Akcija!

4 načini zdrave prehrane za nosečnice in dojenčke za 4 …

28,40 

»Izjemno koristen pripomoček za bodoče starše!« Publishers Weekly Zdravnik naturopat dr. Peter D'Adamo že več kot trideset let preučuje povezave med krvno skupino, hrano in boleznijo. S svojimi individualiziranimi načrti za različne krvne skupine je zaslovel po vsem svetu in je avtor prodajne uspešnice 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine,

Šifra: 55753 Kategorije: , ,

Opis

»Izjemno koristen pripomoček za bodoče starše!« Publishers Weekly

Zdravnik naturopat dr. Peter D'Adamo že več kot trideset let preučuje povezave med krvno skupino, hrano in boleznijo. S svojimi individualiziranimi načrti za različne krvne skupine je zaslovel po vsem svetu in je avtor prodajne uspešnice 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, ki jo je napisal v sodelovanju s Catherine Whitney.

Knjiga 4 načini zdrave prehrane za nosečnice in dojenčke za 4 krvne skupine vam kot bodočemu staršu ponuja še več. Spoznajte štiri krvne skupine, štiri diete in štiri načrte za zdravo nosečnost in rojstvo zdravega otroka. S smernicami, ki jih knjiga ponuja, se boste seznanili s telovadnim programom, ki je primeren za vašo krvno skupino, in obenem prejeli seznam priporočljivih prehranskih dodatkov, ki spodbujajo plodnost in zdravo nosečnost ter lajšajo poporodne težave.

Knjiga 4 načini zdrave prehrane za nosečnice in dojenčke za 4 krvne skupine je izjemno uporaben pripomoček za nove starše, ki jih zanima alternativna medicina.

Poglavja v knjigi:
Predgovor: Osebni nagovor Marthe D'Adamo
Krvna skupina in plodnost: vitalna povezava
Vaša nosečnost: naturopatski učbenik
Nosečnost pri ženskah s krvno skupino 0, A, B, AB
Dieta za krvno skupino O, A, B, AB
Preden zanosite
Prednosečniške dietne strategije
Prednosečniški napotki glede prehranskih dopolnil
Izboljšajte svoje čustveno zdravje
Prednosečniški napotki za telovadbo
Vaša nosečnost: načrt treh trimesečij za nosečnice s krvno skupino O, A, B, AB
Dietne strategije
Prvo trimesečje
Drugo trimesečje
Tretje trimesečje
Napotki glede telovadbe
Napotki glede prehranskih dodatkov
Trimesečno obdobje po porodu
Zdrav začetek za otroka
Dojenčki s krvno skupino 0, A, B, AB
Zdravstvene težave dojenčkov s krvno skupino 0, A, B, AB
Zdravila za pogosta obolenja dojenčkov s krvno skupino 0, A, B, AB
Alergije na hrano
Želodčne težave
Driska
Vnetje ušes
Plenični izpuščaj
Nemirnost in hiperaktivnost
Prehrana za dojenčke s krvno skupino 0
Priporočljiva otroška hrana za dojenčke s krvno skupino 0 – prvo leto
Otroška hrana za dojenčke s krvno skupino 0, ki se ji je treba izogibati v prvem letu
Dodatek A
Krvni skupini prijazni recepti za mater in dojenčka
Za mater
Za dojenčka

Osebni nagovor Marthe D'Adamo
Dve resničnosti, ki sta za vedno spremenili moje življenje, sta krvna skupina in moja dva otroka. Krvna skupina je nastopila prva, in sicer leta 1985, ko sem spoznala Petra D'Adama. Spremenil je način, kako sem pojmovala hrano, s tem pa tudi to, kdo sem kot posameznik. Otroka sta prišla kasneje: Claudia leta 1991 in Emily leta 1994.

Ko sva se s Petrom odločila, da bova začela ustvarjati družino, so naju mučile podobne skrbi kot vse druge mlade pare: ali lahko spočneva, ali bo najin otrok zdrav, ali bova dobra starša … Ko sva navdušeno zrla v prihodnost, sva se prav tako ozirala na najino družinsko zgodovino in iskala podatke, ki bi lahko bili koristni.

Četudi sta bili najini ozadji precej različni, pa nobeden od naju v svojih primarnih družinah ni imel problematičnih nosečnosti, porodov ali splavov. Poznala sva tudi svojo krvno skupino: jaz imam krvno skupino 0 in Peter ima krvno skupino A. To nama je dalo pomembne informacije o najinem genetskem profilu ter temelje, na katerih sva lahko osnovala svoje prehranske potrebe. Nisva pa vedela, kaj bova pravzaprav doživela. Vsak par je edinstven, vsaka nosečnost drugačna in noben dojenček ni podoben nobenemu drugemu dojenčku, ki se je rodil pred njim.

Imela sem srečo, da je bila v času obeh nosečnosti moja mati še živa. Neusmiljeno sem jo nadlegovala z vprašanji o njenih nosečnostih, vse dokler ni nekega dne rekla: »Ko sem zanosila, sem šla k zdravniku, ta pa mi je naročil, naj pijem veliko tekočine – ni pomembno, ali je to voda ali kaj drugega, le da je tekočina. Naročil mi je, da naj ob začetku popadkov pridem v bolnišnico. Šla sem v bolnišnico, dali so mi pomirjevala, in ko sem se zbudila, sem imela otroka.«

Osupljivo je, kako zelo so se razmere spremenile v svetu porodništva. V petdesetih letih prejšnjega stoletja je bila večina porodničarjev moškega spola in zdelo se je, da je sistem osnovan zato, da preskrbi bolj njih kot pa njihove noseče pacientke. Ženske so redkokdaj spodbujali, naj zastavljajo vprašanja o svoji nosečnosti kot tudi o vseh spremembah, ki so jih doživljale. Prejele so malo ali pa skorajda nobenih napotkov glede prehranjevanja, prav tako pa se ni posvečalo pretirane pozornosti škodljivemu vedenju, kot je kajenje ali pa uživanje alkohola – zadevam, o katerih je dandanes znano kar precej. Dojenje je izgubilo svoj prvotni pomen, saj so razvoj pripravkov razglašali za »boljše od tega, kar lahko ponudi mati« ter tudi kot primernejše….

Dodatne informacije

Teža 0,85 kg
avtor

leto-izida

2011

format

16,0 x 23,0 cm

st-strani

421 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789616769181

proizvajalec

Cangura