Borut Lesjak

Borut Lesjak Preverjeno

CELJENJE

Ocene

Opis

Sem celilec, pisatelj in prevajalec. Izšolal sem se za računalniškega programerja, a po skoraj tridesetih letih dela sem prišel do točke zloma in preloma, ko sem obenem izgubil sanjsko službo, dobil sladkorno bolezen ter obtičal na najnižji točki svojega zakonskega razmerja.

Vse življenje sem bil nagnjen k pristni duhovnosti in mnogi so me videli kot mistika. Vrsto let sem izvajal tehnike razvoja zavesti in tudi vodil delavnice po knjigah Carlosa Castanede, ki sem jih nekaj tudi prevedel v slovenščino pod psevdonimom Janez Urh. A šele ko sem se pred šestimi leti seznanil z delom Davida Elliotta in začel redno in dosledno izvajati meditacijo dihanja in tehnike izmenjave, ki temeljijo na samoljubezni, se mi je življenje popolnoma spremenilo. Izučil sem se za celilca in mojih zasebnih ter skupinskih seans se udeležuje čedalje več ljudi. Poleg tega pa sem se končno lotil svoje največje strasti in izpolnitve: pisanja! Napisal sem že dva romana in kak ducat kratkih zgodb ter obsežno zbirko duhovnih vpogledov ali vinjet. Moj prvenec, slikanica The Snowflake, je na voljo na Amazonu v angleščini.

Več o mojem pisanju lahko prebereš na moji pisateljski spletni strani v angleščini.

Po dveh letih življenja in ustvarjanja v Parizu sem se vrnil v rodno Slovenijo, kjer ponovno izvajam prakso celjenja z orodji in metodami, predstavljenimi v knjigi Celjenje.

Kot celilec lahko vidim, kjer sva ti in jaz obtičala. A moj dar ni to videti. Intuicijo ima vsak. In moje delo ni, da ti povem, kje si obtičal in kako to popraviš. Tega nihče ne more. Moje delo je potrpežljivo čakati s tabo in zaupati tvojemu srcu in duši celo takrat, kadar ti sam ne moreš. Živim s samoljubeznijo in navdihujem te k pogumu in občutku, da si to tudi sam izbereš – včasih se zdi, da proti vsem pričakovanjem. Ob tebi sem dolgoročno, ko se učiš spoštovati svoj vztrajni, zavestni trud, ki v vsak tvoj trenutek prinaša več ljubezni in miru.

Vsi se učimo, da je varno ljubiti.

Slike

Video