Urša Zakrajšek

Urša Zakrajšek Preverjeno

Ocene

Opis

Sem EFT izvajalka druge stopnje po predmetniku AAMET, sicer pa sociologinja, mama dveh otrok, plešem kavbojske plese, rada kolesarim, rada imam morje in gozdne poti, čudovite razglede in druženje s prijatelji. Vse čarobne trenutke življenja. Ravnam se po načelu, da imamo eno samo posebno priložnost – naše življenje.

EFT (emotional freedom technique) ali prevedeno v slovenščino: tehnika doseganja čustvene svobode, ki ji pogosto rečemo kar tapkanje, je enostavna tehnika, ki se je hitro naučimo. Primerna je za vsakogar in za vse mogoče težave, saj gre za obliko samopomoči brez stranskih učinkov. Učinkovito jo lahko uporabimo pri soočanju s stresom, pri telesnih bolečinah, bolečih spominih, pri omejujočih prepričanjih, pri obvladovanju čustev, tesnobi, depresiji, pri travmi, odvisnosti, fobiji, pri odpravljanju starih vzorcev obnašanja, ki nam ne služijo več in še in še. Tapkamo lahko sami, v skupini ali ob izkušenem eft izvajalcu.
Že deset let sem navdušena tapkalka, a sem dolgo tapkala le zase. Zadnja štiri leta v Kranju vodim skupinsko tapkanje za odrasle, ki poteka enkrat na teden, in skupinsko tapkanje za otroke vsakih 14 dni. Enkrat mesečno pripravim delavnico na določeno temo, kjer se bolj podrobno posvetimo določenemu čustvu oz. konkretnemu problemu in poskušamo s tapkanjem naš čustven odziv zmanjšati in ga omiliti.
V primeru, da je naša težava zapletena, traja dlje časa oz. je občutek zakopan globoko v nas in si sami ne uspemo pomagati, pa je najbolje, da izberemo individualno tapkanje z izkušenim eft izvajalcem.