Opis

Urbani prostori postajajo vedno bolj nasičeni z zvokom. Kamorkoli gremo nas spremlja hrup prometa, čebljanje telefonov, glasba iz avtomobilov, lokalov,… Prostori so ozvočeni z različnimi umetnimi zvočnimi frekvencami katere skorajda ne zaznavamo več, saj so postale sestavni del našega vsakdanjika.

Tišine je v mestih zelo malo. Prav tako je zelo malo priložnosti, ki nam omogočajo, da lahko sproščeni poglobljeno prisluhnemo akustični glasbi.

Pomembno se mi zdi, da vas lahko v Ljubljani enkrat na mesec povabim v prostor, kjer smo izven mestnega vrveža in vam namesto glasbe iz predvajalnikov ponudim unikatno akustično zvočno izkustvo.
Je prostor, namenjen posamezniku, da se sprosti ob podpori terapevtskih zvočil in petja, si prisluhne ter se stakne s svojimi notranjimi svetovi.

Med 60-70min tretmajem se preko glasbil in petja povežem s poljem skupine in tega kar želi nastati. Vsak udeleženec prinese v prostor svojo frekvenco in namero. Ob povezavi skupine se ustvari zelo močno energetsko polje, ki odpira možnosti poglobljene zaznave in transformacije posameznika na večih nivojih.

Oktober ali vinotok je mesec, ko “vino teče” v sode. Je čas ko se grozdasti plodovi trte obirajo in zorjeni pretvorijo v mošt ter mlado vino. Po stari mitologiji je bilo vino znano kot nektar bogov in predstavlja posredništvo med božanskim in človeškim. Vino ima namreč izvor v božanskem, prideluje in uživa ga pa človek, ki naj bi se z njegovo pomočjo osvobodil vpetosti v svet in vstopil v nadzemno življenje. Preprostemu človeku je vino predstavljalo pot do spoznanja resnične človeške narave.

Obdobju primerno, želim oktobrski Zvočni tretma nameniti stiku z božanskim in prepoznavanju resničnega v nas.

Pridružite se mi ob zvokih glasbil in zvočil, ki bodo umirila naš um, zrahljala vpetosti in napetosti ter spodbudila, da se staknemo z esenco našega jedra.
“In vino veritas!”

(tokrat brez vina :))

www.aljapetric.com

Kaj potrebujete?

Oblecite lahka in tanka oblačila, prinesite podlogo za ležanje in stekleničko vode.
Prostor je zelo ogret zaradi bikram joge, ki poteka pred tem, zato oblecite tanka oblačila.

Število udeležencev je omejeno zato prosim za predhodno prijavo na email: alja.petric@gmail.com

Zakaj je uglaševanje z zvokom koristno?

– ker je to 60min, ko si vzamemo “čas zase” in smo končno “sami s sabo”
– ker so vsa zvočila, ki se uporabljajo na tretmajih uglašena na naravne frekvence in naše telo se samodejno začne uglaševati z njimi
– ker zvočne frekvence gonga, bobna, himalajskih posod, kristalnih posod ipd… upočasnijo naše možgansko valovanje (alfa, theta, delta), kar vodi do stanja zelo globoke sproščenosti
– ker se v stanju globoke sproščenosti (meditacije) aktivirajo procesi celične regeneracije, razstrupljanja in zdravljenja organizma
– ker smo dnevno izpostavljeni raznovrstnim dražljajem: zvočnim frekvencam, elektromagnetnemu sevanju in notranjim neslišnim zvokom emocionalnega in mentalnega telesa (frekvenca čustev in misli). Vsi ti dražljaji se kopičijo v nas in dražijo vibracijo telesa, kar vpliva na naše počutje, imunski sistem in skupek vsega – na kakovost našega življenja

Kaj je Zvočni tretma?

Zvočni tretma je tehnika sproščanja ali kopanja v zvokih katerih sozvočje uglasi vse vibracije v našem telesu in na ta način vnovič vzpostavi ali pospeši naš naraven energetski pretok. Vsi zastoji/blokade v telesu (čustvene blokade, bolečine, bolezni,…) se samodejno sprostijo in ublažijo saj se v telesu preko zvoka sproži proces samozdravljenja.

Največ pozornosti se daje starodavnemu zvočilu Gongu, ki proizvaja zvok po principu zlatega reza (Fibonaccijevo zaporedje) in nas s tem harmonizira na vseh nivojih. Zvok Gonga potuje “fraktalno” (nepredvidljivo), kar je za naš um “neoprijemljivo” in ker tega stanja ni vajen, počasi spusti nadzor nad podzavestnim. V tem stanju (alfa, theta, delta) smo v stiku s svojim izvornim jedrom, odprti univerzumu in uresničitvi vseh potencialov, ki jih želimo izkusiti pri bivanju na Zemlji.

Med tretmajem se poleg Gonga uporabljajo še različna glasbila in zvočila kot so: šamanski boben, oceanski boben, himalajske pojoče sklede, flavte, kalimba, dežna palica, različni zvončki,… in petje oz. človeški glas, ki je najbližja vibracija našemu telesu in je tudi zelo močan medij za transformacijo.

Kdo sem?

Sem pevka rojena v Prekmurju. Svoje življenje sem po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključujem študij jazz petja na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, sem samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarjam od leta 2013. V preteklih letih sem se udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila sem izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

Sem ustanoviteljica in zastopnica društva Enovita Društvo za veselo življenje v katerem izvajam različne aktivnosti na področju zvočnih meditacij, delavnic in zvočnih koncertov. Od leta 2014 do 2017 sem aktivno sodelovala s Termami Banovci in izvajala vsakotedenske skupinske ter individualne zvočne sprostitve in zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami.

Svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost povezujem tudi na zvočnih koncertih s projektom Zven trenutka, (OD)Zven tretnuka in performansom Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodelujem z umetnico JUNEsHELEN.