Opis

Največji izziv v našem življenju je soočanje z izgubami. Izgubimo lahko svoje najbližje, hišne ljubljenčke, službo, materialne stvari ali celo sebe. Ob izgubi se znajdemo v stiski, veliko stvari ne razumemo, zakaj so se nam zgodile, v svoji notranjosti občutimo vihar in čustva, ki jih prej nismo poznali. Ob izgubi nastopi normalni in zdravilni proces žalovanja. Procesa žalovanja ne smemo zanemariti, saj nam pomaga zaceliti notranje rane in zagotovi kvaliteto našega nadaljnjega življenja. Težka čustva lahko pripeljejo do resnih bolezni, zato je prav, da na njih delamo in jih ne potlačimo.

Namen skupine za žalujoče je, da se skozi pogovor in različne metode soočite s težkimi občutki, ki vas spremljajo in vam pomagamo, da izrazite bolečino. Namen srečanj ni, da ljubljeno osebo pozabite. Namen je, da lažje sprejmete njen odhod in da v svojem srcu ustvarite za njo poseben kotiček in vanj shranite vse čudovite spomine, ki ste jih ustvarili skupaj.

KOMU SO NAMENJENA SREČANJA?

Srečanja so namenjena osebam, ki so ljubljeno osebo izgubili pred najmanj dvema mesecema in več. Osebam, ki so ljubljeno osebo izgubili v tem trenutku, svetujemo individualna svetovanja. Srečanja so namenjena tudi vsem, ki občutite tesnobo v prsih, težko nadzorujete svoja čustva, čutite bolečino, s katero se težko soočate, ste zmedeni, težko spite, ste izčrpani in osebam, ki bi le želeli varen pogovor o ljubljeni osebi.

ZAKAJ SE JE DOBRO UDELEŽITI SKUPINE ŽALOVANJA?

Kot smo omenili že zgoraj, je proces žalovanja NARAVEN in potreben proces. Udeleženci v skupini lažje začutijo podporo, se lahko poistovetijo z zgodbami drugih, navežejo nove stike in razvijejo občutek, da niso sami, čeprav so izgubili dragoceno osebo.

KDAJ IN KJE SREČANJA POTEKAJO?

Družili se bomo enkrat tedensko v Ljubljani. Program vsebuje 12 srečanj oziroma se program sproti prilagaja potrebam skupine in posameznikom. V skupino sprejmemo največ 8 udeležencev. Srečanje traja 2 uri. Prispevek znaša 20 €/obisk.

Prijave: maja@naslonisename.com; 031 356 801 ali zasebnega sporočila.

Veselimo se našega druženja.

Z ljubeznijo,
Maja Mesić Štrubelj, certificirana angelska terapevtka, svetovalka in predavateljica