Lahkost uma: Čuječnost – vprašanja in odgovori

25.00

Um, lahek kot pero, tih kot snežinska, svoboden kot orel, ki jadra na tokovih vetra; to je um, ki biva v sedanjosti. V preteklosti se vrača po izkušnje, ne pa jok ali solze, prihodnost mu služi za smernice. Breztežnost mu daje zavedanje, da je smisel bivanja razvoj; pluje od izkušnje

Šifra: 75219 Kategoriji: ,

Opis

Um, lahek kot pero, tih kot snežinska, svoboden kot orel, ki jadra na tokovih vetra; to je um, ki biva v sedanjosti. V preteklosti se vrača po izkušnje, ne pa jok ali solze, prihodnost mu služi za smernice. Breztežnost mu daje zavedanje, da je smisel bivanja razvoj; pluje od izkušnje do izkušnje, od spoznanja do spoznanja, ne kopiči dogodkov, temveč znanje. Dobro in slabo se v njegovi bližini topi, kakor jeklo topi na ognju.

Solze in smeh so zanj ista zmes, iz katere pridobi novo védenje. Njegov jezik govori: »Vse je dobro, kjer je znanje!« To je um, ki se zaveda svojih moči, pa tudi svoje dragocenosti; ne izčrpava se v nesmiselnih zgodbah, temveč skrbno hrani svojo energijo. Deluje, ko je potrebno, počiva, ko je čas za to. Ve, kdaj se mora pognati do cilja kot puščica, in ve, kdaj je čas za mirovanje. Zna ločiti zrnje od plev in ne shranjuje odvečnih reči. Predvsem pa se zna nasmejati samemu sebi! Tak um je človekov najboljši prijatelj.

Mehka vezava,14,7 x 21,0 cm, 257 strani.

Dodatne informacije

avtor

Dr. Eva Škobalj

format

14,7 x 21,0 cm

isbn

9789619287651

leto-izida

2019

proizvajalec

Satka

st-strani

257 strani

vezava

Mehka vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lahkost uma: Čuječnost – vprašanja in odgovori”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Informacije o Prodajalcu