Opis

Vemo, da je EFT (tehnika čustvene svobode) ali tapkanje preprosta, a učinkovita metoda za samopomoč, s pomočjo katere odpravljamo negativna občutja, kot so strah, krivda, jeza in številna druga, si pomagamo pri večjih čustvenih težavah, kot so depresija, motnje hranjenja, nizka samopodoba in podobno. Z njo lajšamo ali odpravljamo fizične težave in bolečine.
Vendar je redna in vztrajna uporaba tehnike veliko več kot zgoraj navedeno. S tem preprostim orodjem prepoznavamo prepričanja in vzorce, ki nam ne koristijo več, in jih spreminjamo nam v prid. S tem spremenimo odnos do sebe, do našega telesa, odnos do drugih, izboljšamo samopodobo, smo bolj uspešni na vseh področjih, izboljšamo fizično počutje.

Pobrskajte po sebi in razmislite, kakšna prepričana ste si takrat izoblikovali? O sebi? O uspehu? O nasprotnem spolu? O financah, obilju?

Kajti mi še danes delujemo na podlagi sporočil, ki smo jih prejemali v otroštvu. Prepričanja, ki smo jih takrat navlekli nase, čisto o vsem, še danes vplivajo na naše današnje odločitve. Na odnos do sebe. Na naše odnose sploh. Na izbiro partnerja.

Na uvodni delavnici se bomo naučili osnov, ki naj bi jih poznal vsak tapkalec za uspešno delo na sebi. Naučili se bomo:

– postopka tapkanja
– tapkati na globino vdiha
Globina vdiha nam pove, kako se naše telo počuti. Vdih ne laže. Manj kot je sproščen, bolj kot je plitev, slabše se počutimo. Mi, naše telo. Že samo tapkanje na globino vdiha lahko izboljša naše počutje.

– tapkati na telesno bolečino oziroma fizično nelagodje
Tablete, po katerih segamo zaradi fizičnih težav ali bolečin, ne “rešijo” vzroka zanje. EFT metoda nam ponuja številne načine, s katerimi lahko lajšamo fizične nevšečnosti in bolečine.

– tapkati na težavo – hlepenje po točno določeni, običajno nezdravi hrani, pijači, cigaretih
Zakaj nobene dieta dolgoročno ne deluje? Zakaj, ko prenehamo kaditi, posežemo po neki drugi obliki zasvojenosti? Odogovor je, ker ne iščemo vzroka za prenajedanje, za kajenje ali za neko drugo odvisnost, s katero škodimo sebi in svojemu zdravju.

– tapkati na lajšanje čustvene bolečine, povezane z minulim dogodkom
Minuli dogodki še kako vplivajo na naša prepričanja in posledično na naše današnje vedenje. S pomočjo tapkanja jih poiščemo in odpravimo čustveno bolečino, povezano z njimi.

vse postopke izvedemo tudi praktično.