Opis

𝗩𝗔𝗕𝗟𝗝𝗘𝗡𝗜 𝗡𝗔 𝗗𝗔𝗡 𝗢𝗗𝗣𝗥𝗧𝗜𝗛 𝗩𝗥𝗔𝗧 𝗟𝗔𝗛𝗞𝗢𝗧𝗘𝗡 𝗞𝗢𝗥𝗔𝗞!
🤸‍♀️☀️🌈🧘‍

Dan odprtih vrat je namenjen predstavitvi vadb joge in meditacije za otroke, stare med 7 in 9 let.
Udeležba je brezplačna. S seboj prinesite nedrsečo joga podlogo, udobna oblačila, flaško z vodo in veliko dobre volje 🥳

⏰ 𝗞𝗗𝗔𝗝? V sredo, 9.10.2019.
🏝 𝗞𝗝𝗘? V Zavetju, na Podjunski ulici 17 v Ljubljani (Šiška).

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠
🔸 Joga za otroke: 16.30 do 17.30 (60 min)
🔸 Meditacija za otroke: 17.45 do 18.45 (60 min)

➡️ Obvezne predhodne prijave na lahkoten.korak@gmail.com

—————————————————————————————

💜 𝗭̌𝗶𝘃𝗷𝗼, 𝘀𝘃𝗮 𝗝𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗶𝗻 𝗡𝗲𝗷𝗮!
Otroke želiva podpreti v njihovi edinstvenosti, igrivosti, radovednosti, ljubezni do sebe, bližnjega in do narave. Da lahko lahkotno, z veseljem in umirjenostjo raziskujejo svet znotraj in zunaj sebe.

Sva inštruktorici Joge za otroke z mednarodnim certifikatom Yoga&Kids (YAI), izvajalki meditacij Stargate, z večletnimi izkušnjami dela z otroki.

»𝐾𝑜 𝑠𝑒𝑚 𝑝𝑟𝑣𝑖𝑐̌ 𝑠𝑟𝑒𝑐̌𝑎𝑙 𝐽𝑎𝑛𝑗𝑜 𝑖𝑛 𝑁𝑒𝑗𝑜, 𝑠𝑡𝑎 𝑚𝑒 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑝𝑟𝑒𝑠̌𝑖𝑛𝑖𝑙𝑖 𝑙𝑒 𝑑𝑣𝑒 𝑚𝑖𝑠𝑙𝑖: 𝑧𝑎𝑙𝑗𝑢𝑏𝑙𝑗𝑒𝑛𝑜𝑠𝑡 𝑣 𝑧̌𝑖𝑣𝑙𝑗𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑠𝑡𝑛𝑜𝑠𝑡. 𝑁𝑎𝑡𝑜 𝑗𝑒 𝑠̌𝑙𝑎 𝑚𝑖𝑠𝑒𝑙 𝑛𝑎𝑝𝑟𝑒𝑗: 𝑠𝑟𝑒𝑐̌𝑛𝑖 𝑜𝑡𝑟𝑜𝑐𝑖, 𝑘𝑖 𝑗𝑢 𝑏𝑜𝑑𝑜 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑠𝑝𝑜𝑧𝑛𝑎𝑙𝑖. 𝑁𝑗𝑢𝑛𝑎 𝑖𝑠𝑘𝑟𝑎 𝑣𝑒𝑠𝑒𝑙𝑗𝑎 𝑑𝑜 𝑣𝑠𝑒𝑔𝑎 𝑜ℎ𝑟𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑡𝑜, 𝑘𝑎𝑟 𝑠𝑚𝑜 𝑧̌𝑒 𝑑𝑎𝑣𝑛𝑜 𝑝𝑜𝑧𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖, 𝑘𝑎𝑘𝑜 𝑏𝑖𝑡𝑖 𝑖𝑔𝑟𝑖𝑣, 𝑘𝑎𝑘𝑜 𝑠𝑝𝑜𝑠̌𝑡𝑜𝑣𝑎𝑡𝑖 𝑖𝑛 𝑙𝑗𝑢𝑏𝑖𝑡𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑔𝑎𝑐̌𝑛𝑜𝑠𝑡, 𝑘𝑎𝑘𝑜 𝑏𝑖𝑡𝑖 𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒𝑛 𝑣 𝑜𝑑𝑛𝑜𝑠𝑢 𝑑𝑜 𝑜𝑡𝑟𝑜𝑘𝑎. 𝑆𝑣𝑜𝑗𝑜 ℎ𝑐̌𝑒𝑟𝑘𝑜 𝑏𝑖 𝑧𝑎𝑢𝑝𝑎𝑙 𝑛𝑒𝑘𝑜𝑚𝑢, 𝑘𝑖 𝑚𝑢 𝑗𝑒 𝑜𝑑𝑛𝑜𝑠 𝑛𝑎𝑗𝑝𝑟𝑒𝑗 𝑑𝑜 𝑠𝑎𝑚𝑒𝑔𝑎 𝑠𝑒𝑏𝑒 𝑖𝑛 𝑑𝑜 𝑛𝑎𝑗𝑚𝑙𝑎𝑗𝑠̌𝑖ℎ 𝑡𝑎𝑘𝑜 𝑠𝑣𝑒𝑡, 𝑘𝑜𝑡 𝑠𝑒𝑚 𝑡𝑜 𝑔𝑎𝑛𝑗𝑒𝑛 𝑜𝑑𝑘𝑟𝑖𝑙 𝑝𝑟𝑖 𝑁𝑒𝑗𝑖 𝑖𝑛 𝐽𝑎𝑛𝑗𝑖.«
𝐷𝐴𝑉𝑂𝑅𝐼𝑁 𝐵.

