Opis

V sredo, 22. aprila, ob 19. uri se pridružite ONLINE Tečaju praktične filozofije!

Tokrat bo tečaj potekal prek spleta v obliki brezplačnega spletnega izobraževanja oz. webinarja.

***

Svetovni dogodki, ki smo jim trenutno priča, nas postavljajo pred vprašanja, kako se odzvati na hitre spremembe v svetu in kako se spopasti z novimi izzivi.

Med številnimi vprašanji, ki se zadnje dni porajajo, so vprašanja o življenju in smrti, o usodi in svobodi izbire, o odgovornosti, sočutju, sobivanju, pa tudi družbena vprašanja, ki zadevajo potrebne lastnosti dobrih voditeljev držav in pomembnost ohranjanja enotnosti, ter ne nazadnje vprašanja smisla, razvoja in logike določenega zgodovinskega obdobja.

Pri iskanju odgovorov ponujamo filozofijo, ki je v obdobjih (zunanjih in notranjih) kriz še toliko bolj praktična in potrebna.

Na tečaju se bomo seznanili z nekaterimi potrjenimi filozofskimi izročili vzhoda in zahoda ter izluščili ključe, ki nam jih ta učenja ponujajo pri vedno aktualnih vprašanjih, ki se nanašajo na posameznika, družbo in razvoj.

***

Tečaj po potekal enkrat tedensko preko spleta. Potrebujete le računalnik, pameten telefon ali tablico ter internetno povezavo. Vsi, ki vas tematika zanima, ste vabljeni k vpisu na spletni tečaj praktične filozofije.

REGISTRACIJA:
Registrirate se tako, da nam na elektronski naslov info@akropola.org sporočite vaše:
– ime in priimek,
– elektronski naslov.

Nato boste po elektronski pošti prejeli podrobnejša navodila za sodelovanje.

Tečaj z redno ceno 60 eur bo v času boja s koronavirusom brezplačen. Veseli pa bomo, če boste naša prizadevanja podprli s prostovoljnimi prispevki, ki jih lahko nakažete na TRR: SI56 0201 0005 1188 709, Kulturno društvo Nova Akropola, Wolfova 8, 1000 Ljubljana.

več o tečaju in teme predavanj lahko najdete na naši spletni strani:

Tečaj praktične filozofije