Opis

Konferenca: »Dinamika travme in poti njene integracije«
9. februar 2020 (16:00 – 20:00)

Izkustvena delavnica: NOTRANJI OTROK IN TRAVMA

“Otroštvo in okolje v katerem smo odraščali žal ni bilo zgolj prijetno in vzpodbudno. Vsak izmed nas je doživljal izkušnje obtežene s strahom, sramom, žalostjo, jezo ali drugimi občutki, ki niso bili nago-vorjeni s strani naših skrbnikov in smo se zato morali z njimi spoprijeti sami, na način, kot smo naj-boje znali ali zmogli. Odrasli smo v osebnost, ki nas je obvarovala pred ponovnim podoživljanjem teh nenaslovljenih občutkov. Nadeli smo si maske tam, kjer prostora za naše resnične občutke s strani pomembnih drugih ni bilo. Oni so ostali tam nekje, globoko v nas, zakopani, zaščiteni pred svetom in ponovno bolečino. Oni so naši notranji otroci, ki vsa ta leta nosijo naša resnična čustva in hrepenenja. Ki čakajo na odrasli del nas, da bi jih videl, jim dal prostor, pozornost, sočutje ter tako možnost za razvoj. Stik in odnos z našim notranjim otrokom je edina in največja resnična podpora odraslemu delu nas, da zaživi osvobojeno in avtentično. Košček njega bomo naslovili na naši delavnici “Notranji otrok in travma”.

Delavnica bo razdeljena na dva dela in sicer bo prvi del namenjen nežni praktični vaji, ki nas bo skozi aktivacijo desne možganske hemisfere popeljala do našega notranjega otroka. Le ta ni nujno samo eden. V delu s pari in individualno ga bomo poskušali nagovoriti in mu dati prostor, da se vsaj malo izrazi. V drugem delu bomo pogledali kaj v dobrobit delu na notranjem otroku govorijo zadnja teoretična spoznanja ter na kakšne načine lahko do notranjega otroka pristopamo. Na ta način bom pridobili okvirno, a celostno sliko dela s travmo s pomočjo navezave na našega notranjega otroka.”

Naslov “Notranji otrok in travma” izhaja iz predpostavke, da nihče izmed nas ni odrasel brez trav-matične izkušnje.

Predstavitev avtorice:
Metka Furlani, univ. dipl. sociologinja ter certificirana psihodinamska in psihoanalitična psihotera-pevtka z Evropsko diplomo iz psihoterapije. Je članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pri-stopov – Slovenija (EZPPS) ter predsednica Častnega razsodišča v tem združenju. Pri svojem delu se opira na psihoanalitično teorijo, ki jo dopolnjuje in nadgrajuje s telesno psihotera-pijo. Le ta vključje delo s telesom z in brez dotika. Pri težje travmatiziranih klientih uporablja igre vlog, fantazijska potovanja, risanje, delo s peskovnikom in druge metode, ki klientom pomagajo pri čustvenem odpiranju in izražanju. S klienti dela več kot 10 let.

Trajanje delavnice: 5 šolskih ur (16:00 – 20:00), v skupino sprejmemo največ 15 oseb. Prednost pri prijavi imajo udeleženci konference.

Prijave: 040 518 045, akademija@ipal.si

Cenik je objavljen na spletni strani: https://ipal.si/akademija-2020

Image by Mimzy from Pixabay