—————————————————————————————

🐵🦋🐬‍🦁
𝗝𝗢𝗚𝗔 𝗭𝗔 𝗢𝗧𝗥𝗢𝗞𝗘 (𝟳 – 𝟵 𝗹𝗲𝘁)

🦋 Pri jogi za otroke na igriv način krepimo in razgibamo naša telesa, napolnimo našega duha z veseljem in umirjenostjo.
🦋 Jogijske vaje spoznavamo s pomočjo zgodbic, pri katerih je vključeno veliko smeha in zabave. Podamo se na zanimivo popotovanje okoli sveta, kjer plešemo in pojemo s plemenom Gulu v Afriki, rjovimo kot veličastni levi in levinje, se kot drevesa povežemo v čaroben gozd in počivamo kot zvezdice na prečudovitem nočnem nebu.
🦋 V vadbo so vključene gibalne igre, zgodbe, pesmi, dihalne tehnike, sprostitvene vaje, ob vsem tem pa neizmerno uživamo.

𝗣𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃𝗻𝗶 𝘂𝗰̌𝗶𝗻𝗸𝗶:
🐬‍ Joga za otroke je eden izmed načinov, kako razgibamo svoja telesa, spoznamo moč umiritve s preprosto tehniko dihanja in se hkrati povežemo sami s seboj.
🐬‍ Otroke spodbuja h kreativnosti, krepi domišljijo, poveča se gibljivost, moč, zavedanja sebe v telesu, koordinacija in ravnotežje. Med tem krepijo in razvijajo fokus ter sposobnost koncentracije.
🐬‍ Joga za otroke spodbuja varno okolje brez tekmovalnosti, kar pripomore k otrokovi samopodobi, samospoštovanju in zaupanju vase.

☀️🌈🧘‍⭐️
𝗠𝗘𝗗𝗜𝗧𝗔𝗖𝗜𝗝𝗔 𝗭𝗔 𝗢𝗧𝗥𝗢𝗞𝗘 (𝟳 – 𝟵 𝗹𝗲𝘁)

🌈 Namen meditacije in čuječnosti za otroke je, da se naučijo, kako se lahko za trenutek ustavijo, zadihajo, umirijo in najdejo tisto, kar v tistem trenutku potrebujejo.
🌈 To jim omogoča, da izklopijo avtopilota, umirijo hrup v glavi in usmerijo svojo pozornost na to, kar trenutno počnejo. Začnejo se zavedati svojih misli, notranjih občutkov in sveta okrog sebe.
🌈 S poglabljanjem vase začnejo gojiti razumevanje do svojega notranjega in zunanjega sveta.
🌈 Te enostavne tehnike jim omogočajo, da postanejo bolj prisotni v trenutku, sproščeni, srečni in bolj umirjeni v vsakodnevnih situacijah tudi kasneje v življenju.

𝗞𝗮𝗷 𝘃𝘀𝗲 𝗻𝗮𝘀 𝗰̌𝗮𝗸𝗮 𝗻𝗮 𝘂𝗿𝗶𝗰𝗮𝗵 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲?
‍⭐️ S pomočjo vodene meditacije (otroške vizualizacijske zgodbe in dihalne vaje) bomo šli v svoj notranji svet, kjer bomo gradili samozavest, hvaležnost, samosprejemanje in spoštovanje. ‍
⭐️ Spoznavali bomo čuječnost (pozornost in zavedanje), ki je zavedanje prisotnosti v tem trenutku, odprta in prijetna pripravljenost razumeti stvari, ki se dogajajo znotraj in okrog nas.
⭐️ Učili se bomo opazovati in izražati svoje občutke in vadili, kako priti iz manj prijetih občutkov v bolj prijetne.
⭐️ Pogovarjali se bomo o vzorcih, bolečini, sreči, jezi, odpravljali strahove in se poglabljali v stvari, ki nas bogatijo.
⭐️ Preko iger in poskusov bomo spoznavali različne tematike (vibracija, energija, sveta geometrija…) in vrednote, ki so pomembne v življenju (hvaležnost, sočutje, spoštovanje, sodelovanje, sprejemanje).
⭐️ Spodbujali bomo jasno komunikacijo in ustvarjalno izražanje.
⭐️ Spoznavali bomo zanimive inštrumente in si skupaj pričarali prijetno glasbo (tibetanske posodice, dežna palica, afriški bobni, šamanski bobni, ropotuljice…).
⭐️ Odkrivali bomo, v čem je vsak izmed nas drugačen in zato poseben del vsega, kar obstaja.

—————————————————————————————

🤸‍♀️☀️🌈🧘‍
𝗥𝗘𝗗𝗡𝗘 𝗩𝗔𝗗𝗕𝗘
Redne vadbe začnemo 14.10.2019 v Zavetju, potekale bodo ponedeljkih za malčke (4-6 let) in ob sredah za otroke (7-9 let).