Alenka Karlin, Psihoterapija, Zavod PSIMED

Alenka Karlin, Psihoterapija, Zavod PSIMED Preverjeno

Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo SINTA

Ocene

Opis

Sem specializantka integrativne psihoterapije na Inštitutu IPSA Ljubljana, po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana socialna delavka in univerzitetna diplomirana komunikologinja.  Na Fakulteti za socialno delo sem se izobraževala iz kibernetike psihosocialne pomoči.

Vrsto let sem delovala kot svetovalka-prostovoljka na zaupnem telefonu za osebe v duševni stiski in kot prostovoljka v kriznem centru za zaščito žensk in otrok, žrtev nasilja. Sedaj tudi poklicno delujem na področju socialnega varstva in imam opravljen strokovni izpit s tega področja.

Da je psihoterapija nadvse učinkovita metoda za reševanje težav, za ustvarjanje več zadovoljstva, občutka izpolnjenosti in veselja v svojem življenju, sem izkusila najprej sama. Ko sem se pred 15 leti znašla v globoki osebni stiski zaradi soodvisnosti, sem poiskala strokovno pomoč in veliko let posvetila delu na sebi. Raziskovala sem, kdo v resnici sem, kaj čutim in kakšno je moje mnenje, spreminjala vzorce, ki mi niso več služili, premagovala strahove, razvijala pogum in asertivnost ter se postopno spreminjala v osebo, kakršna sem želela postati. Zdaj verjamem, da vedno, kadar si oseba želi spremembe, obstaja rešitev še iz tako brezizhodne situacije ter da delo na sebi vedno izboljša kvaliteto življenja, prinese občutek svobode in povrne notranjo moč. Vse dragocene življenjske izkušnje in spoznanja sem iz hvaležnosti želela posredovati tudi drugim, da bi si sami ustvarili bolj kvalitetno življenje zase, zato sem se odločila za izobraževanja na področju strokovne pomoči osebam v stiski.

Pomembno vlogo pri odkrivanju svojega pravega jaza je odigrala prav duhovnost, tj. da nismo samo telo, ampak nekaj več, mnogo več. V integrativni psihoterapiji namreč jemljemo duhovno dimenzijo človeka kot eno izmed njegovih zelo pomembnih dimenzij. Pogosto se zgodi, da otroku med težavnim in pogosto travmatičnim odraščanjem prav duhovni del pomaga, da preživi težke in boleče izkušnje. V svoji terapevtski praksi zato zagotavljam varen prostor tudi za raziskovanje in integracijo duhovnega dela sebe.

Znotraj Zavoda Psimed izvajam individualno psihoterapijo. Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo SINTA, ki deluje pod okriljem Slovenske krovne zveze za psihoterapijo.  Psihoterapijo izvajam v Ljubljani, na lokaciji Savska cesta 3a, in v Medvodah.