Društvo Muzikanija

Društvo Muzikanija Preverjeno

"If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration." Nikola Tesla

Ocene

Opis

MUZIKANIJA

Društvo Muzikanija deluje na področju raziskovanja domače in tuje glasbe, zdravilnih učinkov zvoka in vlogo le-teh pri dvigu zavesti in dobrobiti posameznika in družbe nasploh.

ZDRAVLJENJE Z ZVOKOM

Zvok ima veliko moč pri sproščanju napetosti, ki jih skladiščimo v umu in telesu. Splošno prepričanje velja, da zvok zaznavamo z ušesi, a realnost je, da zvok čutimo s celotnim telesom. Je vibracija, ki močno učinkuje na naša čustva in počutje. Um in telo tvorita celoto, v kateri telo sledi umu. Medtem ko stare civilizacije poznajo zdravljenje z zvokom že tisočletja, je zdravilen vpliv zvoka na zmanjšanje stresa in globlje čutenje sebe sedaj tudi znanstveno dokazano. Indijska hinduistična veja uporablja zvok tako v spiritualističnih praksah kot zdravilnih terapijah v obliki manter. Ta starodavna tradicija doživlja v kombinaciji z znanstvenimi dokazi novo prebuditev po celem svetu.

Zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi razrešuje:

  • telesne težave (bolečine, obolenja)
  • čustvene blokade
  • v možganih ustvarja alpha-valove, to je stanje umirjenosti, v katerem se začne proces samozdravljenja
  • odpravlja nespečnost, anksioznost, depresijo, jezo …
  • dvigne energijo in okrepi organizem za boljše obvladovanje hitrega tempa življenja

REIKI

Reiki izhaja iz kombinacije dveh japonskih besed »Rei« = univerzalni duh ali duša, in »ki« = življenjska energija. Reiki bi torej z drugimi besedami imenovali »Spiritualno vodena univerzalna življenjska energija«. Je preprosta, naravna in popolnoma varna tehnika zdravljenja z rokami, ki vam jo preda Reiki mojster med učenjem.

Reiki zdravi kakršno koli bolezen, tako psihično kot fizično, brez uporabe zdravil ali instrumentov. Posredovana energija pomaga okrepiti auro, ki okrog telesa deluje kot energijski ščit, ki nas varuje pred negativnimi vplivi (najsi bo to bolezen, okolje, psihične motnje itd.). Reiki omogoča ravnovesje v delovanju energijskih centrov ali čaker in vzpostavlja usklajenost telesa, uma in duha.

Terapijo mnogi doživijo kot sijočo energijo, ki se pretaka skozi in okrog telesa. Maayaa je ozdravila mnoge s sproščanjem nakopičenih strahov in potlačenih čustev.

URAVNOVEŠANJE ČAKER

Čakra je sanskrtska beseda, ki pomeni “kolo ali disk energije”.

Čakre so močni vorteksi energije, povezani s fizičnim telesom. Vsaka se nanaša na različne organe telesa, različne vidike vašega bitja. S telesom se čakre povezujejo preko živčenga in endokrinega sistema. Ko so čakre odprte in tekoče, sta vaše telo in um v harmoniji. Ko so zaprte, pa se ravnovesje ruši, kar se manifestira kot slabo počutje in pozneje bolezen. To se zgodi predvsem zato, ker so čakre povezane z žlezami, te pa ustvarjajo hormone.

Tudi vi spadate med tiste, ki storijo več za druge kot sami zase? Terapija uravnovešanja čaker vam bo odprla srčno čakro in začeli boste skrbeti predvsem zase.

Karkoli vas obremenjuje, vas čakre vodijo do rešitve. Bolezen, pomanjkanje, negotovost, bolečina, težave s težo.

Cilj takšne terapije je ravnovesje in odprtost vseh sedem čaker. Ko se prebudi zadnja-sedma, povzroči preobrazbo zavesti in telesa. Telo bo doživelo končno zdravje in um razsvetljenje, to je “vedenje”, ki presega našo dimenzijo tega sveta.

Prebujena čakra se vrti kot mlinsko vreteno in ta občutek odprtosti in vrtenja posameznik začuti v telesu.

V ta namen vabimo v sodelovanje mojstre zvoka in reiki mojstre, med katere sodi mednarodno priznana mojstrica zvoka MAAYAA DHAMI iz Indije, ki je med drugim tudi ustanoviteljica Mednarodne holistične šole Maayaa iz Rishikesha – svetovnega centra joge.

MAAYAA DHAMI, ustanoviteljica International Healing School Maayaa, Rishikesh, Indija

Maayaa je indijska holistična zravilka z dvajsetletno prakso, ki deluje v glavnem jogijskem središču – Rishikeshu v Indiji. Znanje je pridobivala pri največjih indijskih in tibetanskih mojstrih starih tehnik:

  • zvočne terapije s tibetanskimi posodami in gongi,
  • zdravljenja s kristali,
  • reiki in
  • zdravljenje čaker z energijskim čiščenjem in sinhronizacijo le-teh (gre za kombinacijo reiki, zvočne kopeli in aromaterapije)

V dolgoletni praksi je ozdravila tisoče kroničnih bolečin, bolezni in psihičnih motenj, ki so posledica čedalje večjega stresa. Njena tenkočutnost za blokade v telesu in izkušenost jo uvrščata med najboljše holistične zdravilce. Svojo strast in znanje deli naprej preko seminarjev, tečajev in predavanj po celem svetu. V letu 2018 je gostovala v večjih joga centrih v Hong Kongu, Avstraliji in večih zveznih državah Amerike.

Več o Maayi in njeni šoli najdete na spletni strani:

https://maayaahealing.com/

Slike

Video