Joga na delovnem mestu | Skrb za zdravje zaposlenih

Joga na delovnem mestu | Skrb za zdravje zaposlenih Preverjeno

Ocene

Opis

Joga na delovnem mestu je namenjena podjetjem, ki se zavedajo, da so zadovoljni in zdravi zaposleni steber uspešnega podjetja. Redna vadba joge je posebej koristna (če ne že nujno potrebna) za zaposlene, ki imajo sedeče delo. Večurno sedenje dolgoročno skoraj zagotovo pri telesno neaktivni osebi vodi v hujše težave; predvsem na področju hrbtenice in kolkov. Vse te težave lahko uspešno omilimo in celo popolnoma preprečimo – joga ima v ta namen “polno torbo orodij”, oziroma položajev, ki telesu povrnejo normalno stanje.

Poleg omenjenih telesnih posledic sodobnega življenjskega stila, ne smemo pozabiti na večjo obremenjenost uma, ki ga narekuje hiter tempo življenja in dela. Tolikšno obremenjenost telo in um ne moreta predelati tako hitro, kakor bi morala za vzdrževanje zdravega psihofizičnega ravnovesja. V ta namen poznamo v jogi mnoge učinkovite tehnike, ki jih izvajamo na naši srečanjih, lahko pa si za njih vzamete še kakšno minuto več in jih izvajate večkrat tekom dneva.

Jogijska praksa uči veščin, ki zajemajo vsa življenjska področja. Umirjen duh, osredotočen um in energično telo… vse to in še mnogo več se zgodi z redno prakso joge.

Poleg telesnega zdravja in vitalnosti joga krepi pomembne veščine, ki koristijo v delovnem okolju; samodisciplino, sposobnost obvladovanja stresa, samonadzor, samozavest, učinkovitost ter nenazanje pozitivno naravnanost in dobro počutje posameznika.

Vse to prispeva k večjemu zadovoljstvu posameznika, kar je še en velik dejavnik, poleg šibkega zdravja in bolečin, pri zmanjševanju odsotnosti zaposlenih z dela.

Kako se izvaja joga na delovnem mestu?

Program se izvaja v prostorih podjetja, traja pa 30 minut v vnaprej dogovorjenih terminih. Priporoča se vadba vsaj dvakrat tedensko, najbolje v dopoldanskih urah (pred kosilom), oziroma vsaj 2 uri po večjem obroku. Vadimo v udobnih oblačilih, bosi in na podlogah (priskrbite si jih sami).

Potek polurnega srečanja:

– ogrevanje (5 minut)
– vadba položajev in koreografij (20 minut)
– dihalne vaje (5 minut)

Paket osmih polurnih srečanj na naslovu vašega podjetja znaša 400€ (4 tedni po 2 srečanja). Za personalizirane ponudbe pokličite 070 595 950 ali pišite na tanja@zdravainfit.si.

Program vodim Tanja Baća, certificirana učiteljica Hatha joge.