Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Festival Dojiva se – že šesto leto

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS
Že šesti Festival Dojiva.se letos v vrsti slovenskih krajev s sporočilom, da je zaupanje vase ključnega pomena ob vstopu v starševstvo. Vse od poroda naprej se v realnem življenju vrstijo izzivi za oba starša in jih je s pomočjo zaupanja vase in podporo okolice možno preseči.Ob svetovnem tednu dojenja bo v soboto, 3. avgusta 2019, po vsej Sloveniji potekal že šesti Festival Dojiva.se. Festival je namenjen pomoči in informiranju nosečnic o dojenju in o podpori doječim mamam pri premagovanju številnih težav, ki so realna plat materinstva.

Zakaj potrebujemo več zaupanja vase?

Festival je srečanje med nosečnicami in mamami. To je prenos izkušenj in znanja o dojenju, porodu, starševstvu. Ker je veliko tega znanja izgubljeno in ker se preveč zanašamo na tehnične rešitve (pri dojenju in porodu), ter izgubljamo stik z naravo, je namen festivala medsebojna podpora, da obnovimo znanje, ki je že v nas in smo ga pozabili. Mnoge mame se srečajo s težavami pri dojenju, zato prenekatera odneha. V družbi namreč velja, da ima dojenje enakovredno alternativo: to so dodatki oziroma adaptirano mleko. Kar je legitimna izbira in odločitev vsake mame posebej. V skupnosti Dojiva.se pa smo tudi zaradi lastnih izkušenj in težav z dojenjem prepričane, da je takšna odločitev bistveno bolj redka, če je mama deležna podpore, nasvetov in spodbude, da premaga različne začetne težave in vztraja z dojenjem. V skupnosti Dojiva.se smo z nasveti, s podporo in s spodbudo pomagale več kot 15.000 mamam. Prepričane smo, da vsaka mama, ki si želi in ima dovolj podpore, zmore.

Letošnji festival z geslom »Zaupam si« zasleduje lansko idejo zaupanja vase.

Z letošnjo temo festivala »Zaupam si« želimo opozoriti na to, da so težave, s katerimi se soočajo doječe matere, vsakdanje in bi velikokrat rešitve bile preprostejše, če bi matere imele več zaupanja vase. Zato javno govorimo o težavah in izzivih materinstva, da bodo svoje težave prepoznale tudi skozi izkušnje drugih mam ter dobile pogum in praktične nasvete, kako jih premagati. Ko enkrat vrnemo zaupanje vase, je tudi odločanje in prevzemanje odgovornosti veliko lažje. To vpliva na samozavest žensk, ki se nemalokrat soočajo z občutki krivde; tudi zaradi pomanjkanja zaupanja vase.
Več zaupanja vase pomeni manj negotovosti in več družinske harmonije.
V skupnosti Dojiva.se verjamemo, da je vsaka mama najboljša mama za svojega otroka, da pa je v realnosti biti mama težko in da so vsi izzivi, s katerimi se srečujejo, normalni.Aktivnosti za obiskovalke in obiskovalce festivala Letos Festival Dojiva.se poteka v 14 slovenskih mestih. Format festivala od kraja do kraja je različen, praviloma pa ga sestavljajo predavanja, posvečena dojenju, nosečnosti in skrbi za otroka, pogovori med nosečnicami in mamami, namenjena predvsem prenosu izkušenj, ter individualna svetovanja.Skupnost Dojiva.se je nastala na socialnem omrežju Facebook in danes združuje več kot 15.000 nosečnic in mam. Festival je način, da se ob komunikaciji v virtualnem svetu nosečnice in matere srečajo tudi v živo, se medsebojno povežejo in s poučnim festivalskim dogajanjem prejmejo koristne informacije, nasvete, samozavest in podporo za soočanje z izzivi nosečnosti in materinstva.V skupnosti prevladujejo naravni pristopi k materinstvu, ki s pomočjo znanja, veščin, tehnik ter naravnih izdelkov odpravljajo težave pri dojenju, pogosto pa tudi pri drugih težavah, s katerimi se ženske srečujejo v času nosečnosti in materinstva.Pokrovitelj festivala je spletna šola za starše Veva, ki skozi enake vrednote zasleduje cilj srčne in zadovoljne ter zdrave družine. Z znanjem, ki ga starši v šoli za starše pridobijo, veliko lažje krmarijo skozi različne težavnostne stopnje in izzive v otroštvu. Dostop do znanja je možen kadarkoli in to iz udobja lastnega »kavča«. Starši predavanja spremljajo on-line z možnostjo komunikacije s predavatelji v živo.Festival Dojiva se in spletna šola za starše Veva verjamemo, da boste skupaj z nami doživeli marsikateri »aha efekt« in se z nasmehom ter dobro voljo lotili naslednji izzivov.Več o samem festivalu pa si lahko pogledate na www.dojiva.se

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem