Irena Jarc, prof. ped.

Irena Jarc, prof. ped. Preverjeno

Organiziram predavanja Dr. Osmanagića

Ocene

Opis

Leta 2010 sem odpeljala večjo skupino učenk Šole risanja mandal na končni izlet v dolino bosanskih piramid. Zbrano nas je bilo za en avtobus. Po arheoloških izkopavaninah in tunelih Ravne nas je vodil Dr. Semir Osmanagić. S svojo veliko karizmo, odprtostjo srca in bogatim znanjem, nas je očaral in navdušil nad vsem, kar smo videli in doživeli. Na preprost način je predstavil oba svetova, tako znanstvenega, kot ezoteričnega.

Med drugim je povedal: »Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja.«

Zadnji dan potovanja, sem opazila, da se je močno dvignil energetski nivo nas vseh. Bili smo preprosto izpolnjeni in umirjeni. Kmalu za tem sem peljala novo skupino simpatizerjev piramid na te posebne kraje. V Visokem, kjer so piramide (kraj se nahaja 28 KM pred Sarajevom), sem ugotovila, da vsi brez izjeme, zelo odprto in brez predsodkov ter z veliko mero dojemljivosti sprejemamo novosti s tega področja. Po obisku tunelov, smo bili zelo umirjeni, z nas so padla bremena vsakdanjika, odprl se je duhovni uvid in povečalo samospoznanje. Zato sem se odločila, da opravim izpit za turističnega vodiča. Od takrat vsako leto pripeljem v Visoko štiri do pet skupin raziskovalcev novih znanj.

Od takrat dalje tudi organiziram predavanja Dr. Osmanagića v različnih krajih Slovenije. Občasno gostimo tudi njegove sodelavce svetovno priznane, neodvisne raziskovalce starih znanj Michaela Tellingerja, Valerija Uvarova in Klaus Dona. Zadnje predavanje z naslovom »Starodavne tehnologije in prihodnost človeštva« je bilo 12.09.2015 v Cankarjev dom, Gallusova dvorana in naslednji dan na Lentu v Mariboru.

Pred osemindvajsetimi leti sem s prijatelji prvič obiskala pogorje Pirenejev v J Franciji. Duhovni vidik katarskega gibanja me je močno pritegnil. Po dolgih letih poglobljenega študija sem napisala knjigo »Duhovna dediščina katarov in bogomilov«. Kasneje sem prevedla delo Dr. Masaru Emota »Sporočilo vode«. Vodim tečaj risanja mandal.

Več o potovanjih in predavanjih lahko preberete na spletni strani www.mandala.si
GSM 031 670 392

Slike

Video