Kaj je intuicija?

Intuicija
foto:spiritscienceandmetaphysics.com

Tvoja intuicija je glas tvoje duše, tel tebe, ki obstaja zunaj fizične realnosti. In ker je tvoja duša neumrljiva, ti omogoča vpogled iz veliko širše perspektive. To je darilo, za katerega se morda sploh ne zmeniš, čeprav te mogoče kar naprej gloda občutek, da bi se moral.

INTUICIJA JE PREFINJENA

Pripravljen in sposoben moraš biti poslušati glas svoje notranjosti. Svoje misli in čustva moraš umiriti, da ne preglasiš svojega notranjega glasu s čustveno razburjenostjo in miselno zmedenostjo.

INTUICIJA JE SPONTANA

V svojem življenju si moraš prizadevati tako za prilagodljivost kot za spontanost, da se boš lahko odzval glasu intuicije in ukrepal.

Hitro! Zapri oči. Kakšno je prvo spontano sporočilo, ki ti ga intuicija posreduje o naslednjem koraku do tvojih sanj?
Ne analiziraj ali preučuje tega; samo sprejmi.

INTUICIJA SE NE ZGODI TEBI, AMPAK ZA TEBE

Čeprav so intuitivni dogodki spontani, ti ni treba posedati in čakati nanje. V vsakem trenutku se lahko povežeš s svojo intuicijo preprosto tako, da zajameš sapo in prisluhneš svoji notranjosti. To je del tebe – dejansko pripada najbolj resničnemu delu tebe.

INTUICIJO LAHKO PREPOZNAMO PO NEUSTAVLJIVI SILI, KI SPREMLJA VSAKO INTUITIVNO ČUSTVO ALI MISEL

Naj se izrazi preko notranjega občutka ali preko nadležne misli, ki je ne moreš odgnati. Svojo intuicijo boš prepoznal po tem, da se ji ne boš mogel upreti. Ne mešaj tega z občutkom čustvene potrebe, ko si želiš nekaj dobiti ali se nečesa bojiš. Občutek, da moraš nekaj nujno dobiti, izraža strah, ki ga zelo redko spremlja intuicija.

INTUITIVNE MISLI SE IZRAŽAJO SKOZI DESNO POLOVICO MOŽGANOV ALI SKOZI DOMIŠLJIJO

Uporabi kratke vaje in daljše meditacije, da boš razvil desno polovico možganov in omejil aktivnost leve polovice, ki dejansko lahko sabotira intuitivno zaznavanje s pretiranim analiziranjem in dvomi.

Hitro! Zapri oči. Na platnu pred tabo se vrtijo lepe stvari, ki te čakajo naslednji teden. Kaj vidiš? Kdo je zvezda predstave v naslednjem tednu?

INTUICIJA DELUJE, TUDI ČE IZIDI MORDA NISO TAKI, KOT BI JIH PRIČAKOVALI

To se zgodi pri sekundarni intuiciji, do katere pride, ko čutiš, da moraš nekaj narediti, izidi pa so potem morda povsem drugačni od pričakovanih. Ko se npr. pelješ v službo, začneš razmišljati, da si doma pustil prižgan aparat za kavo, in čutiš, da moraš nazaj. Ko pa se res vrneš, vidiš, da je aparat izključen, da pa si pozabil torbo.

INTUICIJA DELUJE, TUDI ČE NIKOLI NI OČITNIH REZULTATOV

Nekega dne si morda začutil, da moraš kupiti kakšno knjigo, vendar je morda nisi našel, niti nisi naletel na svojega prihodnjega šefa. Kljub temu pa si se morda izognil temu, da bi te povozil pijan voznik, ker si nekaj časa preživel v knjigarni. Tvoja intuicija ti ne pomaga le, da si ob pravem času na pravem mestu, pač pa tudi, da nisi ob napačnem času na napačnem mestu.

INTUICIJA TI JE VEDNO NA VOLJO

Bolj, ko si povezan z njo, bolj ti je na voljo. Eden od najboljših načinov, da se začneš bolj zavedati teh zaznavanj med svojim aktivnim, delavnim življenjem, je, da s seboj nosiš majhno beležnico, kamor si lahko zapišeš različne misli in opažanja. To ti bo pomagalo, da boš postal pozoren na »male« misli tekom dneva – na šepet, ki ga sicer sploh ne bi opazil, ker si preprosto preveč zaposlen.

INTUICIJA TE VODI K USPEHU TAKO, DA TI GOVORI, KAJ NE DELUJE

Včasih se morda nočeš zmeniti za občutek, da bi se moral rešiti iz negativnega položaja (pogosto zato, ker se ta korak zdi pretežak). Tvoja intuicija celo takrat ne bo utihnila – ne glede na to, kako močno si to želiš.

INTUICIJA TE VODI K USPEHU TAKO, DA TE ODPELJE NA NOVA PODROČJA RASTI

Tvoj duh vedno deluje. Morda boš v prijateljevi hiši našel knjigo, ki te bo popeljala proti novi karieri ali pa boš morda v kavarni srečal človeka , ki poučuje na tečaju, ki te zanima. Tovrstna »naključja« (ki nikoli niso resnično naključna) so vsa del načrta tvojega življenja

Avtorici: Sandra A. Taylor, Sharon A. Klinger
Povzeto iz knjige Skrivnosti uspeha

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: