Kaj je Soulwork?

Kaj je Soulwork?
Kaj je Soulwork?

Vaša čustva vplivajo na vaše odnose. Vaši odnosi so pokazatelj vaše zrelosti. Vaša zrelost pa določa vaše življenje. Se želite počutiti bolje, sprejemati zrele odločitve in uživati v kvalitetnih odnosih? 

Znani angleški rek pravi »put yourself together« (v prevodu »zberi se«), ampak nihče nam ne pove, kako! Prav Soulwork Systemic Coaching je izbor psihoterapevtskih metod, s katerimi odpravljamo mentalne, čustvene in telesne motnje ter nam omogoči, da se zberemo. S to metodo poiščemo vse odgovore v naši duši, v nas samih, zato je to izjemno učinkovita metoda doseganja lastnih življenjskih ciljev, preseganja čustvenih vzorcev, spopadanja z izzivi, opuščanja navad (npr. kajenja), razreševanja fobij (npr. strahu pred pajki, strahu pred višino), doživljanja sreče in olajšanja in še bi lahko naštevali.

Cilj Soulworka je ljudem pomagati definirati in doseči lastne cilje – se samouresničiti. Ustanovitelj te metode, Martyn Carruthers, rojen v Angliji, je na podlagi bogatih izkušenj in raziskovanj s področja družinske sistemske terapije, nevrolingvističnega programiranja, gestalt terapije, metod hitrega učenja in havajskega zdraviteljstva osnoval metodo, ki se osredotoča na človekovo doseganje cilja in subjektivnost njegovih izkušenj, ne pa na to, kaj bi te izkušnje morale biti.

Sama metoda se ne ukvarja z diagnosticiranjem in svetovanjem posamezniku, ampak s postavljanjem vprašanj, ki doseže bistvo človeka. Vsi odgovori so že zapisani v nas, samo do njih ne moremo, včasih pa jih celo nočemo slišati.

Martyn pogosto pravi: »I like quick and longlasting results.« (v prevodu »Rad imam hitre in trajne rezultate.«) in ta želja po učinkovitosti je bila od nekdaj njegovo vodilo. Cilj Soulworka je pravzaprav najti »soul«, to je trajna izkušnja integritete in stabilnosti, ko končno zadihamo in občutimo mir in srečo.

Kaj ljudem preprečuje, da bi rešili nek svoj določen problem?

  • zapletenost v razmerja (odvisnost, identifikacija, projekcija, krivica, krivda, transferi…),
  • nejasnost ciljev,
  • notranji ugovori, samokritiziranje,
  • čustvena nezrelost,
  • notranji kaos,
  • toksična prepričanja,
  • izguba identitete,
  • škoda, povzročena s strani učiteljev/mentorjev (starši, učitelji, zdravniki, trenerji…).

Z ustvarjanjem nezdravih prepričanj in emocij skozi življenje odcepimo ali potlačimo koščke sebe, da bi lahko obdržali odnose z ljudmi, ki so nam pomembni (starši, partner, otroci). Na ta način smo se že v otroštvu lažje prilagodili svoji družini in atmosferi, danes pa nam ti zapisi otežujejo vsakdanjik, saj se znova in znova vrtimo v začaranem krogu.

Soulwork je zato zelo učinkovit način raziskovanja in razreševanja emocij in prepričanj, ki nas ovirajo pri ustvarjanju kvalitetnega in izpolnjenega življenja na vseh področjih.

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter
www.loving-wisdom.com

Foto: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=809

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: