Društvo celota – My Indriya

Društvo celota – My Indriya

Najdi čas zase, za dušo in telo. Čas samo zate!

Ocene

Opis

NAŠA “BUTIČNA” EKIPA
Z vami se podamo na pot. Sami naredite le korak do prve spremembe in prave odločitve. Pot do cilja, bomo prehodili skupaj.

Delujemo “butično”. Pri nas šteje vsak posameznik in vsi smo ljudje. Nihče ni številka in vsak, ki želi dobro počutje je dobrodošel.

Naša osnovna naloga je omogočati ljudem zdravo in kakovostno življenje s čim manj stresa in s poudarkom na osebnostnem razvoju in osebni rasti.

Naše delovanje temelji na vadbah, coachingu, terapijah, svetovanjih in delavnicah s katerimi podajamo znanje, pomagamo do uravnovešenosti telesa in uma, učimo različne tehnike sprostitve, samozavedanja, samo zdravljenja in pomagamo preprečevati kronična bolezenska stanja. Pomagamo skozi zavedanje in povezanost mentalnega stanja vplivati na telo in dvigniti kvaliteto življenja posameznika.

Naše metode delovanja so edinstvene. Pri delovanju se vam s pogovorom posvetimo in skupaj ugotovimo potrebe in želje, ter najdemo primerne delavnice in vas ustrezno opredelimo. Na vaši poti vas skrbno spremljamo in sprotno svetujemo.

Naša obravnava je drugačna, kot ste je morda vajeni drugod. Vaš napredek in vaše dobro počutje jemljemo resno in šteje največ. Pri nas vlada sproščeno vzdušje, katerega vodilo je osebni odnos, veliko smeha in pozitivne energije. Na strokovnost, nasmeh in prijaznost dajemo do življenjsko garancijo, saj je to naše glavno vodilo. ?

Smo člani društva CELOTA, ki smo se odločili spodbujati in pomagati pri izboljšanju kvalitete življenja posameznika, na vseh ravneh – celostno. Prepričani smo namreč, da vse kar v življenju počnemo, kako se odzivamo, kako delujemo in se odločamo, temelji na našem zaznavanju in doživljanju – sebe in okolice. Tako smo razvili metodo INDRIYA.

Metoda našega delovanja je razdelana na pomenu besede INDRIYA (skrt.čutilo). Deluje po principu 5-ih senzoričnih in 5-ih motoričnih organov, na čutih spoznanja in čutih delovanja, poenostavljeno na naši čutni zaznavi.

Metoda Indriya tako združuje vse aspekte naše zaznave in jo uri, razvija, dopolnjuje. Pomen pa je izboljšana kvaliteta življenja, skozi povezanost s samim seboj, doseganju notranjega in zunanjega ravnovesja, vpliva okolice na nas in obratno, ter razvoju čuječnosti. Deluje na principu uravnovešenega telesa in duha – najti svoj balans.

Smo ekipa športnih sodelavcev, učiteljev joge in pilatesa, psihologov, zdravnikov, nutricistov in fizioterapevtov, katerih poglavitna motivacija je: delovati strokovno, pa vendar osebno. Disciplinirano, pa vendar srčno. Na pot sprememb se z vami podajamo, z odmikanjem ovir – osebnih (zakoreninjenih) vzorcev, ki vam otežujejo življenje. Venomer z nasmehom in dobro voljo. ?

Mateja Žagar
Osebna trenerka, terapevtka komplementarnih tehnik, čuječnosti in meditacije, avtorica inštruktorica pilatesa in izredna ljubiteljica joge. Zaljubljena v življenje,
predana naravi, uživa v dobri družbi in ob pristnih ljudeh.

Manuela Hauser
Licencirana učiteljica joge s človeško noto in dobro intuicijo. Vedno odprta za nasvet in prijeten klepet, začinjen s
humorjem in veseljem.

Saša Čurin
Licencirana inštruktorica pilatesa, katere moto je, da za gibanje ni omejitev. Ne starost, ne debelost in ne norost. ? Edina omejitev je izgovor.

Mateja S. Šifrar
Psihoterapevtka-svetovalka, ki s svojim pozitivnim in strokovnim pristopom na delavnicah in posvetih
odpre zanimive teme, poda strokovne in uporabne odgovore, ter očara s preprostim razmišljanjem in
prijateljskim nasmehom.

Marko Gašparič
Marko s svojim sproščenim in pozitivnim pristopom deli znanje in veščine starih kitajskih mojstrov, kako z vsakdanjimi rutinami povečati nivo življenjske energije in pomladiti svoje telo.

Tanja Hanžel
Srčna in prijetna kozmetičarka, ki svoje delo opravlja s strastjo in odgovornostjo.

Maja Štefan
Maja je pozitivna oseba, polna energije, pa vendar izredno sočutna. Je plesalka, koreografinja, avtorica plesnih nastopov, predstav in vaditeljica vodenih vadb.

Urška Koziker Jančič
Urška je odprta oseba, ki s svojo pozitivo in nežnostjo takoj očara. Je diplomirana fizioterapevtka, ki pa je v življenju več kot “samo” to.

