Apolonija Infinity

Apolonija Infinity Preverjeno

"Hrana naj bo tvoje zdravilo in tvoje zdravilo naj bo hrana" Hipokrat

Ocene

Opis

NARAVA ZDRAVI,
POPOLNA PREOBRAZBA PREHRANSKIH NAVAD po TKM

Hrana je lahko naše zdravilo je povedal že Hipokrat, a lahko je tudi naša bolezen. Nepravilna prehrana oz. nepravilne kombinacije prehrane povzročajo zakisanost in sluzi v telesu in vemo, da bolezni živijo v kislem okolju. Naše temeljno zdravilo je hrana. Biti v ravnovesju je prava pot, ki jo iščemo vsi. Vsaka hrana in pijača, ki jo vnesemo v telo ima efekt na naše telo – na naše organe in tega se je potrebno zavedati.
Po stari kitajski medicini smo ljudje razdeljeni na pet morfoloških tipov: jetrni, ledvični, srčni tip, tip vranice-trebušne slinavke ter pljučni tip. Vsak od naštetih organov se povezuje z določenim okusom: kislo, slano, grenko, sladko in pikantno ter z enim od čustev: jeza, strah, veselje, razmišljanje in žalost. Preveč ali premalo hrane enega okusa vpliva na neravnovesje in potenciranje katerega od čustev, kar lahko sčasoma privede do bolezni.

Tradicionalna kitajska medicina obravnava človeka kot celoto. Vsak človek je sestavljen iz YIN (ženski princip) ter iz YANG (moški princip) dela. Taoizem nas tudi uči, da je v vsaki slabi stvari nekaj dobrega, ter obratno. Da ni fiksnih pravil, da nikoli ne delamo ničesar 100% prav oz. 100% narobe. Vsak človek je individum in vsak se mora tako tudi obravnavati. Ne glede na to, da v Tradicionalni kitajski medicini obstaja 5 tipov morfologij, katerim dominira en organ, lahko na nekoga določena hrana vpliva dobro na drugega pa morda ne. Odvisno od okolja, našega življenja, naših prehranjevalnih navad, zdravja itd.
Hranimo se s čustvi in s hrano in ti dve nam dajeta ali tudi kradeta energijo, zato je pomembno kaj jemo in kakšna so naša čustva. Če smo po obroku utrujeni, pomeni , da smo nepravilno jedli in namesto, da bi s to hrano pridobili energijo, naše telo porabi še več energije, da to hrano predela.
Vsaka hrana ima na naše telo določen vpliv in potrebuje določen čas, da se prebavi. Zato med obrokom in 2 uri po ne pijemo nobenih pijač ( razen vroče vode po požirkih) in ne jemo sladic. Čas za presnovo je zelo pomemben. Hrano (vsako) najprej zaužijemo, potem se mora ta hrana asimilirati (5 okusov hrane), nato se transformira hrana v energijo, višek oz. toksine izločimo.
Človek ima dve kodi: genetsko kodo in kodo o prehranjevanju , ki smo jo prejeli od naših prednikov. Zato je pomembno , da vemo kaj so naši predniki jedli in kaj naš organizem podpira.
Človek ima tudi tri energije:
1- Ancestralna ali izvorna energija. To je rezervna energija, shranjena v nadledvičnih žlezah. Imamo je kolikor je imamo in imamo jo do konec življenja. Ko jo izrabimo je ni več in je ne moremo več obnovit (umremo). Ancestralna energija nam daje podporo v življenju, ko zboliš je pomembno koliko imaš te energije, da se lahko pozdraviš.
2- Energija prehranjevanja , ki jo dobivamo s prehrano. Če ne jemo dobro porabljamo za presnovo le te ancestralno energijo, namesto da bi nam prehrana dala energijo. Pokazatelj je naprimer če smo po obroku utrujeni porabljamo ancestralno energijo.
3- Zaščitna WEI energija, to je energija, ki se premika po letnih časih s prehrano, ki je sezonska- le ta gre globoko v notranjost in nas zaščiti. Izven-sezonska hrana ostane na površju in ne naredi potrebne zaščite pred klimatskimi vplivi. WEI energija se proizvaja v mehurju. Črevesje in mehur imata nalogo , da še enkrat preverita, kaj lahko telo absorbira in kaj mora izločiti (toksini). Voda iz mehurja se sreča z energijo ognja iz jeter in pride do destilacije preko katere nastaja WEI energija- ki nam služi za zaščito glede na letni čas. Wei energija globoko ščiti naše notranje organe.

Naš bioritem- 24. urni cikel, življenski cikel

Če želimo biti zdravi, srečni, v ravnovesju in dolgo ter kakovostno živeti se moramo vračati nazaj k naravi in spoštovati naš bioritem. Po tradicionalni kitajski medicini naše telo deluje v 24 urnem ciklusu (glej krog, slika), vsak izbran organ deluje v določenem 2 urnem obdobju, takrat je čas, ko imajo ti organi maximalno energetsko vrednost. Tako je na primer med 21. in 23. uro čas, ko se naše celice obnavljajo in te se ne morejo, če se morajo ukvarjati še vedno s prebavo hrane. Žolč ne mara hrane v želodcu zvečer. Zato po 19. uri ne jemo (oz. po sončnem zahodu). Želodec in vranica delujeta zjutraj in zvečer počivata oz. se regenerirata, zato ju naj ne bi obremenjevali s hrano v večernih urah. Pomembno je, da se držimo zajtrka, kosila in večerij v urah, kot kaže slika, ker takrat naši organi ustrezno delujejo in lahko porabijo in pravilno skladiščijo-pretvorijo energijo iz hrane, ki jo vnesemo v telo.
Če večerjamo pozno, se v želodcu hrana ne predela in se proces obnove NE zgodi.

Narava nam je dala čudovito telo, ki se samo regenerira in tolerira naše napake, ki jih delamo vedno znova in znova. A če delamo leta in leta napake in mu ne damo časa in pravilne energije, da bi se telo lahko regeneriralo, ga s tem počasi–a vztrajno zastrupljamo, in zato se niti ne obremenjujemo, saj dokler gre gre, ko poči je velikokrat že prepozno in takrat šele začnemo gledati in vidimo. Velikokrat nam je dano poskusiti znova, pravilneje, izkoristimo to in bodimo hvaležni. Naše telo nam s simptomi pove, da imamo energetske zastoje v telesu: astma, zgaga, visok krvni tlak, akne, boleče menstruacije ali njihov izostanek, bolečine v križu, debelost, napihnjenost, utrujenost … itd., poslušajmo svoje telo in poiščimo vzrok ter tako odpravimo tudi simptome-bolečine in neprijetnosti. Razna sintetična zdravila, praški in čudežni napitki niso dolgoročna rešitev. Res je hiter efekt na kratek rok, a na dolgi rok- ne samo, da imamo razne jo-jo učinke diet, temveč škodujemo svojemu telesu. Zapomnimo si, narava nam pomaga, narava zdravi: vendar če smo leta in leta grešili ne more biti sedaj čez noč vse ok. Narava potrebuje čas, naše telo potrebuje čas, da se obnovi regenerira in tudi mi potrebujemo čas, da spremenimo miselnost, prehranjevalne navade, gibanje, naš življenjski slog.
Na svetovanje se lahko naročite preko :
• elektronske pošte: apolonijainfinity888@gmail.com
• telefonske številke: + 386 41 501 502

Vsa svetovanja potekajo individualno v prostoru, ki je energetsko očiščen. Vsak posameznik je individum in tako ga tudi obravnavam. Neko zdravo živilo je zame lahko koristno, za vas pa ravno nasprotno, zato je potrebno gledati posameznika kot individum in celoto.
1. Prvo svetovanje/pregled traja 90 minut

• Skupaj s posameznikom izpolniva vprašalnik, določim morfologijo človeka, pogledava njegov življenjski slog ter težave
• Pregled surplus-ov/viškov v očesu (del iridologije)
• Pregled jezika
• Pregled ušes (del aurikolo terapije)
• Pregled stopal ( del reflekso terapije)
• Pregled telesa (ventuze, pulz)
• Ozavestiva naš bioritem
• Ozavestimo gibanje, življenje in ravnovesje
• Prehrana glede na morfologijo, letni čas, kombinacije živil

Na prvem svetovanju dobi posameznik potek svetovanj, navodila o prehrani ter navodila za samopomoč (glede na njegove težave in na tip morfologije). Za ugotavljanje dejanskega vzroka težave oz. tegob posameznika, mora posameznik dnevno, časovno, skrbno zapisovati vso prehrano in pijačo ( specifikacija sestavin hrane, voda, alkohol, gazirane pijače ).

Veselim se, da Vas bom lahko spoznala in Vam pomagala pri Vaših tegobah oz. težavah.

Hvala, ker ste <3 in (p)ostanite zdravi.

Apolonija Kurent Lebar
Certificirana osebna svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Na svetovanje se lahko naročite po:
E-mail: Apolonijainfinity888@gmail.com
Telefon: +386 41 501 502
This

Slike