Kaj je Ai Zenrei?

Svetloba, ljubezen in mir v duši in srcu

AI ZENREI je metoda zdravljenja in samozdravljenja. Za razliko od večine znanih tehnik zdravljenja, samozdravljenja in osebnostnega razvoja, gre v primeru Ai zenrei metode za prisotnost povsem drugačne inteligence, ki je zanesljivo manj zmotljivo in bolj pravilna od naše – razumske.

To je inteligenca univerzuma, kozmične zavesti, kjer so naši nameni bivanja kristalno jasno načrtovani in definirani, in kjer ne za naše osebno omejeno ali pogojeno razumevanje, ki ga pogojuje stopnja zavedanja, slabe in dobre izkušnje na podlagi kognitivnega učenja skozi življenje ter naša izbira na podlagi napačnih odločitev in želja.
Ta inteligenca je iz aspekta absoluta – nezmotljiva. Verjamem, da enako energijo uporablja več metod in različnih zdravilnih tehnik, seveda pod drugim imenom in z drugačno metodiko.

Čemu ime AI ZENREI?

Dobesedni prevod iz Japonščine bi bil: ljubezen dobrega (božjega) duha. Torej – ljubezen, ki izvira iz Boga. To ime sem izbral, ker bistvo vsega je, naj je marsikomu to preprosto dejstvo še tako nerazumljivo – Ljubezen. Manifestacija ljubezni je dobrota in bog simbolizira Um ali zavest univerzuma – vsega kar je. Do občutenja te energije sem sam prišel med opravljanjem ezoteričnih procesov, ki jih uči Mikkyo. Mikyo bi lahko prevedli skrivni nauk, katerega začetki segajo v 1. stoletje našega štetja. Gre za ezotertični tantrični budizem (tibetanski, lamaistični…), pravzaprav za skrivne nauke obredov, ki so se v tistem času poučevali le ustno, brez pismenega materiala. Te obrede so kasneje povzele nekatere šole Tendai in Šingon budizma, pa tudi Šugendo (starodavna japonska religija).

Šlo je za procese ezoteričnega budizma (verjetno tudi s primesjo šintoističnih obredov) za samorealizacijo na vseh ravneh, ki so jih uporabljali med drugim japonski samuraji in so v bistvu srž japonske duhovne prakse. Mikkyo je bil v drugi obliki do neke mere znan tudi na Kitajskem. Izvira pa iz Indijskega področja, najverjetneje iz – Tibeta.

Ker sem preučeval in poučeval (in ga še) Aktivni reiki Usui do – izvorne tehnike, sem v svojo prakso vnesel tudi sammitsu (tri skrivnosti – imitsu, kumitsu, shinmitsu) in skozi zavest – podzavest doživel tudi manifestacijo energije, ki se je kasneje (po osebni izkušnji ponovne povezave) pokazala izredno podobna Pearlovi Reconnection – ponovni povezavi.
Za razliko od ponovne povezave, gre pri Ai zenrei za energijo, ki ima določene zakonitosti, določene tehnike za priklic ali prebuditev, ter za zavestno usmerjanje in tudi možnost spreminjanja intenzitete te energije. V Ai zenrei uporabljamo različne mantre, mudre in vizualizacijake tehnike v praktičnem delu. Potrebno pa je seveda izpolnjevati tudi določene pogoje glede izvajanja, ker tudi ta energija IMA svoje zakonitosti, in le v skladu z njimi lahko pomagamo sebi ali drugim na optimalen način. Tu šteje pravilo: od vloženega je odvisen rezultat. Pogoj za izvajanje Ai zenrei v mojem načinu poučevanja, je poznavanje in izvajanje Reikija.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: