Društvo “Joga v vsakdanjem življenju” Ljubljana

Društvo “Joga v vsakdanjem življenju” Ljubljana Preverjeno

Značilnosti tega sistema so celostnost, sistematičnost in postopno napredovanje

Ocene

Opis

Društvo ‘Joga v vsakdanjem življenju’ Ljubljana že od leta 1989 neprekinjeno organizira vadbo posistemu ‘Joga v vsakdanjem življenju’ avtorja Paramhans Svamija Mahešvaranande, priznanega indijskega učitelja joge. Glavne značilnosti tega sistema so celostnost, sistematičnost in postopno napredovanje, ki omogoča prav vsakomur, da se seznani s to starodavno disciplino telesa in duha in si z njeno pomočjo izboljša življenje.

Društvo je član Zveze joga društev Slovenije, ki združuje 11 podobnih društev v državi, ter krovne organizacije International Sri Deep Madhavananda Fellowship, ki v sodelovanju z avtorjem Joge v vsakdanjem življenju organizira izobraževanja in skrbi za enotnost in kakovost sistema na mednarodni ravni.

Društvo organizira vadbo v osmih stopnjah na različnih lokacijah v Ljubljani in okolici v dveh ciklusih letno. V društvu v vsakem polletju vadi jogo približno 300 članov različnih starosti in poklicev. Poleg redne stopenjske vadbe razvijamo tudi specializirane vadbene programe (joga za hrbtenico, joga za starejše, joga za otroke). Ostale dejavnosti društva obsegajo redne satsange (srečanja z meditacijo, predavanji in duhovno glasbo), prodajo literature o jogi ter organizacijo udeležbe članov na mednarodnih seminarjih in prirejanje drugih izobraževalnih programov Joge v vsakdanjem življenju.

Slike