Energijsko čiščenje doma z začimbnicami

foto:gamtoskvapai.lt

Poletje se je dokončno izteklo, prijazni sončni žarki pa nas še kar božajo. Letos so bili zares radodarni, zato ni čudno, da se večina začimbnic še vedno vzpenja proti njim. V teh dneh obrezujemo nekatere trajnice. Večina jih je ta hip že odcvetelih, a to ne pomeni, da so neuporabne. Tudi z njimi si še vedno lahko okrasimo dom, ga odišavimo in preženemo »zle energije«.

Pelin

Kako nenavadno ime, če poznamo to čudovito rastlino! Artemisia je že slišati bolj prijazno, pelinali pa una – mati vseh zelišč. Ne glede na njeno grenkobo in mogočno rast je njena bit prijazna in nežna. Če je le mogoče, jo zasadite čim bližje vhodnim vratom. Preden vstopite v hišo, jo pobožajte. Obdala vas bo z nežnim vonjem. Artemisia na tem mestu bo obenem pomagala, da v hišo ne priteka negativna energija. To lahko dosežete tudi s posušenimi vejicami, denimo sedaj, ko cveti. Je čudovit okras, v shrambi pa bo odigrala še dodatno vlogo, saj bo pregnala nadležne muhe, vešče in komarje.

Energija artemisije je močno očiščujoča.

Za energijsko čiščenje prostora lahko uporabimo tudi zažgane suhe rastline. V poganskih obredih so to vedno počeli ob začetku novega leta, da so očistili energijo preteklega leta in osvobodili prostor za prihajajoče.

Po njej radi posegajo tudi terapevti, saj vedo, da ima artemisia moč, da premakne zastalo energijo, očisti poti in od znotraj odpre vrata, da v človeka priteče nova energija. Čudovito, mar ne?

Sivka

Spet nenavadno ime, ali pa je bila oseba, ki ji je to ime nadela, barvno slepa. Se tudi vam zdi

foto:hotel-r.net
foto:hotel-r.net

bolj srebno-vijolična kot siva? Kot začimbo smo jo že shranili, iz presežka vejic pa lahko ustvarimo čudovite cvetlične aranžmaje, ki prijetno okrasijo naš dom v zimskih mesecih, ko ni na voljo svežega cvetja. Že skoraj povsem odcvetele vejice, ki jih režemo te dni, so še vedno uporabne. Tudi z njimi lahko prekadimo prostor in ga tako očistimo, obenem pa še preženemo mrčes.

Sveže sivkine vejice čudovito odišavijo dom, ko pa se bodo razdišale, si pri tem lahko pomagate s sivkinim eteričnim oljem. Le-to deluje tudi na subtilna energijska telesa in prečisti energijske kanale v telesu.

Žajbelj

Jesen je čas, da obrežemo tudi grmičke žajblja. Lističi v tem času (enako kot tudi pri pelinu) zajbeljniso najbolj uporabni za čaj ali kot začimba, saj je v njih znatno višji delež strupenega tujona, zato obe začimbi v ta namen nabiramo spomladi in zgodaj poleti. V tem času pa tudi s posušenimi vejicami žajblja lahko izvedemo energijsko čiščenje prostora.

Če pogosto menjate prostor, v katerem spite, ali ste veliko na poti, lahko okadite prostor z nekaj lističi žajblja in boste občutno bolje spali. Enako velja, če v hišo prinesete že rabljeno pohištvo ali oblačila.

Rimljani so imeli posebne obrede spravila žajblja, saj je bilo to zanje posvečeno dejanje, ki so ga izvajali bosi in oblečeni v posebna oblačila, umiti in bosi.

Prisluhnimo rastlinam in začutimo njihove moči!

Avtor: Sabina Topolovec

O A.Vogel

"Narava nam ponuja prav vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranitev našega zdravja." Alfred Vogel

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here