Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Jupiter je vstopil v znamenje Strelca

Spremljaj objave: Shana Flogie
X

Spremljaj objave: Shana Flogie

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

Jupiter v znamenju Strelca od 9. novembra 2018 do 3. decembra 2019

Temeljna tema tega tranzita je širitev. V vaši rojstni karti preverite, v kateri hiši – področju, imate znamenje Strelca. Tukaj so zdaj možnosti in priložnosti za širitev, rast in razcvet. Ko se Jupiter premakne v Strelca, se aktivira veliko možnosti za potovanja in izobraževanja. Vendar pa, velja vedeti, da bo v prvih desetih mesecih svoje enoletne vladavine, Jupiter še naprej potoval tudi skozi Škorpijona, 25. maja in 19. avgusta pa bo z Neptunom naredil še dva trigona. Ta energija bo verjetno povečala vašo ustvarjalnost in vašo notranjo zavest, da smo v osnovi vsi enaki. Jupiter bo v tem letu precej zaseden, večino januarja in prvi del septembra, bo v sekstilu s Plutonom.Plutonova osrednja tema, ker potuje skozi znamenje Kozoroga – da boste lahko opustili vse teme in strukture v vašem življenju, ki niso avtentični, saj jih bo v tem času utrdil Jupiter. Vedite, da mesto, kjer se v vaši rojstni karti nahaja Pluton, področje na katerega bo vplival ta tranzit. Karkoli je verodostojno vam, se bo v tem času okrepilo.Vpliv tranzitnega Jupitra prinaša razširitev in povečanje, saj omogoča rast in širitev zavesti, na področju – hiši, kjer se bo v tem letu gibal. Pomembno bo, v kakšnih aspektih bo z vašimi drugimi rojstnimi planeti. Izboljšalo se bo razpoloženje, slika razjasnila, v vas se bo naselil optimizem in veselje, hkrati pa boste občutili motivacijo za pridobitev na področjih – vezano na hišo, skozi katero vam prehaja. Počutili se boste nekoliko bolj svobodno in samozavestno, pomembno je le, da nebi pretiravali, kajti zdaj se omejitev niti nebi zavedali. To vas lahko pripelje do težav, ko bi lahko pretiravali in bili tako sveto prepričani v kaj, da bi odmislili realnost in nebi razmišljali o posledicah.
Vendar pa, tako kot vas mora Saturn opominjati, da morate zategniti pas, potrebujete tudi Jupitra, da vas opominja, da ne boste prišli daleč, če ne verjamete vase.
Jupiter ima veliko potrebo po napredovanju, izboljšanju stvari, več svobode gibanja, sprejemanja in učenja iz drugih kultur in prepričanj, da bi svet postal boljši kraj. Torej v tem času obstaja verjetnost povečanja števila ljudi, ki bodo šli na pot ter iskali novo in boljše življenje. Ponovno se bomo lahko soočali z migranti in tematiko priseljevanja.Jupiter v Strelcu prinaša čas, ko boste bolj dovzetni za učenje, na situacije boste gledali s širše perspektive, raziskovali bi lahko povsem nova področja v življenju ali pa se odpravili na novo avanturo, da bi našli bolj, za vas, ustrezen način življenja. To bo čas, se boste hoteli osvoboditi trenutnih odgovornosti in obvez, vezane na vaše nezadovoljstvo in nezadovoljstvo s tem, kako se stvari povečujejo. Torej je to čas za velik “premik” od tistega, kar je bilo. Ne glede na to, ali bo šlo za službo, dom, odnose, prepričanja, interese, znanje,… karkoli boste čutili, da vam ni več dovolj ali vas omejuje, da bi lahko nadaljevali, boste pustili za sabo. Taka želja po spremembah, za svobodo sebe, se zdi lahko neodgovorna, vendar pa je potrebna za rast in razvoj.
Čas bo, da začnete nove projekte in razširite svoje dejavnosti, tako da lahko življenje izkusite iz širšega vidika. Morda boste ugotovili, da lahko pobegnete iz nekaterih omejujočih okoliščin in situacij, ki vam preprečujejo, da bi spoznali svoj polni potencial.