Zavedati se je potrebno pomembnosti, da je potrebno na »notranji« duševni ravni graditi odnos sprejemanja, odprtosti, učenja, novosti, zavedanja sebe in svojih telesnih občutkov, namer in misli. Na »zunanji« telesni ravni pa skrbi za uravnovešeno, funkcionalno in zdravo telo. Ter to povezovati v raven dobrega počutja, sprostitve, boljše kvalitete življenja, zmanjšanju stresa. In tukaj nastopi naša metoda.

Gre za celovit proces sprejemanja in sprememb, na vseh področjih našega življenja. Zaznavanje in razlikovanje dogajanja v in okoli nas pripelje do osebnostne rasti. Prepoznamo kdo smo in kaj želimo. Zavedanje tega pa nam omogoča, da se umaknemo iz svoje zone udobja, ustaljenih vzorcev delovanja. Kar pa kot pozitivno posledico, s seboj prinese nove izkušnje in doživetja.

Raziskave kažejo, da redno izvajanje sprostitvenih tehnik, meditacij in rednega telesnega gibanja, pomaga umiriti misli, poveča doseganje notranje mirnosti in dobrega počutja. Hkrati pa se zmanjšujejo stres, anksioznost, tesnoba, depresija. Dvigne se raven samozavedanja in samozavesti. Izboljša se kvaliteta življenja.

Edinstvena in predana metoda. Prilagojena na vas in današnji »hiter« čas. Pa vendar osebno in cenovno dostopna.

O društvu CELOTA:

Društvo je nepolitična, humanitarna organizacija civilne družbe in deluje po nepridobitnih načelih.

Namen društva je strokovna pomoč ter podpora pri razvoju in doseganju uravnoteženega življenja in osebnostne rasti.

Namen je:

– pomagati tistim, ki želijo celostno spremeniti življenjski slog;

– nuditi podporo pri duševnih neravnovesjih in stiskah;

– ozaveščati o pomembnosti sproščanja in čuječnosti;

– ozaveščati o pomembnosti rednega gibanja;

– delovati na področju osebnostnega in celostnega človeškega razvoja;

– nuditi tematske strokovne delavnice in izobraževanja za širšo populacijo s področja gibanja, rekreacije, sprostitve, zdravja, pozitivne psihologija, boljšega počutja, ljubezni do sebe, soljudi in vseh živih bitij, medčloveških odnosov, motivacije, poslovnih uspehov,…

– pospeševati strokovna izobraževanja aktivnih članov, ki so posredno ali neposredno udeleženi pri delovanju društva;

– pomoč šibkejšim in razvoj ohranjanja družbene enakosti.

Cilji društva so:

izobraževanje in osveščanje tako članov kot širše javnosti o pomembnosti uravnoteženega načina življenja
promoviranje uravnoteženega življenjskega sloga in uravnotežene prehrane
osveščanje o pomembnosti duševnega in fizičnega zdravja v javnosti;
dvig kvalitete življenja v vseh življenjskih obdobjih;
vzgoja in izobraževanje o uravnovešenem življenjskem slogu, gibanju, sproščenosti pri otrocih in mladostnikih;
prizadevanja za dvig osveščenosti o prednostih samopomoči;
izobraževanju vodstvenih kadrov in zaposlenih v podjetjih o pomembnosti zdravja na delovnem mestu in preprečevanju burn-outa;
humanitarna pomoč in projekti za pomoč šibkejšim družbenim skupinam
sodelovanje z drugimi podobnimi organizacijami, državnimi organi, organi lokalnih skupnosti;
nudenje pomoči in celostno svetovanje.

Vas spremljajo občutki manjvrednosti, krivde, konflikti? Hrepenite po harmoniji? So vaše želje osebnostna rast, uravnovešenost in osebno zadovoljstvo. Vas mori preobremenjenost, želja po sprostitivi, si želite boljše počutje, se pojavlja želja po druženju, želite zdravo in funkcionalno telo, lepo postavo, ali morda v vas tli želja po boljši odnosih, želja po poslovnem uspehu,…

So to vse nedosegljivi cilj v vaših očeh? Se prekomerno trudite in ni učinka? Imate občutek, da morate spremeniti življenje? Ne spreminjajte življenja – spremenite pogled nanj!

Cilj programa je obuditi čute in se začeti še bolje zavedati samega sebe ter okolice. Posvetili se bomo čuječnosti in poskusili prevzeti vajeti našega življenja ponovno v svoje roke ter se potrudili odklopiti od »auto-pilotov«, ki nas samodejno vodijo skozi življenje.

Naš ritem življenja nas usmerja v moderen svet, kjer nam je vse na voljo pa vseeno nenehno hrepenimo po nečem drugem ali nečem več.

Rešitev je preprosta – potrebno se je vrniti k izvoru. Zaznati potrebe ter se predati skrbi za um in telo. Od znotraj – navzven! Cilj pa je vedno enak in jasen – polno ŽIVETI! Pa vi? Samo obstajate ali že ŽIVITE?!

Slike