SAI Tapasya

SAI Tapasya Preverjeno

Če ti pogledaš k meni, jaz pogledam k tebi. Šri Širdi Sai Baba

Ocene

Opis

Šri Širdi Sai Baba je sadguru, mojster discipline uma – joge tapasye, ki je z zgledom svojega življenja in božanskimi igrami sledilcem podajal najvišje nauke. To počne neprekinjeno tudi po svojem odhodu v samadhi leta 1918. Svet se nahaja na prelomu in človekova glavna naloga je razumevanje samega sebe in cilja njegove evolucije. Indija je zibelka duhovnega znanja, a življenje v zahodnem svetu nam ne omogoča asketskega umika in samorealizacije v samoti. Tudi Sai Baba tega ni učil, predstavljal je živ zgled mojstrstva v posvetnosti. S spoznavanjem duhovnih resnic starodavnih civilizacij in prakso v vsakdanjem življenju imamo priložnost udejanjiti sebe v vsem svojem potencialu.

• SAI Tapasya intenziv

SAI Tapasya je triletni program, ki zaobjema učenje širokega spektra duhovnih znanj. V duhovnosti moramo um ohranjati odprt za različne poglede in informacije – cilj ni vedeti, pač pa videti. Duhovno znanje nam naj bo v pomoč za razumevanje samega sebe in energij v svojem okolju.

Program je namenjen tistim, ki so se pripravljeni posvetiti trajnostni spremembi v življenju ter so prišli do točke, kjer čutijo vzgib po izkušanju bolj subtilnih sfer realnosti. Razdeljen je na tri sklope, od katerih vsak sklop traja šest mesecev (od oktobra do marca). Srečanja potekajo v večernem času in sobotah v povprečju 12 ur tedensko. Delo poteka v manjši skupini in je praktično usmerjeno. Več informacij in program na spletni strani www.saitapasya.si.

• Meditacije potekajo vsak torek ob 19. uri.

Meditacija je vse kar je lepo in pri čemer za trenutek pozabimo razmišljati. Ne gre za hotenje postati drug, nov ali celo boljši človek. Gre za umiritev in discipliniranje uma ter vzgajanje čuječnosti, s čimer spreminjamo svojo perspektivo.

Na naših meditacijah ubiramo raznolike pristope, saj se vedno ravnamo po energiji dneva in celotne skupine. Na ta način preko kratkega uvoda vstopimo v meditacijo, ki je lahko vodena, v tišini, ob glasbi, s petjem ali ob branju svetih spisov. Vsakdo lahko najde nekaj zase, kar lahko sam integrira tudi v v svoj vsakdan. Skupaj ustvarjamo močno polje energije, kjer si v prisotnosti mojstrov in med seboj pomagamo osvobajati vzorcev, ki ne služijo več naši rasti.

• Dogodki

Vse reke z različnimi imeni se stekajo v isto morje, kjer izgubijo svoje individualno ime. Prav tako različne prakse vodijo do istega cilja in pomembno je, da na naši duhovni poti ostajamo odprti in raziskujemo različne prakse in pristope. S tem namenom pripravljamo raznolike dogodke in delavnice, si širimo obzorja in poglabljamo duha.

Slike