Kamini segrevajo ozračje?

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

London – Zelo malo stvari je boljših od gretja pri kaminu sredi zime, razen če pri tem opravilu veste, da hkrati skrbite tudi za okolje.

Poročilo Združenih narodov razkriva, da so dizelski avtomobili, starejši od dveh let, in kamini največji onesnaževalci v razvitem svetu, saj "črni ogljik" ali saje povzročajo podnebne spremembe, poroča britanski Guardian.

"Lepo je sredi zime sedeti pred ognjem, a morali bi imeti ogromno slabo vest," je zapisal znanstvenik Joseph Alcamo. Moderni kamini naj saj ne bi povzročali, medtem ko cenejši in starejši to še vedno počnejo. Najslabši so tisti na drva, saj jih je skoraj nemogoče posodobiti z moderno tehnologijo, ki bi "lovila" delce, ki onesnažujejo ozračje. Tudi dizelski avtomobili, starejši od dveh let, emitirajo delce, ki so dovolj veliki, da onesnažujejo ozračje in spodbujajo podnebne spremembe.

Saje so težava, saj zaradi črne barve absorbirajo sončno svetlobo, hkrati pa onesnažujejo sneg na področjih Arktike, Sibirije in drugih področjih. Umazan sneg absorbira več sevanja in povzroči segrevanje ozračja.

Avtor: (tp)
www.eko.dnevnik.si

foto: Tomaž Bukovec

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke