Astrologija

Kaj je psihološka astrologija in psihoanaliza po C.G.Jungu?

Psihološka astrologija in psihoanaliza omogočata spoznavanje bistva in raziskovanje notranje dinamike posameznika s pomočjo astrološke karte in psihoanalitičnega odnosa. Psihološka astrologija je most med starim in novim, notranjim in zunanjim. Pri tem se človekova astrološka karta uporabi kot načrt za raziskovanje duševnosti, odnos pa služi kot varen prostor, v katerem klient ob podpori in usmerjanju psihološkega astrologa raziskuje svojo duševnost ter spontano in neovirano izraža svoja čustva.

Psihološka astrologija je usmerjena v boljše razumevanje našega obnašanja, odzivov in motivacij. To razumevanje omogoči začetek zavestnih sprememb in nam daje možnost za bolj kakovostno življenje. Način dela je zasnovan na temeljih psihoanalize dr. Carla Gustava Junga. Psihološka astrologija na rojstni horoskop gleda kot na zemljevid psiholoških vzorcev posameznika, s katerimi se lahko ukvarja in jih razrešuje, da bi ustvaril sliko o sebi, izvedel, kdo v resnici je. Izhaja iz prepričanja, da je zunanji svet projekcija posameznikovega notranjega doživljanja ter da neprijetnosti od zunaj doživlja zaradi notranjih neskladij in napetosti, ki jih ni zmožen harmonizirati. S pomočjo psihološke astrologije in psihoanalize si lažje pojasni, kaj se skriva v njegovi notranjosti, kakšne izkušnje mu je življenje zapisalo v zgodnjem otroštvu, kako se odziva na različnih področjih, kje so njegovi potenciali in na katerih področjih potrebuje dodatno okrepitev.

Psihološki astrolog skuša klientom odkriti skrite vzorce v njihovi podzavesti, pojasniti nejasnosti v življenju, najti vzroke za probleme in možne rešitve iz njih. S svojim načinom dela, psihološki astrolog postopoma usmerja posameznika, da odgovore išče v svoji notranjosti, se zave, da ima izbiro, da stopi na pot osebnostnega razvoja, gre na pot k samospoznanju. Namen tovrstnega raziskovanja je duhovna rast; najprej se posameznik zavestno in s svobodno voljo sooči s težavami in kasneje odloči, da poišče vzroke zanje.

Za napredek v procesu pa mora vložiti čas in energijo, da bo lahko razumel pomen svoje trenutne življenjske situacije.

Posameznikom, ki se jim nenehno dogajajo težke življenjske preizkušnje, se s pomočjo psihološke astrologije in psihoanalize da pomagati. Najbolj pomembni sta pripravljenost klienta in kompatibilnost s psiholoških astrologom, da s sodelovanjem in trudom najdeta način za izhod iz težav.

Tagi
Pokaži več

Nadine Radesky

Največja sreča v življenju je občutek, da smo sposobni razvijati lastno sposobnost, resnico in moč. Na poti k reševanju težav so pomembni majhni koraki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !