Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Kabala – Tisočletni izvor žive modrosti

kabala drevo zivljenja m e
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Kaj se dogaja okrog nas? Globalna kriza nam preti na vseh nivojih, razpadajo mogočni ekonomski sistemi, vse več držav je pred bankrotom, topijo se ledeniki, zaradi vulkanov morajo pristajati letala, potresi in poplave uničujejo mesta, vse več je ločitev, depresija in stres nas s svojimi lepljivimi prsti oblikujeta v brezumno maso in mi brezglavo tekamo po svojih ustaljenih navadah in vse bolj ostajamo brez sape.

Če pa nam uspe preživeti vse te apokalipse, cunamije in namrgodene »šefe«, se bo še vedno v bližini našla kakšna »Al Kaida«, ki nas bo opozorila, da so lahko naša življenja bistveno krajša, kot smo pričakovali.

Star kitajski pregovor se glasi: »Ko želiš nekoga prekleti, mu reci: Naj ti Bog nakloni to, da boš živel v zanimivem času.« Vse kaže, da je ravno naše obdobje izredno »zanimivo«. Kljub temu se zdi, kot da ta kriza ne prihaja kar tako od nečesa zunaj nas, ampak je samo odraz tega, kar se dogaja v nas.

Vse več ljudi se obrača vase in si postavlja vprašanja: »Kdo sem v bistvu jaz? Kaj je moj namen, kaj je moja resničnost in kaj je resničnost na splošno? Ali ima življenje kakšna pravila ali pa je vse samo igra usode?« Ta vprašanja segajo v nedogled. Knjiga dr. Michaela Laitmana Razkrita kabala poskuša odgovoriti ravno na ta vprašanja. Avtor nam razkrije starodavno modrost avtentične kabale, vpogled v nove možnosti razumevanja našega življenja ali, kot je zapisal avtor, možnost, da vsaj za trenutek pokukamo v neskončnost.

Dr. sc. Michael Laitman je magister biokibernetike in je imel sprva uspešno znanstveno kariero. Kasneje se je začel, podobno kot mnogi veliki umi pred njim (Platon, Leonardo da Vinci, Isac Newton, Giordano Bruno itd.), ukvarjati s kabalo, da bi poglobil svoje znanstveno raziskovanje. Na moskovskem Inštitutu za filozofijo Ruske akademije znanosti je doktoriral iz filozofije in kabale.

Michael Laitman velja danes za največjo avtoriteto za kabalo. Je avtor več kot tridesetih knjig o kabali, ki so prevedene v več kot dvajset jezikov.

Dr. Laitman je ustanovitelj in predsednik Inštituta za poučevanje in raziskovanje kabale – Bnei Baruch, ki upravlja z največjo internetno stranjo s temo kabale www.kabbalah.info.

V knjigi Razkrita kabala ne boste našli nikakršnega skritega misticizma, velike magije ali površnega leporečja literature »new age«, ki bi bila zavita v barve potrošništva in splošne sprejemljivosti. Ta knjiga ni napisana s ciljem, da bi vam bila všeč, da bi jo brali zaradi zabave, odmika od resničnosti ali brezdelja. V njej ni ničesar sladkobnega in umirjenega. Razkrita kabala zelo natančno opisuje osnove nastanka kabale, ki nas vodi po poti nastanka sveta in odkrivanja bistva življenja. Na neverjetno bridek in umno razigran, celo znanstven način, je Michael Laitman povzel to veliko modrost. Branje knjige zahteva od nas polno pozornost in enako odprt um, da bi lahko sestavili vse puzle v veliko sliko, ki se nam odkrije na koncu.

Avtentična kabala je zelo kompleksna modrost in je stara več kot 5.000 let. Svoje skrivnosti čuva v knjigi Zohar, ki je bila skrita vse do današnjih dni. V njej je »dekodirana« Stara zaveza, ki po kabalističnem učenju ni samo knjiga z zanimivimi zgodbami. Vsaka zgodba je »koda« in njeno pravo bistvo se nahaja globoko v vsakem hebrejskem znaku in njegovi kombinaciji.

Kabala trdi, da ne obstajajo slučajnosti ter da ima smisel vse, kar se je in kar se še bo zgodilo. Za vse obstajajo zakoni, vzroki in posledice. Kabala nam govori, da je narava (sinonim za Stvarnika) celovita, edinstvena in altruistična. Za nas ni dovolj, da bi samo poznali in razumeli njene zakone, temveč moramo ta nivo obstoja vgraditi znotraj sebe, če želimo doseči pravo bistvo svojega obstoja in neskončno zadovoljstvo.

Knjiga Razkrita kabala nam ne približa samo filozofije kabale in splošnih zakonov Narave. Ko spoznamo te principe delovanja, se naša pozornost hipoma obrne k odkrivanju rešitve, ki bi nas popeljala iz te lažne svobode, v katero smo vsi ujeti. Zavedati se začnemo, da smo vodeni po načelih užitka in bolečine, oziroma z močno voljo po prejemanju, ki jo v svojih rokah drži naš egoizem. Avtor nam zelo jasno osvetli idejo, da bomo brez sebičnosti ponovno odkrili enakost forme s Stvarnikom, ki že obstaja v duhovnih svetovih, če se naučimo spremeniti lastni egoizem ter obnoviti prvotno povezanost s Stvarnikom. Spreminjanje egoizma v altruizem je začetek našega vzpona po duhovni lestvi in začetek procesa končne korekcije.
Ko zapremo zadnjo stran knjige, povsem razumemo, zakaj se nam dogaja vse to, kar smo opisali na začetku. Prav tako ne moremo več zanikati lastnih postopkov in svoje vloge v tej egoistični paradi trenutnih dogodkov.

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Zaposlitve in poslanstva duhov

Zaposlitve in poslanstva duhov

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem