Brahmarishi Mohanji Slovenija

Brahmarishi Mohanji Slovenija Preverjeno

Brahmarishi Mohanji - mojstrstvo obvladovanja lastnega uma

Ocene

Opis

Brahmarishi Mohanji – mojstrstvo obvladovanja lastnega uma
Mohanji je svetovno spoštovan duhovni vodja, ki nase gleda kot na običajnega človeka. Je predan družinski mož in oče. Njegovo resnično mojstrstvo je mojstrstvo obvladovanja lastnega uma. Mohanji ni le duhovni vodja, je tudi aktiven humanitarec, okoljevarstvenik in mirovnik.
Njegovo učenje presega učenje “golih” duhovnih praks, z učenjem posega na področja osveščanja o okoljski problematiki ter poziva k odgovornemu ravnanju in aktivnemu delovanju ter zavzemanju vsakega posameznika, da bi ohranili vode, gozdove, čim več neokrnjene narave. Temelj njegovega učenja je prakticiranje nenasilja v mislih, besedah in dejanjih, pa naj bodo ta usmerjena na okolje, živali ali ljudi. Njegovo učenje temelji na veri in čistosti vsake misli, besede in dejanja. Kot pravi: “Bodi osvobojen in odidi osvobojen.”

Kot predan družinski človek in poklicni strokovnjak (delal je na področju logistike, bil je CEO v podjetjih na Bližnjem Vzhodu), popolnoma razume posameznikovo potrebo po povezovanju duhovnosti z vsakdanjim življenjem. Mohanji je avtor knjig, redni bloger in govornik na mnogih priznanih ustanovah. Je stalni član mednarodnega projekta Peace Pledge.

Leta 2003 je začel svoje humanitarno delo, tako da je ustanovil fundacijo Ammucare Charitable Trust (ACT), ki
se je iz Indije razširila in prerasla v globalno platformo za nesebično služenje, imenovano ACT Fundacija. Podporo Mohanjijevi duhovni misiji zagotavljajo in nudijo požrtvovalni prostovoljci, ki so aktivni v več kot 25-ih državah sveta. Njihovo število iz dneva v dan narašča. Saj sodelujejo in organizirajo številne dobrodelne akcije.
Njihove aktivnosti so v raznih oblikah pomoči – denarna, v hrani, v delu, v učenju…. Mohanji uči: “Vedno lahko kaj delimo. Vedno imamo nečesa več, kot potrebujemo. Če je to denar, delimo denar; če je to čas, ga namenimo drugim; če je to znanje, ga delimo z drugimi in jih učimo; če znamo delati z rokami, lahko skupaj gradimo…. Vedno se moramo truditi dajati več, kot prejemamo. To je edina pot napredka za vse.”
Širom sveta so organizirana potovanja, satsangi in umiki z Mohanjijem. Posebno doživetje so nepozabna romanja na kraje izjemnih energij, kot so Kailash, Kumbh Mela, Machu Picchu in Bosanske piramide. Ta so se dotaknila src ljudi z vseh koncev sveta. Čeprav je izbral Slovenijo za deželo, kjer bo pri Sv.Ani v Slov.gor. stal njegov evropski center in je tu velikokrat zasebno, čeprav tu živi in aktivno deluje in širi njegove prakse njegova žena Devi in čeprav je v okviru njegovih svetovnih turnej že večletna tradicionalna “Balkanska turneja”, se nam večje srečanje z njim vedno izmuzne. Letos bo Mohanji prvič v osrčju prelepe narave dih jemajočega Otočca, vodil satsang v Sloveniji.

Kot vedno, bo Mohanji med satsangom natančno, jasno, preprosto in na svoj humoren način povezoval najgloblje resnice življenja. Njegovo učenje izžareva preprostost in praktičnost ter ga je prav zato mogoče vključiti v vsakdanje življenje modernega človeka.
Njegove duhovne prakse se širijo preko meditacij (nekaj jih je posnetih že tudi v slovenščini in bodo v kratkem vse objavljene na spletu), Kriye zavesti ter Plesa zavedanja in Zavestne hoje, kot aktivne oblike meditacije – za primerjavo 30 minutna zavestna hoja je primerljiva oz z njo dosežemo stanje 3 urne klasične meditacije. Dodatno sta tu še Tradicionalna himalajska joga, Joga Nidra Prebujanja (globoka jogijska tehnika t.i. jogijski spanec), ki ju aktivno izvajajo usposobljeni učitelji (v Sloveniji je to Devi Mohan) in energijska tehnika Mai-Tri, ki delujejo na subtilnem kavzalnem sloju našega energijskega telesa na katerem leži karma. Trenutno je na svetu 110 zdravilcev, ki izvajajo to tehniko, od tega so 3 v Sloveniji.

Več o Mohanjiju, fundaciji, njegovih tehnikah, učenju, pričevanja in dogodkih, ki se odvijajo po svetu je na povezavi www.mohanji.org in www.actfundation.org.

Slike