Opis

VABIMO VAS NA SVETI RAPÉ IN SANANGA KROG TER GLASBENO POPOTOVANJE S SVATIMI PESMIMI IN NAPEVI V IZVEDBI MOJCE IN ŽIGA, KI STA MOČNO POVEZANA S PLAMENOM AMAZONSKEGA PRAGOZDA HUNI KUIN IN NJIHOVIMI OBČAJI.

KJE: Dijaški dom Tabor, KLUBSKA SOBA, Kotnikova 4, 1000 Ljubljana ( sledi smerokazom)
KDAJ: 15. november, 19:00-22:00
NAKUP VSTOPNICE: na lokacij na dan dogodka
PRISPEVEK: 15€

Že od leta 2013 deluje most med amazonskim pragozdom in zahodnim svetom. Most med Slovenijo in Amzonskim gozdom se krepi. Postaja vedno bolj trden in vedno več duš hodi po njemu do skrivnostnega sveta našega izvora. Poleg kulturnih obredov delujemo še v podporo mami Amazoniji in njihovim prebivalcem.

V letošnjem poletju in jeseni so nas Huni Kuin indijanci obiskali kar dvakrat in nam še globje otrdili povezavo z duhom amazonskega pragozda, ki nas spodbuja, da svoj obstoj na Zemlji pokažemo v vsej svoji prezenci in potencialu, ki nam je bil pisan ko smo prišli na našo drago Pachamamo.

Mojca in Žiga sta še vrsto let močna stebra mostu, ki vodi v amazonijo in nazaj. S tesnim sodelovanjem plemena Huni Kuin v Sloveniji in Braziliji je bil v njiju vpihnjen spirit Amazonije, ki jima je dal nalogo, da na pot svobode, luči, ljubezni in veselja pripeljeta čim več duš.
S svojo glasbo ustvarita sveti prostor jungle in popeljeta na oddih naše duše domov, med prijatelje in sveto družino.

Vabimo vse Kondorje in Orle, da se nam pridružite v letu proti soncu in ljubezni. Ko pojemo naš um nima misli in tako skupaj ustvarimo sveti prostor in s to vibracijo pozitivno vplivamo na ves svet. In tako nastane molitev. Več nas je v jati večja je moč. En sam ptiček težko prikliče sončni vzhod!

Txana Ikakuru nam je pustil nekaj sanage in rapeja, da ju podelimo z vami predno se vrnemo v Brazilijo čez zimo.

S seboj rinesite podlogo za sedet, stekleničko vode in vrečko za robčke ter inštrumente in ropotuljice, saj na koncu želite vsi soustvarjati tok in jih vedno zamnjka ! Vsi toplo vabljeni, da podelite tudi vašo zdravilno pesem.

Vsi , ki se želite prijaviti na Indijanske novičke … pišite ne email kaxinawa.si@gmail.com in dobili boste presenečenje v obliki linka, ki vas bo vodil do svetih pesmi Txane Ikakuru, prosimo le za osebno rabo !

Še nekaj o rastlinskih pripravkih:

Rapé (izgovori ha-pe) je pripravek zdravilnih zelišč v prahu, najpogosteje s tobačno osnovo, ki ga Indijanci amazonskega pragozda pihajo skozi nos z majhnim samodejnim aplikatorjem v obliki črke V ali jim ga aplicira nekdo drug.

V sodobni Amazoniji je deljenje rapéja običajna družbena dejavnost s starodavnimi duhovnimi koreninami. Rapé velja za sveto, šamansko zdravilo, sveti njuhanec. Tradicionalno ga pripravlja dobro poznan pajé, duhovni vodja skupnosti. Rape Krog je tradicionalno izveden na obredni način z zdravilnimi pemimi in molitvami. Ker je ta amazonski njuhanec svet, indijanci jemljejo rapé kot molitev, ki poziva sile narave, blagoslov gozdnih živali in moč zdravilnih rastlin, da nas zdravijo in nam dajo moč. Rapé osvobaja um, telo in duha in ima mnoge zdravilne moči: čisti energetsko polje, uravnava čakre, bistri zamegljen um in nas prizemljuje. Rapé zazna bolezen, negativnosti in travme v telesu, in nam jih pomaga sprostiti z izločanjem skozi sluz in redko tudi z bruhanjem. Rape lahko povzroči globoko izkušnjo gozda.

Sananga je močno zeliščno zdravilo za oči in čisti in razjasije na fizičnih in duhovnih ravneh. To je zdravilo prednikov staroselcev Amazonije. Nanaša se v oči in se pogosto uporablja kot del obreda. Kapljice za duhovno oko spodbujajo in izboljšujejo funkcijo vida (vizija postane bolj jasna) ter krepijo duhovno vez, kažejo močan potencial za pomoč pri številnih fizičnih, čustvenih in duhovnih stanjih. Sananga na energetski ravni popravi optične nepravilnosti, očisti roženice in mrežnice. Mnogi po uprabi opazijo izboljšanje vida. Sananga deluje zelo podobno kot Rapé, čisti energetsko polje in usklajuje duha na molekularni in celični ravni.

Na dan dogodka ne uživanmo alkohola, morda tudi dan poprej ne, ker lahko lahko izzove slabost in slabo počutje 🙂

Samo gor in naprej.

Z veliko hvaležnosti v srcu.

Samo veselje !

Haux Haux