Nataša Kos Križmančič

Nataša Kos KrižmančičPreverjeno

Opis

REFLEKSOTERAPEVTKA NATAŠA KOS KRIŽMANČIČ

Nataša Kos Križmančič je zaključila študij sodobnega plesa na Univerzi lepih umetnosti v Amsterdamu. Vrsto let je ustvarjala kot plesalka in koreografinja v slovenskem in mednarodnem prostoru. Že na akademiji pa se je pri predmetu Preventiva poškodb seznanila z načinom treninga, ki omogoča zdravo in dolgo kariero plesalca. Ta filozofija, ki so ji bili profesorji na akademiji zavezani tudi v praksi, ji je bila takoj blizu. Tudi sama se je soočala s poškodbami, tako v času sodelovanja z belgijsko skupino Ultima Vez, kot tudi ob vrnitvi v Slovenijo. Rehabilitacija je bila v obeh primerih za nestrpno mlado plesalko in koreografinjo dolga, a jo je veliko naučila. V veliki meri se je pozdravila sama.

Svojo predanost gibu in telesu je nadgradila z novim strokovnim znanjem. Refleksoterapija je obogatila njene izkušnje s telesom in jo opremila s poznavanjem dinamike notranjega ravnovesja, ki vpliva na počutje in zdravje; prav posebno obrazna refleksoterapija pa je bila zanjo »usodna« že prvič:

 • Bila je ljubezen na prvi dotik. Občutek po prvem tretmaju obrazne refleksoterapije je bil neopisljivo lep, počutila sem se celovita, očiščena, izpolnjena. Od tu dalje se že desetletje poglabljam v terapevtsko delo, ki se izvaja na obrazu, močno pa vpliva na delovanje možganov, hormonalne žleze, čustveno ravnovesje, hkrati je odlična protibolečinska terapija in nevrološka rehabilitacija. 

Od leta 2006 deluje kot certificirana refleksoterapevtka. Znanje nenehno dopolnjuje in nadgrajuje, tako doma kot v tujini. V letu 2014 je opravila študij Temprana terapije™ pri svetovno znani refleksoterapevtki Lone Sorensen na Danskem. Tako se še bolj poglobljeno posveča ljudem s poškodbami možganov in otrokom z razvojnimi težavami. Z odličnimi rezultati izvaja tudi refleksoterapije obraza in stopal po metodi Sorensensistem. Od leta 2012 je vodja avtorizirane šole Sorensensistema in je edina v Sloveniji in širši regiji z licenco za poučevanje Sorensensenmetod.

Prepričana je, da je naše telo, tako kot vse v tem vesolju, podvrženo različnim ciklom. Od njega zato ne moremo pričakovati le aktivnosti, od uma le uspeh, od našega duha le razvoj. Potrebujemo tudi nasprotje tega; počitek, umiritev in razmislek na poti. In ravno obraz je tisti mikrosistem, ki odraža stanje celega telesa.

Uporabniki in uporabnice so z rezultati njenih terapij izjemno zadovoljni, kakor tudi z njeno predanostjo delu pri vsaki posamezni obravnavi. Njene stranke pa niso zgolj odrasli, temveč tudi otroci in mladostniki. Pri svojem terapevtskem delu je namreč opazila, da ima vse več otrok težave, ki smo jih nekoč pripisovali starejšim. V OŠ Poljane v Ljubljani je pred leti izvedla izjemno uspešen pilotni projekt; deset tednov je otrokom skupaj s sodelavci nudila individualne terapije. Otroci so z velikim veseljem sodelovali, saj so že po prvi terapiji čutili pozitivne spremembe; lažje so se učili, tako v šoli kot doma, bili bolj zbrani pri pouku, v stikih z vrstniki pripravljeni sodelovati ter se zjutraj začeli zbujati spočiti.

Terapije, preventivne in kurativne obravnave, izvaja v Ljubljani.

Njene stranke lahko izberejo med več različnimi možnostmi.

