Astrološke napovediFeatured

Faza retrogradnega Marsa – planet vojne, sile in strasti

Vse do konca junija… ja, dovolj vam bo!

Mars, planet zunanje akcije in moči, je od nedelje, 17. aprila v svoji »navznoter« obrnjeni poziciji vse do konca junija 2016. Zdaj se pripravite na dobra dva meseca, ko bi lahko vaše potrpljenje pošlo… saj bodo nekatere situacije in odnosi izbile sodu dno… dovolj vam bo… in tako boste zdaj soočali druge in na drugi strani boste soočeni tudi sami… z naSilno Resnico…

»če ne zlepa pa zgrda« … in to bo vodilo!

Ključne besede, ki lahko opišejo Marsa so: sila, moč, akcija, borbenost, brat, delovanje, grobost, hitrost, kriminal, moč, moški – jang princip, nagon, napad, nasprotnik, navdušenje, nestrpnost, orožje, osvajanje, pogum, prepir, pretep, samozavest, seks, strast, tekmovanje, vzdržljivost, vojna. No, to so tudi teme in področja, ki bodo zdaj na vročem stolu. Prav retrogradna faza Marsa, bo porinila v ospredje močno akcijo, silo in nasilje. Vse to, ker sta vpletena tudi oba socialna planeta Saturn in Jupiter, bi lahko to najbolj močno obČutili v družbi.

Ker je Mars tudi vladar tega leta, bodo sicer njegova aktivnost, naSilnost, Moč in borbenost v času od 17. aprila do 29. junija malce upočasnila vaše življenje. Njegov vpliv bo čutiti približno, kot bi se sprva peljali 100 km na uro, v času retrogradne faze, pa vas bo ustavil z ročno zavoro… no, samo, da si približno predstavljate, da bo proces divje vožnje marsikomu prinesel veliko slabosti na plan. Tam bo zato, da se impulzivni del v vas ustavi, sooči in to povsod tam, kjer se zapletate v dramo in konflikte… posod tam kjer se vam mudi… a vse z namenom, da bi vendar le še enkrat pogledali cilje, ki ste si jih zastavili v vašem življenju. Prepričajte se, da ste na pravi poti in ne tečete slučajno v krogu.

Zdaj morate imeti nadzor nad svojimi čuti, čustvi in notranjimi potenciali in jih usmerjati v pozitivne cilje, ki ste si jih zastavili.

Morali se boste uskladi s sabo, kot tudi s tistimi okoli vas, ki so vam pomembni, saj boste samo na ta način, lahko poglobili svoje odnose. Največji izziv bodo imeli Ovni, saj se bodo dobesedno lahko soočili s svojimi »karmičnimi dolgovi«, sledijo Strelci, Tehtnice, Škorpijoni, Biki, Raki in Kozorogi. Če imate svoje Sonce ali Ascendent v Ovnu ali Škorpijonu, ki jim tradicionalno vlada Mars, boste ta vpliv občutili še močneje.

Nasvet: Retrogradno obdobje Marsa izkoristite za načrtovanje in strategijo. To je faza, ko boste morali resno razmisliti, predvsem pa počakati predno se boste odločili, da začnete z novo službo, vlogo tožbe, da bi kupili nov avto, se poslužili kirurških posegov ali celo imeli poroko.

Tisti, ki ste rojeni z retrogradnim Marsom, črpate energijo za svoje strasti skozi svojo jezo, ki jo izražate lahko v tožbah in konfliktih v zvezi z globalnimi vprašanji. Sicer pa… Mars bo v znamenju Strelca, zato bo nestrpnost do tujcev v tem obdobju izbila sodu dno.

Retrogradnost planetov, pa ima sicer vpliv, da se nekaj v vašem življenju preoblikuje.

Poglejmo zakaj… Planeti v retrogradnem gibanju povzročajo zaviranje, oviranje in časovne zakasnitve, upočasnitev in zavlačevanje. Retrogradnost povzroča obrat navznoter. Vsak retrogradni planet pa vsebuje možnost velikega razvojnega potenciala, zato ga smatramo sicer zelo pozitivno. Vpliv retrogradnih planetov na naša življenje se kaže predvsem v njihovem drugačnem izražanju. Lahko rečemo, da natalni retrogradni planet izraža sebe veliko subjektivnejše kot direktno gibajoč planet. Oseba je usmerjena bolj v svojo notranjost in zdi se, da ji ni toliko do zunanjega izražanja.

Tako boste zdaj občutili to silo retrogradnosti v precejšnji meri tako, da boste zaposleni s svojim podzavestnim umom. Z retrogradnimi planeti so povezane tudi zakasnitve, ker ni tako neobičajno, kar pomeni, da si bo potrebno zdaj vzeti več časa za odkrivanje svojih potreb in življenjskih ciljev. Lahko bi čutili, da so se nekatere stvari upočasnile, da boste postali leni, pa vendar… bo precej zmanjšana vaša aktivnost in osebna samozavest. Mars bo svojo vladavino v mesecu aprilu zasedal v znamenju Strelca, od 28. maja pa se bo premaknil v Škorpijona.

Retrogradni natalni Mars v slabem aspektu z drugimi natalnimi planeti je vzrok za nizko seksualno naravo. Te osebe so nagnjene zadrževati jezo, kar botruje »usteklenjenim« čustvom, ki pa na dolgi rok prispevajo k razvoju telesnih bolezni. Tako pri moških kot ženskah kaže prizadet retrogradni Mars na frigidnost in impotenco.

Kako bo vpliv retrogradnega Marsa vplival na družbo in odnose?

To obdobje lahko vodi k zatiranju jeze ali agresivnosti. Kot primanjkljaj, pa se to lahko kaže v nekontroliranih izbruhih jeze, na obdobja z nedejavnostjo in potem s pretiranim delom. Pomembno bo, da si za komunikacijo vzamete čas, predvsem pa da preverjate koliko starih obrambnih mehanizmov se vklaplja, ko ste soočeni s svojimi preteklimi vzorci. Pri otrocih bi lahko čutili zavrto motivacijo, pri moških pa se lahko pojavijo problemi s potenco in seksualnostjo. Retrogradni Mars lahko povzroča tudi samomorilnost oz. samo-destruktivnost, kar pa v širšem družbenem okviru, glede na situacijo v Evropi in svetu, ne prinaša ravno obdobje miru in harmonije.

Retrogradni Mars, planet vojne, bo prinesel probleme na družbeno-socialnem nivoju, na področju religije, vere in višjega študija.

Sočutni del narave bo zdaj pod drobnogledom, saj bo dober čas, da očistite vašo notranjo dušo.

Tagi
Pokaži več

Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !