Recite ne mesu

6.90

Še nikoli ni bilo lažje zmanjšati količine mesa in rib, ki jih zaužijete. In še nikoli ni bilo pomembneje, da to storite.

Šifra: 82332 Kategoriji: ,

Opis

Dnevi pohanega sira in omejenih menijev so mimo. živimo v času razcveta brezmesne prehrane, blagoslovljenem z mnoštvom mesnih nadomestkov ki jih lahko kupimo v supermarketih in naročimo’ v vegetarijanskih restavracijah.


Svet se je spremenil in z njim tudi način, kako proizvajamo meso. Hrane več ne lovimo in tudi kmetuje se več ne na lokalni ravni. živinoreja je postala globalni posel in njena potrošnja je ogromna; golta zemljo in vodo ter proizvaja ogromne količine toplogrednih plinov, kar resno obremenjuje naše okolje.


Združeni narodi so napovedali, da bo svetovno prebivalstvo do leta 2050 naraslo na 9 milijard in da bomo potrebovali sredstva, vredna treh planetov, da bi ohranili naš trenutni življenjski slog.

Zaradi velikega tehnološkega napredka Pri proizvodnji hrane, vključno z zmožnostjo ustvarjanja alternativnih mesnih izdelkov, ki so videti kot in imajo okus po živalskem mesu, mnogi ljudje menijo, da ubijanje živali zaradi hrane ni etično sprejemljivo.

Dodatne informacije

avtor

Alexa Kaye

format

10,8 x 14,8 cm

isbn

9789619521816

leto-izida

2021

proizvajalec

Lingea

st-strani

127 strani

vezava

Mehka vezava

Informacije o Prodajalcu