Opis

VABIMO VAS NA SVETI KROG STARODAVNEGA ZNANJA AMAZONSKIH RASTLIN UČITELJIC, KI SE NAHAJAJO V SVETIH MEDICINAH PRAGOZDA RAPÉ IN SANANGI TER GLASBENO POPOTOVANJE S PRADAVNIMI PESMIMI, NAPEVI IN MOLITVAMI TRADICIJE HUNI KUIN.

KJE: Dijaški dom Tabor, Kotnikova 4, 1000 Ljubljana
KDAJ: 16. oktober, 19:00-23:00
NAKUP VSTOPNICE: kaxinawa.si@gmail.com
Cena vstopnice: 30 EUR v predprodaji/35 EUR na dan dogodka

Že od leta 2013 deluje most med amazonskim pragozdom in zahodnim svetom in Huni Kuini obiskujejo evropejske brate in sestre. Most med Slovenijo in Amzonskim gozdom se krepi. Postaja vedno bolj trden in vedno več duš hodi po njemu do skrivnostnega sveta našega izvora. Poleg kulturnih obredov delujemo še v podporo mami Amazoniji in njihovim prebivalcem.

Vabimo vas, da se srečamo s predstavniki pragozdnega plemena Huni Kuin, iz srca Brazilije. Na koncertu zdravilnih pesmi tradicije globoke Amazonije se bomo povezali z Indijanci Huni Kuin in peli stvarstvu z namenom, da podelimo semena svetega zdraviljstva še drugje po svetu in odpremo portale izvora življenja vsem, ki slišijo klic v veselje in svobodo.

V magičnem jesesenskem času nas bosta obiskala predstavnika plemena Txana Ikakuru in njegova spremljevalka Batani Huni Kuin in nas popeljala v srce Brazilije. Združili so bomo v molitvi za preobrazbo v bolj zavestna bitja in okrepili zavezništva po vsem svetu. Molili bomo za vse, ki še ne vidijo da smo del narave in da ne živimo na Zemlji vendar z njo. Ne sodimo in ne bojujemo se proti tisim, ki ne vejo ampak jih ozasveščamo in odpiramo vrata do ljubezni do samega sebe in do planeta. Le individulana sprememba bo naredila globalno tranformacijo zavesti.

Po treh gostovanjih Txane Ikakuru Huni Kuin Kaxinawa v Sloveniji, se kralj astrala ponovno vrača. Kamorkoli gre, nosi s seboj starodavno, brezčasno znanje svojih ljudi, ki jih v vsakdanjem življenju spremljajo pesmi in molitveni spevi naravi. Na tradicionalnih obredih jih skupaj poje celo pleme. Včasih so uporabljali le svoje glasove, brez bobnov in le z občasno marako. V zadnjih letih so v stiku s sodobnim svetom sprejeli nekaj instrumentov, kot so kitare in bobni in ustvarili lepe različice svojih tradicionalnih pesmi. Pesmi nove genracije človeštva. In začne se allegrija- veselje, ki si ga vsak človek zasluži in je rojen prav zato, da praznuje življenje. Dosti je bilo psiho analize in pogledov v temo, čas je zdaj da poletimo v vsem svojem potencialu in da naš cvet zacveti tako kot si ga je zamislil Juxibu, kreator, veliki duh. In ko cvetimo se nam odpre pot po kateri lahko brezskrbno tečemo kot mali otroci.

Za tiste, ki ste se udeležili poletnih srečanj, veste, kako globoki so ti sveti tradicionalni krogi!

Ljudje Huni Kuin ali »pravi ljudje«, kot se sami imenujejo, prebivajo večinoma v brazilskem tropskem amazonskem pragozdu, v državi Acre, vendar se njihova območja raztezajo vse do Andov v vzhodnem Peruju. Huni Kuin je največje avtohtono prebivalstvo v brazilski Amazoniji. Govorijo Hãtxa Kuin (»pravi jezik«) in portugalščino kot drugi jezik. Še naprej vodijo svete rituale s svojimi tradicionalnimi zdravili. Vsak obred je zanje svetega pomena kot je tradicionalna iniciacija mladih in otrok v »Nixpu Pima« ali pa ples žetve in plodnosti, znan kot »Katxanawa« . Ljudje Huni Kuina so starodavno pleme, ki je tisočletja uporabljalo sveto zdravilo – zdravilo, ki je zanje povezano s starodavnimi gozdnimi duhovi. Omogoča jim, da živijo s skladnim odnosom z elementi narave, ki so bistveni za ohranjanje njihovega zdravja in duhovnosti.

S seboj nosiijo starodavno, brezčasno znanje svojih ljudi, ki jih v vsakdanjem življenju spremljajo pesmi in glasovi. Na tradicionalnih obredih jih skupaj poje celo pleme vseh starosti. Včasih so uporabljali le svoje glasove, brez bobnov in le z občasno marako.

V plemenu Kaxinawá je duhovni vodja znan kot “Pajé”. Ta nosi duhovno moč zdravljenja ljudi; je posrednik med našo resničnostjo in duhovnim svetom. Paje komunicira z duhovi in rastlinami. Njihovo znanje o zdravilnih rastlinah, svetih pesmi in umetnosti zdravljenja je globoko. Na srečo so bili v Amazonskem pragozdu dovolj oddaljeni, da misijonarji ni uspelo spremeniti njihovih plemenskih prepričanj, zato je njihova modrost ostala pretežno nedotaknjena. Danes se soočajo s številnimi novimi in sodobnimi težavami, ki ogrožajo njihov starinski plemenski način življenja. Obkrožajo jih uničenja Mame Amazonije, svetih rastlin, dreves, živali in ekosistemov.

Huni Kuin in ostali indijanci že več tisoč let prejmejo svoje znanje in modrosti iz gozda, rek, rastlin, elementov, dreves in živali. So resnični skrbniki in zaščitniki Amazonskega deževnega gozda ter njihovega naravnega načina zdravljenja in duhovne tradicije.

Na obredu boste lahko doživeli učinke dveh pripravkov iz svetih rastlin, ki jih s seboj prinašata Txana Ikakuru in Batani Huni Kuin:

RAPÉ (amazonski sveti njuhanec) …. izgovori se ” Hapay ”
Njuhanec je za pleme Huni Kuin Kaxinawá zdravilo, ki nas poveže z energijo Yuxibu (energijo stvarstva). Je starodavna in močna zdravilna mešanica, ki so jo uporabljali kot duhovno in kulturno izročilo. Prah je sestavljen iz svetih zdravilnih zelišč, cvetov, pepela lubja amazonskih dreves in “Mapache” – svetega amazonskega tobaka. Rapé osvobaja um, telo in duha . Rapé ima mnoge zdravilne moči: čisti energetsko polje, uravnava čakre, bistri zamegljen um in nas prizemljuje. Rapé zazna bolezen, negativnosti in travme v telesu, in nam jih pomaga sprostiti z izločanjem skozi sluz in redko tudi z bruhanjem. To močno zdravilno mešanico se pihne skozi cevko v vsako nosnico. Deluje preko nosne sluznice. Zdravilo ni psihoaktivno.

SANANGA – (amazonske zdravilne kapljice za duhovno oko)Te kapljice za oči izdelujejo iz lubja in korenin grmovnice Tabernaemontana undulata, ki uspeva na območju Amazonijie in ne delujejo psihoaktivno. Spodbujajo in izboljšujejo funkcijo vida (vizija postane bolj jasna) ter krepijo duhovno vez. Sananga na energetski ravni popravi optične nepravilnosti, očisti roženice in mrežnice. Mnogi po uprabi opazijo izboljšanje vida. Sananga deluje zelo podobno kot Rapé, čisti energetsko polje in usklajuje duha na molekularni in celični ravni.

Na dan dogodka ni priporočeno uživanje alkohola, morda tudi dan poprej ne, ker lahko lahko izzove slabost 🙂
S seboj imejte stekleničko vode, papirnate robčke, plastično vrečko in blazinico za sedet. Če igrate kakšen inštrument ga prinesete s seboj.

KJE: Dijaški dom Tabor, Kotnikova 4, 1000 Ljubljana
KDAJ: 16. oktober, 19:00-23:00
NAKUP VSTOPNICE: kaxinawa.si@gmail.com
Cena vstopnice: 30 EUR v predprodaji/35 EUR na dan dogodka

Še več o oktobrskih dogodkih lahko izveste na spletni strani Indijanskih novičk

Haux Haux
Yuxibu team

Všečkajte nas na FB: Huni Kuin Kaxinawa v Sloveniji

Sleldite nam na IG: yuxibuevents

Za lepši dan: pesem Eskawata Kayaway, ki govori o transformaciji, v izvedbi Txane Ikakuruja