Transformacijska hipnoterapija / terapevtska hipnoza

Transformacijska hipnoterapija / terapevtska hipnoza Preverjeno

Ocene

Opis

Hipnoterapija je metoda, ki za odkrivanje izvornih vzrokov in razreševanje težav uporablja hipnozo. Deluje na ravni človekove podzavesti, ki uravnava več kot 80% vseh naših avtomatičnih odzivov na vplive okolja.

V hipnozi je oseba večinoma zelo sugestibilna, kar omogoča spremenjanje njenega kasnejšega odzivanja in vedenja. V hipnotičnem stanju je oseba tudi v globljem stiku s seboj. V tem stanju se um umiri, telo je sproščeno, zavest pa postane nekajkrat bolj pozorna. Vsa čutila, predvsem sluh in vonj, so nekajkrat ostrejša. Stanje, ki ga doživimo v sami hipnozi, ni spanje. Gre za naše naravno stanje: občutek brezčasnosti, sprejemanje sebe in svoje lastne narave.

V hipnozi je stranka ves čas zavestna, spremlja dogajanje, ga nadzoruje (ga lahko tudi prekine) in se ga po zaključku spomni (zna obnoviti).

S hipnoterapijo se predvsem pri ljudeh, ki so globoko potlačili težke situacije, odkriva vzročne dogodke in izniči njihovo delovanje. Hkrati pa se lažje in hitreje spreminja prepričanja, vzorce in navade, ki niso koristna za stranko.

Vsak terapevt je zgolj opora, podpora in oseba, ki nastavi ogledalo ter usmerja k zadanim ciljem.
Glavna odločitev in delo pri doseganju sprememb ter na poti osebne rasti je vedno na stranki sami.