Video

Energijske tehnike za sproščanje napetosti in energije okrog glave ter povezovanje uma in občutkov

 

Stik s sabo – povezanost uma in občutkov

IZVAJATA: KLARA DEV IN ERIKA ŽLOGAR

Um je krasno orodje, s pomočjo katerega si lahko širimo zavest v nepredstavljive razsežnosti, omogoča nam svobodo in razlago doživetij ter občutij ob posameznih dogodkih. »Mislim, torej sem,« je nekoč zapisal Descartes. Modra misel, ki pa je izgubila svoj pravi pomen oziroma si jo razlagamo preveč enostransko. Danes nam um pogosto služi za prekomerno razmišljanje in premlevanje, vanj so ujete skrbi in dvomi, ki v nas stopnjujejo občutek napetosti ter ujetosti v dani situaciji. Če uma ne sproščamo, postanejo napetosti in zaskrbljenost stalnica v našem življenju in delovanju. Proces poteka cel dan, delno se umiri le v spanju, pa še tukaj nam velikokrat krajša spanec, saj so napetosti in skrbi premočne. Sodoben način življenja, ki ga narekuje hiter storilnostni tempo ter tehnologija še dodatno krepita pretirano naprezanje in polnjenje uma z različnimi, navidezno pomembnimi vsebinami, ki nam zgolj tratijo našo osredotočenost in energijo. Naša pozornost je usmerjena predvsem navzven, kjer iščemo potrditve in se usmerjamo po družbenih trendih. Ne čutimo pa sebe, svojih občutkov, saj je naša zaznava omejena le na um in razmišljanje, kar povzroča nenehno napetost in stres, ki se ne sproščata na pravi način. Zaradi nakopičenega stresa in napetosti se je prekinila vez z lastnimi občutki, ki jih, da bi lahko oseba sploh lahko še delovala, potlači globoko v svojo podzavest. Zaradi nenehnega premlevanja se prične energija nabirati okoli predela glave. Ta prične pritiskat nanjo, kar začutimo lahko kot glavobol, zvonjenje v ušesih, slabši ali zamegljen vid, občutek napetosti ali občutek »zameglenosti«. Takšno stanje ni v ravnovesju, slej ko prej nas privede do različnih bolezni in blokad.

Kadar želimo um uporabiti sebi v prid, se lahko soočamo sami s seboj, v miru in tišini ter se prepustimo toku misli.

»Kakšen odnos imam do sebe in sveta, kako lahko še bolje delujem do sebe in drugih? Kakšni so moji odnosi? Kje se preveč razdajam, kje pozabljam nase, kako lahko postanem še boljša/-i?« V tem procesu pa se zavedamo tudi svojih občutkov in reakcij, ki se pojavljajo pri določenem vprašanju. Tako vzpostavimo neprekinjeno in močno povezavo z lastnimi občutki, s samim seboj. To prinaša mir, sproščenost, stabilnost ter močno in jasno zavedanje notranjega in zunanjega sveta.

Um je zelo močan in prodoren. A brez povezanosti z občutji nas največkrat zavaja in se igra z nami. Lahko ima takšno kontrolo nad našim telesom, da se popolnoma izčrpamo, ne da bi sploh dojeli, da je čas, ko moramo nekaj spremeniti. Um in občutja delujeta najbolje, ko sodelujeta, ko sta povezana. Najhitreje ju bomo povezali s tem, ko si bomo vzeli čas zase in se ozrli v sebe, v svoj notranji svet. Zaznali bomo kaj se v nas dogaja, kaj nas bega, kaj nam povzroča stres, lahko ugotovimo, kaj nas resnično zadovoljuje in polni. Prvi pravi stik s seboj je navadno pretresljiv saj ob zaznavi lastnega nemira, razpršenosti, zmedenosti in pomanjkljive osredotočenosti ne moremo dojeti, da smo to mi, da smo v takšnem stanju. Obstaja veliko načinov in tehnik s pomočjo katerih se lahko na primeren način povežemo s seboj in si dovolimo zavedanja lastnih občutij. Sčasoma se energija okoli glave prične trgat in rušit, um postaja bolj pretočen in sproščen, praznina v nas pa postaja čedalje manjša in čedalje bolj se zavedamo kaj je tisto, kar nas resnično napolni. Ko se zavedamo lastnih občutij, lahko v miru opazujemo in ozavestimo dogajanje, smo pozorni kaj nam sporočajo. S pomočjo uma bomo razumeli sporočila in usmeritve in se tako brez stresa in napetosti soočali z vsakodnevnimi izzivi.

www.magicnost-gibanja.si / Tehnike lahko izvajajo le zdravi ljudje, ki ne uživajo, drog, alkohola, pomirjeval. Tehnike zbujajo različne občutke, kar je normalno, ni pa za začetnika, ki dela to prvič morda stvar prijetna ali razumljiva, ker se dela z energijami iz višjih ali nižjih nivojev, kar pomeni, da bo naše običajno stanje začasno spremenjeno! Za vse nadaljnje informacije se obrnite na strokovnjake v našem društvu Magičnost gibanja.

Pokaži več

Magičnost Gibanja

MAGIČNOST GIBANJA je skupina posameznikov, ki raziskujejo sebe in svoje sposobnosti, da bi se osvobodili omejujočih navad, vzorcev negativnega razmišljanja in delovanja ter zaživeli s polno zavestjo.

www.magicnost-gibanja.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !