Društvo Ohana

Društvo Ohana Preverjeno

Pomagmo posamezniku uravnotežiti njegov fizični, duhovni, mentalni in čustveni nivo

Ocene

Opis

Društvo Ohana je prostovoljno, nepridobitno, samostojno združenje, ki s svojim delovanjem pomaga posamezniku uravnotežiti njegov fizični, duhovni, mentalni in čustveni nivo, kar vodi v zdravje, srečo, zadovoljstvo in spontanost bivanja.

JANA KLEMENČIČ 

V najmlajših letih je 10 let trenirala judo in postala večkratna državna prvakinja, svoje znanje juda  pa je prenašala naprej kot trenerka juda za otroke. Že od malih nog so jo zanimali ljudje, odnosi, notranji občutki ter njihov odraz navzven, hkrati pa se je navdušila še za glasbo in ples, zato je iz juda prešla na jazz balet, kasneje je plesala trebušne plese in salso.

Kot prostovoljka v Hospicu je spremljala na smrt bolne, kasneje pa tudi žalujoče. Bolni so ji bili veliki učitelji, saj je ob njih spremenila pogled na življenje in smrt. S pogovori z njimi je doumela, kako pomembno je, da stopaš skozi življenje z iskrenostjo do sebe in do drugih, da si upaš živeti svoje življenje, v skladu s samim seboj in ni nam potrebno sprejeti za svoje vrednote, ki jih vsiljuje družba in drugi ljudje, da znaš uživati in uzreti lepoto v majhnih stvareh, se smejati. Žalujoči so jo naučili strpnosti, sočutja in rahločutnosti.

Večje občutenje sebe in drugih pa je pridobila z izpopolnjevanjem v reikiju. Skozi preizkušnje, ki ji jih je prinašalo življenje, je prišla do večjih spoznanj. Prisilile so jo, da je močno brskala po svoji notranjosti, se soočala sama s sabo, se spopadla s svojim največjim sovražnikom – strahom, navezanost pa prepoznala kot povzročitelja njenih bolečin.

Učila se je preko odnosov z ljudmi, ki so ji prihajali naproti, vendar je čutila, da je v ozadju nekaj več, kar ji psihologija in soočanje s samo seboj ne more razkriti. Zato se je v nekem trenutku odločila za regresijo v pretekla življenja in v življenja med življenji, kar ji je ponudilo popolnoma drugačen pogled na odnose, ljudi, predvsem pa nase.

Njena življenjska stalnica so ples, glasba in ritmi, ki so jo vodili do prepoznavanja lastnega občutenja, spoznavanje lastnega telesa, soočanja s seboj in do ponovnega vzpostavljanja ravnotežja, in to na najbolj naraven in učinkovit način. Ples ji je okrepil samozavest in ji omogočil prestopiti lastne omejitve.
V letu 2013 se je srečala s plesom čaker, ki jo je povsem prevzel in jo popeljal na pot notranjih transformacij in vzpostavljanja ravnotežja, zato se je v Londonu še dodatno izobrazila in pridobila licenco za chakra dancing and creative meditation facilitator.

V letu 2015 je zaključila šolo osebne rasti pri Tadeju Pretnerju in pridobila licenco access bars facilitator. Trenutno se izobražuje na inštitutu GTT za pridobitev naziva Holotropic Breathwork Practitioner, ter zaključuje študij transpersonalne terapije. Opravila je izobraževanje Kolo Šamanske medicine v Braziliji pod vodstvom Lea Artese, ter izpopolnjuje svoje znanje z različnimi delavnicami v Evropi.