roza zivljenja m

Kaj je Kozmični Orakelj Trinajste Rože Življenja

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Kozmični Orakelj Trinajste Rože Življenja je sistem 13 matric, od katerih ima vsaka 90 možnosti za aktiviranje polnega potenciala.

ROŽA ŽIVLJENJA

Se spomnite, da ste se  kdaj v šolskih klopeh pri urah matematike kratkočasili tako, da ste se igrali s šestilom in z njegovo pomočjo risali rožo – najprej ste očrtali krožnico, potem šestilo zapičili nanjo in potegnili lok, ki je tekel skozi njeno središče; nato ste zašiljeni krak pripravice postavili v presečišče krožnice in prvega loka ter zarisali naslednjega in tako naprej, dokler niste imeli šest cvetnih listov, obdanih s krožnico. Najbrž niste vedeli, da ste ustvarili del enega izmed starodavnih svetih geometrijskih simbolov, ki ga najdemo upodobljenega tako v egipčanskih svetiščih kot v srednjeveških katedralah.

Roža življenja je geometrijski vzorec, ki ga tvorijo enako velike krožnice, ki se tako prekrivajo, da središče vsake leži na presečišču obodov šestih okolišnih krožnic, da njihovi loki tvorijo podobo, ki spominja na cvetne liste več cvetov. Vam ta razlaga nič ne pomaga? Poškilite levo na sliko, pa boste nemudoma razumeli.

Ta vzorec se v različno velikem obsegu krožnic arhetipsko samoniklo pojavlja po vsem svetu, zlasti kot ornament v svetih hramih najrazličnejših religij; najdemo ga v budističnih templjih, katoliških cerkvah, judovskih sinagogah in muslimanskih mošejah. Pojavlja se tudi drugod v arhitekturi in umetnosti, na Poljskem so ga denimo nekoč vrezovali v tramove, da bi hišo obvarovali pred strelo.

Kratka zgodovina
Najstarejša najdena upodobitev znamenja je vklesana v alabastrno okrasje pragu, ki je šest stoletij pred našim štetjem krasilo neko palačo asirskega kralja Ašurbanipala. Druga najstarejša najdba izvira iz obdobja med drugim in četrtim stoletjem našega štetja, gre za z rdečo okro narisane vzorce na vrhu stebrov v Ozirisovem svetišču v Egiptu. Del simbola je oblika, ki se po latinsko imenuje vesica piscis (ribji mehur); gre za dve prekrivajoči se enaki krožnici, katerih središči ležita na obodu druga druge – znamenje, ki so ga kot svetega cenili pitagorejci. Rožo življenja so proučevali alkimisti in kabalisti, pa tudi sloviti vsestranski renesančni genij Leonardo da Vinci, ki so ga zanimale predvsem njene matematične lastnosti.

Odsev kozmosa
Pomen rože življenja si razlagamo s pomočjo svete geometrije, starodavne vede, po kateri imajo geometrijske oblike, razmerja (med njimi zlati rez) in vzorci višji univerzalni pomen, ki odkriva temeljno naravo vesolja ter bivanja. Že stari Egipčani, ki so bili prvi zemljemerci, so jo namerno uporabljali, predvsem pri gradnji piramid. Pozneje so jo čislali tudi Grki in Rimljani, na drugi strani sveta pa Kitajci in Indijci, pri katerih so tlorisi svetišč in utrdb pogosto odsevali mandale.

Pitagora in Platon sta zasejala zamisel, da je sam stvarnik pri ustvarjanju kozmosa uporabljal geometrijska pravila. Sveta geometrija je v Evropi doživela pravi razcvet v srednjem veku, posebno v času velikanskih katedral, ko so graditelji verjeli, da jih pri načrtovanju vodi in navdihuje božja roka. Arhitekt je menil, da posnema stvarnika – velikega geometra – in se mu s tem poklanja, hkrati pa zgradbi podeljuje čarno, kar pomeni sveto varstvo.

Pomen števil
Simbolični pomen posameznih oblik svete geometrije izhaja iz pomena števil, s katerimi so povezane: tako na primer krožnica ponazarja število ena, enakostranični trikotnik pa število tri. Osnovna oblika svete geometrije je krog oziroma krogla – oblika sonca, ki nas greje in daje življenje ter je prvi bog. Krog je osnovni simbol božanskega in enosti stvarstva. Če je krog znamenje neba in boga, je kvadrat po drugi simbol Zemlje, za katero se je dolgo verjelo, da ima takšno obliko.

V srednjem veku so števila in geometrijske oblike dobili strogo krščanski pomen: ena kot enost božjega, dva kot dvojnost v vsem (svetlo in temno, dobro in zlo, življenje tukaj in življenje po smrti), tri kot sveta trojica, štiri kot snovni svet štirih osnovnih prvin, pet kot pet kreposti itn.

Simbol pomeni življenje samo

Iz pomena kroga lahko izpeljemo tudi pomen rože življenja. Vzorec tvori množica med sabo prekrivajočih se krožnic – veliko posameznih »enosti«, povezanih v večjo podobo, ki ponavlja osnovno obliko. Po eni razlagi naj bi roža življenja ponazarjala povezanost vseh živih bitij, vezi, ki jih skoznje tke življenje, eno zavest, ki teče skozi vse. Grobo poenostavljeno lahko rečemo, da simbol pomeni življenje samo. Po eni razlagi kabalistično drevo življenja – zemljevid, ki kaže, kako je bog ustvaril stvarstvo iz niča – izhaja iz rože življenja, ki potemtakem ponazarja tudi stvarjenje.