Cikel Jupitra v Strelcu traja približno eno leto.

Da obhodi celotni zodiak potrebuje 12 let, kar pomeni, da je njegovo zadnje domovanje v znamenju Strelca bilo pred 12 leti, natančneje med 25. novembrom 2006 in 18. decembrom 2007. Ali se spomnite kaj se je dogajalo v vašem življenju v tem letu? Pa 12 let pred tem? (December 1994 – januar 1996) in 12 let pred tem? (December 1982 – januar 1984). Ali vidite vzorec? Kako so se vaša obzorja razširila? Kakšna nova širitev in učenje so postala pomembna za vašo prihodnost? Odgovori vam bodo dali idejo o tem, kaj vam prinaša kot temo zdaj, za vašo prihodnost. V vsem tem času, ste dosegli večjo modrost in samozavest, zato kar najbolje izkoristite to!Če imate, v svoji rojstni karti, Sonce ali Luno v Strelcu, se lahko še posebej veselite tega obdobja. To bo faza velikega napredka in spremembe v vašem življenju, povečala se bo vaša samozavest, razširila pa se bodo tudi vaša obzorja. Z vašim rojstnim Soncem v Strelcu lahko občutite uspeh in postanete zelo ponosni na to, kdo ste. Vaši ustvarjalni sokovi bodo verjetno tekli v potokih, novi projekti in pustolovščine, pa bodo vaše življenje polnile z veseljem in zabavo. Morda se boste počutili, kot da ste prišli iz nerealnega, nadrealnega časa, kjer ste se počutili izolirane ali skrite na nek način, kot da ste se zbudili iz čudnih sanj in lahko zdaj začnete potovanje v novo življenje. Z vašo rojstno Luno v Strelcu, pa boste verjetno občutili velike izboljšave v vašem domu in družinskem življenju, morda se boste preselili v večji, boljši dom, premaknili v situacijo, ki bolje ustreza vašim potrebam ali kje drugje daleč stran. Lahko bi prišlo tudi do povečanja družine, večjega občutka za “družino” ali morda celo novo nosečnost.Preverite, kje je v svojih rojstnih kartah imate znamenje Srelca in preberite kaj vam prinaša tranzitni Jupiter skozi posamezne hiše. Na tem področju, v hiši, boste imeli celo leto 2019 veliko sreče, priložnosti in možnosti širjenja. Pa srečno torej…

Tranzit Jupitra v 1. hiši

To je tranzit novih priložnosti, omogoča vam videti »širšo« sliko, saj vam pomaga razumeti. Ker se vam bo povečal optimizem, bo čas, da naredite dolgoročne plane. Pazite samo, da ne bodo preveliki, ker Jupiter rad tudi pretirava. Vedite pa, da je pri tem tranzitu nevarnost tudi, da se boste počutili tako dobro, da ne boste naredili nič. Samozavest in samopodoba se bosta izboljšali. Pazljivo pa pri telesu. Jupiter vlada videzu in sam tranzit, vam lahko prinese tudi povečanje vaše telesne teže, zato pazite na prehrano.

Tranzit Jupitra v 2. hiši

Dobra novica je, da se vam bodo izboljšale finance. Prihodek se zna povečati, posebej ugoden tranzit je za vse tiste, k ste samozaposleni ali pa ste plačani po provizijah. Slaba stran tega tranzita je, da ste lahko razsipni, ker se lahko »počutite«, tako bogato, da ne boste ravno gledali na porabo in še predno se boste tega zavedali, ugotovili, da ste šli čez svoje dejanske zmožnosti. Naredite si uslugo in si pripravite načrt prihrankov, še predno Jupiter vstopi v to hišo. Ne pozabite pa, da bo udaril tudi Saturn, planet reda, discipline in meja, ko boste morali poravnati tudi račune. Tudi v tej hiši, Jupiter rad na telesni ravni prinese kakšen kilogram več ali pa nosečnost.

Tranzit Jupitra v 3. hiši

Ko se nahaja v hiši komunikacije, krajših poti, sosedov, bratov in sester, se bo na teh področjih stanje izboljšalo. Zdaj bo tudi dober čas za nakup novega avtomobila, pa vendar ponovno bodite previdni, da si določite omejitev porabe svojih sredstev. Jupiter lahko ustvari preveč samozaupanja, ki vodi k preseganju tega. Zdaj se lahko odnosi s sosedi, brati in sestrami se lahko izboljšajo,še posebej, če ste imeli kakšen konflikt ali ste bili odtujeni. Če ste še v šoli, bo učenje postalo lažje in bo bolj zabavno. Če imate opravka s pisanjem ali javnim govorjenjem, vam bo učinek Jupitra v veliko pomoč. Povečala se bo vaša samozavest in s tem bo omogočena lažja komunikacija. Slaba stran je, da lahko to preveliko samozaupanje povzroči to, da ne boste pripravljeni ali še huje, izrečete tudi kaj neprijetnega in »preveč«.

Tranzit Jupitra v 4. hiši

Pripravite se lahko na selitev ali nekakšno razŠiritev doma. Morda se kdo priseli, odseli ali pa pride nov član družine v vaš dom. Dober čas bo za upravljanje z nepremičnino, za popravilo hiše, gradnjo ali kakršnokoli prenovo obstoječega doma. Doma bi se zdaj lahko počutili bolje, razen, če je ta majhen, kajti ta tranzit lahko ustvari, da se boste počutili klavstrofobično, če je ta majhen. Odnosi doma se bodo izboljšali in moda boste lahko zelo radi doma, saj vam bo domače okolje v veliko veselje.

Tranzit Jupitra v 5. hiši

Pripravite se na zabavo. Ta hiša vlada romanci, kreativnosti, otrokom, igram na srečo, špekulacijam, športu, igram in hobijem, zato boste imeli srečo prav na teh področjih. Kot vedno pri tranzitu Jupitra, pazite, da ne pretiravate. Vsekakor vam lahko prinese novo romanco, nosečnost, začnete z novim kreativnim projektom, se zaljubite in izboljšate odnose z otroki. Tudi kakšen listek za loto več lahko kupite, kajti sreča bo zdaj na vaši strani.

Tranzit Jupitra v 6. hiši

Zdaj bo dober čas za iskanje nove službe ali pa se bo stanje v sedanji izboljšalo, morda celo napredujete. Ker je to tudi hiša zdravja, se lahko vaše zdravstveno stanje izboljša ali pa bo zdravljenje uspešno. Vsekakor pa pazte, da ne postanete preveč optimistični glede vašega zdravja in ne bi odlašali s kakšnim pregledom in vseeno preverili svoje zdravstveno stanje. Lahko se lotite kakšnega novega hobija ali pa se odločite za jahanje, saj bi vas pod tem tranzitom zelo močno privlačili vsi kopitarji, predvsem konji. Ja, tudi kakšno domačo žival si bi lahko omislili, ki bi vaše vsakodnevno življenje precej popestrila in osrečila.

Tranzit Jupitra v 7. hiši

To je hiša zakonske zveze, partnerstva in odnosov na splošno. Vlada vsem odnosom, kjer se druga oseba obravnava kot enakovredna. Vlada tudi nižjim sodiščem, »odprtim« nasprotnikom, kot tudi zakonskim partnerjem. Jupiter v tranzitu izboljša vse odnose, lahko se tudi poročite ali kako drugače vezo ovekovečite, lahko pa je partner veliko več odsoten, zaradi svojega dela. V poslovnih odnosih vam lahko prinese veliko sreče pri prodaji, boljše možnosti in več posla. Če imate kakšne zadeve na sodišču, pa se bo vse lepo odvijalo in bi imeli v času tega tranzita pri tem več sreče in dobrih možnosti za razrešitve nastale situacije.

Tranzit Jupitra v 8. hiši:

To je hiša intime, skupne lastnine, spolnosti in kreditov. Vsekakor je to čas, ko lahko dobite dediščino ali pa zaprosite za kredit, ki vam bo veliko lažje odobren. Ker je to hiša skupne lastnine, lahko partner dobi nek denar, kakšno drugo zapuščino ali dediščino. Lahko vam nekdo pusti nekaj denarja ali imetja prenos lastnine bo lažji, lahko pa se celo zgodi, da bi dobili več, kot ste pričakovali. Na poslovnem področju lahko dobite investitorja ali partnerja, ki vam pomaga pri naložbi ali investiciji. Zdaj je pravi čas za bančna posojila, pa vendar previdno, da se ne razširite preko svojih normalnih meja. Intima in spolnost bo zdaj veliko bolj sproščena, večja bo želja, več užitka in veliko veselja bo na tem področju.

Tranzit Jupitra v 9. hiši

Zdaj je idealen čas za daljša potovanja, o katerih ste od nekdaj sanjali, sploh potovanja v tujino. Čas je dober tudi za študij, delo na sebi, da si razširite obzorja, berete knjige, še posebej, če so o bolj abstraktnih temah, kot je filozofija in teme vezane na osebno in duhovno rast. To je tudi dober čas, da napišete kaj, članek, knjigo, študjo, diplomo, magisterij ali doktorat oziroma nekaj, kar ste nameravali morda celo izdati. Ne jamči sicer, da bo objavljeno, se pa poveča verjetnost v vašo korist. Sploh na daljših potovanjih vas čaka velika sreča in zadovoljstvo. Na poslovnem področju, vam zdaj tujina lahko prinese veliko možnosti za nova sodelovanja, za poslovanje ali nove boljše poslovne priložnosti.

Tranzit Jupitra v 10. hiši

Zdaj je pravi čas za premik naprej. Status se vam lahko spremeni ali izboljša. Lahko se poročite ali pa se vam status izboljša zaradi partnerja, ki vas zaradi svojega statusa potegne navzgor po družbeni lestvici. Čas bo za napredovanje v karieri. Če želite spremeniti delovno mesto ali celo kariero, bo zdaj nekaj »sreče« prišlo do vas, brez, da jo iščete. Morda sledi napredovanje ali povišica ali pa se bo vaša »javna podoba« še okrepila. Okoliščine lahko povzročijo, da vas več ljudi spozna, brez da se tega sploh zavedate. Javnost in mediji so vam zdaj zelo naklonjeni, zato izkoristite ta čas, tudi za pogovor v kakšni pogovorni oddaji ali drugih medijih.

Tranzit Jupitra v 11. hiši

Vaš krog prijateljev se ponavadi razširi v skladu s tem tranzitom, zlasti če prihajajo iz okolja, ki so zelo drugačni od vašega. Zdaj bo tudi zelo dober čas, da se pridružite raznim skupinam ali organizacijam. Čas bo skupinske projekte ali da se priključite kakšni novi skupini. Pravi čas bo tudi, če boste od prijateljev rabili posojilo. Ne pozabite pa, da Jupitrov prehod skozi hišo traja približno leto dni, kajti ko Jupiter zapusti to področje, lahko ostanete v visokih v posojilih, ki ste jih porabili, vrniti pa jih nebi mogli.