POTI K BOLJ KAKOVOSTNEMU ŽIVLJENJU:

 • Obrazna refleksoterapija Sorensensistem™ > Globoko sproščujoča, prijetna in neboleča terapija. Posebej uspešna je pri nevrološko ali hormonalno pogojenih težavah. S stimulacijo refleksnih con in akupresurnih točk na obrazu izboljšamo krvni obtok, stimuliramo živčevje in meridiane/energijske poti po celem telesu, kar ugodno vpliva na zdravje. Deluje tudi kot naravni lifting.
 • Refleksoterapija stopal > Metoda, pri kateri z natančno stimulacijo refleksnih con in točk na stopalih dosežemo harmonično delovanje celotnega organizma. 
 • Tibetanska refleksna terapija vratu in glave > Sodobna oblika refleksoterapije avtorice Lone Sorensen, ki temelji več treh desetletjih izkušenj z mikro refleksnimi zemljevidi in tibetanski filozofiji zdravljenja. Izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta. Izjemno hitro in učinkovito izboljša držo telesa.
 • Tibetanska nevrološka refleksna terapija stopal – Praxis Vertebralis > Z delom na strukturnem ravnovesju hrbtenice, delujoč izključno na hrbtenični liniji na stopalih, je možno sprostiti hrbtenične živce ter tako vplivati na razloge za fizična, hormonalna in duševna obolenja. Izboljša se drža telesa, sprostijo se mišice ob hrbtenici.
 • Dien Cham > Metoda temelji na stimulaciji izbranih točk na telesu, predvsem na obrazu. Z njo dosežemo povezavo s centralnim živčnim sistemom, organi in možgani. V Sloveniji jo izvaja le refleksoterapevtka Nataša Kos Križmančič(!), ki se je na Danskem šolala pod mentorstvom avtorja metode, mednarodno uveljavljenega vietnamskega zdravnika dr. Chaua.
 • Protibolečinska refleksna terapija > Pomaga pri bolečini v hrbtenici, rokah, nogah in v sklepih, sprošča mišice, pomaga pri sindromu nemirnih nog, glavobolih in migrenah. S protibolečinsko refleksno terapijo™ pospešimo proces rehabilitacije po poškodbah, saj deluje neposredno na živčni sistem, refleksno pa tudi na mišičevje in vezivno tkivo.
 • Sprostitvena ali protistresna refleksoterapija > Refleksoterapija blaži in odpravlja posledice stresa. Zaradi sproščujočega učinka je zelo primerna tudi kot oblika preventive, saj z rednimi terapijami ohranjamo dobro počutje, notranje ravnovesje in vplivamo na telesno in duševno zdravje.
 • Bipolarna refleksna terapija > Manualna metoda, ki se izvaja s stimulacijo različnih con in točk obraznega mikrosistema, lasišča in stopal. Z njo sproščamo travme in čustva, ki so shranjeni v celičnem spominu telesa, v limbičnem sistemu in amigdali (mandlju).
 • Japonski cosmo lifting™ > Ena izmed najučinkovitejših naravnih, predvsem pa neinvazivnih metod za pomladitev obraza. 
 • Temprana refleksna terapija™ > Inovativen in uspešen koncept rehabilitacije otrok in odraslih s posebnimi potrebami. Namen terapije je optimizacija delovanja možganov, kemičnih procesov, endokrinega sistema, prekrvavitve, organov in mišic. S terapijo je poleg možganskih funkcij mogoče stimulirati tudi hormonsko delovanje in okrepiti imunski sistem. 

POVEŽIMO SE

http://www.obraznarefleksoterapija.si

http://www.temprana.si

Refleksoterapija, Nataša Kos Križmančič s.p.

p.e. Mirje 6, 1000 Ljubljana

Telefon: 041 764 964

E-pošta: obrazna.refleksoterapija@gmail.com

Predstavitev Šole obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM

X
X