Energijski gibi za krepitev volje in moči ob spremljavi šamanskega bobna (3. niz)

 

ENERGIJSKI GIBI ZA KREPITEV VOLJE IN MOČI OB SPREMLJAVI ŠAMANSKEGA BOBNA (3. NIZ)
Prikaz: Damjan Medvešek, Tia Ambrožič in Beno Virgulin
Boben: Ajša Svetlin

Energijski gibi vračajo energijo, ki se je nabrala na obodu avre, v središča življenjske sile, zati izvajalci občutimo ugodje, življenjsko čilost.
Zamislimo si, da v rokah držimo meč, ki reže nekaj trdega pred telesom. Suvamo namreč v nasedlo energijo v naši avri in nameravamo z udarci zmehčati koščke te nasedle energije in jo nato vsrkati v središča življenske sile (ob jetrih, treb. slinavki, ledvicah …). Osredotočimo se na gib in dihanje ter čimbolj umirimo um.
Ob zaključku izvajanja gibov v rokah vizualiziramo svetlobno kroglo (sonce) in vdihujemo svetlobo v čakro solarnega pleksusa (čakra zavesti, volje, moči).

1. Kolena pokrčimo. Dlani sklenemo ob desnem boku, leva je vrh desne. Vdihnemo, nato pa z izdihom in sklenjenima rokama sunkovito in z močjo sunemo v vodoravnem loku pred telesom na levo stran. Pri tem napnemo mišice rok, trebuha, prsi in hrbta. Napete so tudi mišice nog, da uravnotežajo gib. Na levi strani telesa zavrtimo dlani, sedaj je desna dlan je vrh leve, in močno sunemo v desno.

2. Roki sklenemo pred desnim ramenom (pravokotno druga na drugo) in vdihnemo. Z zapestji in rokami močno sunemo naprej, nadaljujemo s prečnim zarezom v levo (še vedno v višini ramen), tam zavrtimo dlani (sedaj je desna vrh leve) in z rokami zarežemo v desno – vse to z enim izdihom. Ne da bi razklenili roki ponovimo zaporedje gibov z leve strani, kjer najprej sunkovito udarimo naprej, nato zarežemo v desno, zamenjamo dlani ter zarežemo še v levo.

3. Roki sklenemo v višino desnega ušesa (vdih) in z zapestji sunemo naprej, nato silovito sunemo navzdol do točke, kake tri centimetre levo od leve kolenske pogačice. Tu zasukamo zapestja in zamenjamo dlani (ne da bi ju razmaknili) ter tik nad koleni zarežemo še z leve na desno stran – vse v enem izdihu.
Zamenjajmo roki in ponovimo zaporedje gibov z leve strani.

4. Sklenjeni roki v dlaneh dvignemo na desno stran glave v višino temena in vdihnemo. Z izdihom poševno sunemo navzdol do točke, za decimeter oddaljene od zunanje strani leve pogačice. Zavrtimo dlani, tako da je desna vrh leve, ter dvignemo roki v višino levega temena ter ponovimo zarez tokrat navzdol do točke, ki je za decimeter oddaljena od zunanje strani desne pogačice.

5. Roki sklenemo tik ob desnem boku (vdih) in z izdihom silovito sunemo z njima navzdol do kolen, tako da se pripognemo, nato še vedno z izdihom z desne na levo zarežemo lok pred koleni do točke, približno decimeter oddaljene od zunanje strani leve kolenske pogačice, zavrtimo dlani in zarežemo z rokama na desno do točke, približno decimeter oddaljene od zunanje strani desne kolenske pogačice. Gibe ponovimo, tokrat začnemo na levi strani telesa.

6. Roki sklenemo na sredini pred telesom v višini pleksusa. Leva dlan je vrh desne. Nato dlani zasukamo v navpično držo ter roki dvignemo nad glavo (vdih) in silovito sunemo z njima navzdol do začetnega položaja (izdih). Zamenjamo roki, tako je desna vrh leve, in ponovimo gib.

7. Roki sklenjeni v dlaneh dvignemo nad glavo na desni strani in silovito sunemo poševno navzdol do točke, dober decimeter oddaljene od leve kolenske pogačice. Ponovimo, le da začnemo na desni strani.

8. Roki sklenemo na sredini pred telesom v višini pleksusa. Leva dlan je vrh desne. Nato dlani zasukamo v navpično držo in jih dvignemo na desno stran telesa – zarišemo velik navpičen krog, ki sega nad glavo (vse to v vdihu), in gib dokončamo z izdihom ter udarcem navzdol pred telo v višini pleksusa.

9. Roki sklenemo ob desnem ramenu (vdih). Nato z izdihom z njima sunemo naprej, ne da bi popolnoma zravnali komolca. Roki nadaljujeta z zarezom kroga v širini telesa z desne na levo, na polovici kroga preprimemo dlani ter krog sklenemo z desno roko vrh leve pred desnim ramenom. Ne da bi razmaknili dlani ponovimo enako zaporedje gibov še z leve strani, z desno dlanjo vrh leve.

10. Gib je podoben drugemu v tem nizu, le da se vedno začne s sklenjenimi dlanmi ob boku.
Ob zaključku izvajanja gibov v rokah vizualiziramo svetlobno kroglo (sonce) in vdihujemo svetlobo v čakro solarnega pleksusa (čakra zavesti, volje, moči).

Tehnike lahko izvajajo le zdravi ljudje, ki ne uživajo, drog, alkohola, pomirjeval. Tehnike zbujajo različne občutke, kar je normalno, ni pa za začetnika, ki dela to prvič morda stvar prijetna ali razumljiva, ker se dela z energijami iz višjih ali nižjih nivojev, kar pomeni, da bo naše običajno stanje začasno spremenjeno! Za vse nadaljnje informacije se obrnite na strokovnjake v našem društvu Magičnost gibanja.

O Magičnost Gibanja

Naše poslanstvo je, da znanje, vedenje in videnje, ki smo si jih pridobili skozi leta dela, učenja in izvajanja tehnik samospoznavanja, predajamo vsem, ki si želijo osebne in duhovne spremembe, rasti in razvoja na vseh področjih.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here