Neda Baćić

Neda Baćić Preverjeno

Sem certificirana psihološka astrologinja IPAL

Ocene

Opis

Že dvajset let se ukvarjam z različnimi pristopi dela na sebi, zlasti preko dela z Oshojevimi meditacijami in terapijami, ki pripomorejo k osebni transformaciji. Preko lastnih življenjskih izkušenj, ki so velikokrat testirale mojo osebno moč in vzdržljivost, preko sodelovanja in dela v Osho centrih, kjer sem živela, delala ter se udeleževala treningov in delavnic (Body work, Ayurvedic Yoga Massage, Woman Healing, Family Constellation, Pranic Circle,ipd) ter tudi preko osebne večletne jungovske psihoanalize sem oblikovala svoj oseben pristop k delu s človeško psiho, kjer je osnova pridobivanje jasnega uvida v lastno osebno in tudi družinsko ter kolektivno nezavedno. Namen terapije je v resnici samospoznavanje, kjer jaz delujem kot spremljevalka, ki pomaga pri razkrivanju posameznikove unikatne zgodbe. Ko razumemo in vidimo, kako so se oblikovala naša mišljenja, naše reakcije, spletene okoli čustvenih jeder iz osebne, družinske in tudi večživljenjske preteklosti, prepoznamo veliko zgodbo, ki jo živimo in ponavljamo, s tem pa sprostimo življenjsko energijo, ki je bila prej ujeta v strahovih, predsodkih, vsiljenih mnenjih in prepričanjih ter pridobimo svoboden, unikaten, resnično svoj življenjski izraz.

Pri delu me vodi razumevanje in sočutje do posameznika in njegove zgodbe, vendar v prvi vrsti zagovarjam jasnost, pravilno razumevanje in soočanje z realnostjo, ki edini omogočajo postopno prodiranje v najbolj senčne dele psihe, ki potrebujejo ozaveščanje. Terapija je v resnici prinašanje luči, to je zavesti in pravilnega razumevanja, v dele, ki so nejasni, nerazumljeni, s tem pa posameznika držijo v mehaničnem ponavljanju ali pa tudi v coni udobja uporabljanja enih in istih mehanizmov. Z ozaveščanjem pridobimo več notranjega prostora, svobode in jasnosti, s tem pa tudi večjo moč odločanja in kreiranja lastnega življenja, ki je v skladu z našo resnično naravo in bitjem.

Med moja orodja sodi psihološka astrologija, sem certificirana psihološka astrologinja IPAL, delam tudi s čakrami in energijskimi telesi kot certificirana Osho Prana Healing terapevtka in Memory Access terapevtka – slednja dva certifikata sem pridobila v Osho centru Miasto v Italiji. Trenutno poglabljam znanja iz dela s transom v okviru šolanja pri dr. Newmanu, Oshojevem terapevtu, katerega tehnike omogočajo dostop do širših in višjih stanj zavesti in s tem do globoko zakopanih spominov, tudi iz prejšnjih življenj, ki oblikujejo našo pot, vedenje in reakcije še danes.

Poleg rednega individualnega dela s klienti že nekaj let vodim delavnice aktivne meditacije, ki potekajo enkrat mesečno – na delavnici izkušamo različne zlasti Oshojeve meditacijske tehnike, učimo se tudi tehnik zdravljenja, spoznavamo čakre in aurično polje, uporabljamo tudi delo s simboli kot sta tarot in psihološka astrologija. Ravno tako že nekaj let vodim terapevtsko skupino tarota, ki je psihoanalitično zasnovana, tarot pa služi kot orodje za vstop do podzavestne in nezavedne plati umi. Preko Instituta IPAL sem prevajala psihoterapevtske in astrološke knjige, redno sem pisala članke o psihološki astrologiji za revijo Karma, ki jih sedaj pripravljam za izdajo v obliki knjige.

Moj pristop k človeku je vedno individualen, vsa znanja uporabljam z namenom, da posamezniku pomagam osvetliti in najti njegov lasten, unikaten pristop do svoje življenjske situacije in poti – moj moto pa sta sočutje in jasnost, kjer zlasti slednja predstavlja včasih tudi oster meč, s katerim lahko odrežemo nepotrebno, bolno psihično tkivo ter pomagamo zavarovati in krepiti zdravega.

Nudim individualne terapije kot tudi možnost priključitve kateri od mojih skupin.

kontakt: neda.sara.mt@gmail.com

https://meditativnaterapija.blogspot.si/

https://www.facebook.com/neda.bacic.terapija/