Akcija!

Preseganje vedenjskih vzorcev

12,70 

V novi knjigi priznanega in priljubljenega terapevta Tadeja Pretnerja nas ta sooča z vprašanjem: v kolikšni meri svoja življenja dejansko krmilimo sami in v kakšni meri so pogojena s s silami na katere nimamo vpliva? Če poskušamo na to vprašanje odgovoriti, je ključno da v čimboljši meri razumemo zakone življenja,

Šifra: 55255 Kategoriji: ,

Opis

V novi knjigi priznanega in priljubljenega terapevta Tadeja Pretnerja nas ta sooča z vprašanjem: v kolikšni meri svoja življenja dejansko krmilimo sami in v kakšni meri so pogojena s s silami na katere nimamo vpliva? Če poskušamo na to vprašanje odgovoriti, je ključno da v čimboljši meri razumemo zakone življenja, ki pa nam bodo razumljivejši le, če se bomo prepoznali kot energijsko bitje, življenje pa skušali dojeti kot večplastno celoto energijskih povezav.

Pri pojasnjevanju posameznih pojmov Pretner uporablja elemente znanosti in duhovnosti, saj kot pravi se le ta dopolnjujeta in skupaj tvorita vedenje, ki nam pomaga razumeti sebe in vesolje.

Ta knjiga je poskus umestitve neželenih vedenjskih vzorcev v drugačen kontekst, kot ga obravnava moderna psihologija; v kontekst, v katerem jih avtor skuša povezati z razumevanjem univerzuma in naše vloge v njem, nitmi povezav, s katerimi smo vanj vpeti in hkrati med seboj povezani ter nenazadnje z duhovno dimenzijo bivanja.

Obravnavani neželeni vedenjski vzorci v tem kontekstu niso le tiste oblike našega vedenja, ki po splošnih družbenih kriterijih niso “primerne” ampak vse oblike doživljanja sveta in reakcij nanj, ki niso usklajene z namenom stvarstva in nam zato povzročajo izgubo energije, slabše počutje, psihološke krize, fizične bolezni pa tudi duhovne krize, saj lahko razdiralni vpliv tovrstnih vzorcev razumemo le, če jih obravnavamo v duhovnih okvirih, ki jim dajo pečat namena in pomena.

Dodatne informacije

Teža 0,28 kg
avtor

leto-izida

2009

format

14,8 x 20,0 cm

st-strani

136 strani

vezava

Mehka vezava

isbn

9789619114742

proizvajalec

Tadej Pretner