Hipnoza, samohipnoza in hipnoterapije

Hipnoza, samohipnoza in hipnoterapije Preverjeno

Edina ječa iz katere moramo pobegniti, je ječa našega uma

Ocene

Opis

Hipnoza je stanje popolne fizične in mentalne sprostitve. Poznamo jo vsi, saj smo prva leta našega življenja neprestano v hipnotičnem stanju! To pa hkrati pomeni, da v tem obdobju nekritično sprejemamo vse, kar nam govorijo. Žal se odrasli tega ne zavedamo in otrokom namesto spodbude vlivamo svoj strah, onemogočamo jim učenje in jih učimo zanikati občutke.
V sebi začnemo zadrževati in tlačiti spomine na travmatične dogodke, ki jih ne moremo nikomur zaupati. Bojimo se obsojanja in nesprejetosti, zato ne živimo več v skladu s seboj , kar pa nas pripelje do konfliktov znotraj sebe. Moramo se zavedati, da smo »podedovali« vsa podzavestna prepričanja in vzorce, katere so nam zgradili naši starši in ostale avtoritete v našem življenju. Različne odvisnosti, praznine, ki jih čutimo v sebi, želje po konstantnih uspehih, pričakovanja, samoobsojanja, debelost, slaba samopodoba, pomanjkanje samozavesti itd…so samo podzavestni vzorci, ki segajo v naše otroštvo. Posledično začne človek po načelih, ki jih vidi in posnema od bližnjih v mladosti, delovati nezavedno tudi v svojih kasnejših življenjskih obdobjih.
S tehniko hipnoze se dotaknemo nezavednega. Osnova vsake hipnoterapije je uvid v vzroke težav in sprememba odnosa do njih. To se v transu lahko neposredno nagovori in sugerira vključitev samozdravilnih procesov, ki v nas delujejo naravno. Hipnoza je stanje, v katerem hipnoterapevt zaobide zavestni kritični um in je tako omogočeno neposredno ukvarjanje s podzavestjo. Ko je podzavest odprta, lahko hipnoterapevt pomaga odstraniti moteče elemente iz podzavesti ali pa pomaga vstaviti nove želene vzorce ter tako sproži proces celjenja in zdravljenja tegob. Kajti za to, da lahko človek deluje v popolnosti svoje moči, potrebuje neobremenjeno podzavest. S pomočjo hipnoze je to enostavno in hitro dosegljivo.
Če želimo pozdraviti telo, moramo pozdraviti dušo.

Trgovina