Pristaši novodobne duhovnosti trdijo, da je z upodabljanjem rože življenja in meditiranjem o njej mogoče doumeti globlji ustroj stvarstva in življenja. Nekateri gredo še dlje in trdijo, da nošnja obeska s tem simbolom deluje zdravilno, nam pomaga spregledati, se skozi slepila prebiti v resničnost in se osvoboditi strahov,  prinaša lahko celo preroške sanje.

Če ostanemo na ravni simbolnih pomenov, jih lahko uzremo še več, če rožo življenja razbijemo na manjše vzorce, za katere veljajo enaka geometrijska pravila, vendar zajemajo manj krožnic. Če gledamo dve, dobimo omenjeni ribji mehur, tri so simbol, imenovan trinožnik življenja, sedem pa seme življenje. Zlasti zadnji je znan in priljubljen, v krščanski tradiciji naj bi simboliziral sedem dni stvarjenja. Ribji mehur z le dvema krožnicama naj bi podobno kot jin in jang ponazarjal združevanje nasprotij v ubrano celoto, trinožnik pa trojnost človeka kot celote duha, telesa in uma.

Vir: Tomaž Kvas, Slovenske Novice

Sveta Geometrija je torej  ključ, ki odklepa vse umetnosti, znanosti in arhitekture sveta.

Imenuje se Jezik Luči, njene slike in oblike so vtisnjene v DNK, mandale, piramide, kristale, atome in hieroglife.

Kdor koli je kadarkoli strmel v pajkovo mrežo, meditiral na mandalo ali Yantro, obiskal piramide ali prehodil labirint, pokukal v mikroskop, je lahko videl in predvsem občutil učinke Svete Geometrije.

Najenostavnejši osnovni geometrijski liki v sebi nosijo vrata dimenzij do notranjega kraljestva, ki že od samega začetka človeštva naprej informirajo in navdihujejo različne kulture in posameznike.

Te informacije prihajajo iz neskončnega veličastnega Izvira, Kraljestva, kjer leva in desna polovica možganov najdeta ravnovesje na najboljši možni način. Izražanje skozi umetnost in Sveto Geometrijo ponuja most med desno in levo polovico možganov, most med intuicijo in strogo znanostjo, most med dimenzijami časa in prostora.

Roža Življenja  je od najbolj univerzalnih delov Svete geometrije. V sebi skriva modrost, ki je pomembna za vse človeštvo. Predstavlja mrežo čiste življenjske sile in vsebuje celični spomin, hkrati pa je matrica vseh materij.

Roža Življenja je akaški informacijski sistem in vsebuje spomin na vse, kar je bilo, kar je in kar šele bo.

Ponuja tako osebna kot univerzalna sporočila.

Če pride v vaše življenje ta veličastna oblika Svete geometrije, je pred vami obdobje učenja, spoznavanja življenja iz drugih zornih kotov in premik v nove dimenzije ustvarjanja.

Vaše dosedanje dojemanje življenja dobiva novo perspektivo, ki je širša, bolj odprta in predvsem – pomembna za vas. Prihajate v obdobje obilja, veselja, življenjske radosti… Je izvor čiste življenjske energije, ki prodira v vse skrite kotičke in zdravi, harmonizira..

Roža Življenja je sestavljena iz 19 krogov, imenovanih rožna kolesa. V njej je še 12 polkrogov, 6 tretjinskih krogov od 18 šestinskih krogov. Če te dele prištejemo k celim krogom, dobimo število 30. S tremi velikimi zunanjimi krogi dobimo 33 celih krogov.

Vse v vesolju je ciklično, potuje po osi, od stvarjenja do zaključevanja, in predvsem potuje v bolj ali manj izrazitih krogih. Poglejmo atom, planete, sončne sisteme….

Vse na tem planetu ima svoj življenjski krog, področje, prostor…Koncept prepletanja teh krogov so naše združitve v družine, skupnosti, vasi, mesta, usode….

Na delavnici lahko prejmete od 4 do 13 Ključev vaše Usode, ki jih izbirate sami.

Na podlagi vaših intuitivnih zaznav izpolnite Matrico, ki vsebuje VSE POTENCIALE HKRATI, vendar jih odkrivate postopoma, na način vodenja vašega Višjega Jaza.

Izbirate lahko med štirimi, desetimi ali trinajstimi Matricami.

Vse, kar morate narediti, je prisluhniti trenutku, impulzu, sebi.

Koncept postavljenega Ključa vsebuje psihološki, čustveni, duhovni potencial, ki se razgrne kot prečudovita preproga vsega, kar ste.

Vi izbirate mesto, kjer ste zdaj.
Vi izbirate mesto, kjer boste jutri.
Vmes dopustite Duši, da vam pokaže smer in Naloga je opravljena.

Avtorica celotnega sistema, ideje in koncepta delavnice Oraklja 13. Rože življenja je Vesna Kravcar

Intuitivna umetnica s širokim spektrom delovanja na področju umetnosti in kreativnega izražanja in hkrati na področju raziskovanja subtilnih energijskih vibracij, s katerimi prihajamo v stik.
No Tab Selected
V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem