Opis

Če že pridno izdeluješ kremice in bi želel/a
Vse to so vprašanja na katera ni preprosto odgovoriti, včasih je možnih tudi več odgovorov. Prav zato je bila ta delavnica, ki je bolj praktične narave, zasnovana tako, da bomo skozi prakso skušali odgovoriti na vsa tvoja vprašanja, rešili težave in ti prihranili dragoceni čas, ki bi ga porabil/a za študiranje in raziskovanje sveta emulgatorjev 😉.

O čem bomo govorili?

Nekaj besed bomo namenili osnovam teorije o emulzijah ter predstavili različne tipe emulzij kot so voda v olju, olje v vodi, emulzije tekočih kristalov ter polimerne emulzije.

V nadaljevanju pa se bomo lotili raziskovanja glavnih lastnosti emulgatorjev in spoznali več kot tridesetih različnih emulgatorjev ter se dotaknili naslednjih področjih:

Uporaba emulgatorjev v naravni kozmetiki ter njihova vloga;

Prednosti in pomanjkljivosti;

Izbira emulgatorja:
Glede na posamezni tip kože
Glede na tip emulzije

Združljivost z aktivnimi učinkovinami ter elektroliti;

Izbira oljne faze glede na izbrani emulgator;

Deleži emulgatorjev v formulaciji ter njihov vpliv na viskoznost;

Izbira procesa izdelave emulzije glede na tip emulgatorja;

Kateri emulgatorji se uporabljajo za kakšen tip emulzij glede na želene različne konsistence (lahka hidratantna krema z visoko vsebnostjo vode, hranljive kreme z višjo vsebnostjo olj, losjon, mleko za telo, nizkoviskozne emulzije za aplikacijo s pršenjem);

Kaj so koemulgatorji, stabilizatorji in zgoščevalci;

Kje lahko kupimo posamezne emulgatorje in pod katerim imenom se skrivajo;

Certifikati in emulgatorji (BDIH, Ecocert, Cosmos, Natrue).

Pridobljeno znanje bomo prenesli tudi v prakso. Na svoji kože se boste prepričali o senzoričnih lastnostih petih različnih formulacij z različnimi emulgatorji, ki bodo pripravljene že v naprej. Poigrali se bomo tudi z zgoščevalci vodne faze in spoznali kako vplivajo na končni izdelek in na senzorične lastnosti samega izdelka.

Skupaj bomo izdelali tri kreme z različnimi emulgatorji, katerih formulacija je bila razvita tako, da so prirejene za določen namen.

Več o delavnci si lahko preberes:
https://www.naravni-koticek.si/delavnice/naravni-emulgatorji/

Cena delavnice je 65,00 e.

Prijave na :
Info@infinity-fusion.eu

Pridruži se nam, število mest je omejeno!