Tranzit Jupitra v 12. hiši

To je hiša skritih sovražnikov in samo-uničenja. No, tukaj vas lahko tranzitni Jupiter varuje. Zdaj bo manj verjetno, da bi vas oropali. Nagnjeni boste bolj k samoti, kar pomeni, da se boste odmaknili iz oči javnega delovanja in življenja ter se posvetili bolj »duhovni« plati življenja. To bo čas, kot rečemo »čas zase«. Ker je to hiša tudi zaprtih ustanov, zaporov, bolnišnic, pomeni, da bi bilo morebitno zdravljenje ugodno, skozi odmik vase, pa bi imeli tudi čas za razmislek. V tem obdobju bi se morda v vas povečalo zanimanje za zgodbe, ki so skrivnostne, misteriozne, vendar bi se prav tako verjetno dobro počutili sami s seboj, s svojim najljubšim hobijem. Kot vedno pri tranzitu Jupitra, pazite na presežek; uživanje v hrani in zapravljanju.

Kaj nam Jupiter v Strelcu prinaša na osebni in kolektivni ravni?

Jupitrov aspekt z Uranom v Biku, bo povzročil rušenje starih načinov zagotavljanja proizvodnje in prinesla radikalne spremembe v načinu, kako zadovoljimo naše osnovne potrebe. Zdaj bo potreba o tem, da preučimo tudi druge načine in sredstva za pridobitev zadovoljstva in izpolnitve v življenju. V tem času lahko izkoristite spretnosti in lastnosti Strelca, kot so poštenost, odprtost, velikodušnost in optimizem ter razvijanje duha, da se odprete pustolovščinam, novim izkušnjam in raziskovanju, kaj vse še življenje ponuja, in kar je najbolj pomembno, da se v procesu tudi zabavate. Takšne izkušnje nam omogočajo večjo modrost, da bolje razumete svet in zakone življenja, predvsem pa, da vidite večjo sliko.
Čas bo za iskanje bolj načelnega in etičnega načina življenja.
V tem obdobju bi se lahko srečali s pridigarji, učitelji in mentorji, ki vas lahko res navdihnejo, da se boste začeli spraševati o vaših prepričanjih in moralnih vrednotah. Sami bi lahko k situacijam pristopali bolj preprosto, enostavnejše, bolj bi lahko bili radodarni pri dajanju in delitvi tistega, kar imate, bolj pa boste odprti tudi za velikodušnost drugih, brez občutka, da ste kaj dolžni. Povečala se bo prosta izmenjava bogastva, blaga in znanja, pri čemer boste dali tisto, kar bi pomagalo drugim in sprejeli, kar bo ponujeno.Na globalnem nivoju, si kot posamezniki lahko pridobite boljše razumevanje različnih sistemov prepričanja, kulture in načina življenja, kar bi vam sprva lahko bilo tuje. Možnosti, za to bodo, saj se boste lahko odpravili v nove kraje, potovali po svetu, spoznali različne ljudi in načine življenja, preučevali pa bi lahko predmete, kot so religija, politika, filozofija ali pa se celo odločite za učenje novega jezika. Vse, kar vas spodbuja, da presežete vaše običajne parametre mišljenja in vedenja ter se odprete do večjega, razumnejšega razumevanja in vidite večjo sliko… vse to, vam bo pomagalo, da boste rasli in se počutili bolj izpolnjene. Imeli boste priložnost, da se razvijate in pogledate, kje ste se v vašem razmišljanju morda zataknili v znane, ozko misleče, okvirje.Obstajajo lahko izzivi za vsakršne nepoštene in površne odnose. V vas bo potreba, da boste bolj usmerjeni v prihodnost, povečali boste strpnost ter sprejemali druge in njihov način življenja, saj boste spoštovali svobodo in pravico vsakogar, da sledi svojo pot.
Čas bo, da pogledate onkraj meja, sledite srcu in se pripravite na širitev.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved 23. 4. 2021: "Podivjana" energija Marsa

Astrološka napoved 23. 4. 2021: “Podivjana” energija Marsa

Astrološka napoved 22. 4. 2021

Astrološka napoved 22. 4. 2021

Astrološka napoved 19. 4. 2021

Astrološka napoved 19. 4. 2021

Končno izstop iz primeža t.i. kače časa

Končno izstop iz primeža t.i. kače časa

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem