Kdo je Maitreja

Pričakujejo ga številni rodovi vseh večjih religij. Kristjani ga poznajo kot Kristusa in verjamejo, da je njegova vrnitev neizbežna. Židje ga pričakujejo kot Mesijo, hinduisti kot reinkarnacijo Krišne, budisti kot novega Budo z imenom Maitreja Buda, muslimani pa so prepričani v prihod Imama Mahdija ali Mesije.Imena so različna, toda mnogi so prepričani, da se nanašajo na istega posameznika, na svetovnega učitelja, ki mu je ime Maitreja.
Maitreja, ki najraje sliši, da ga imenujemo preprosto Učitelj, ne prihaja kot verski voditelj ali zato, da bi ustanovil novo religijo. Prihaja kot učitelj in voditelj za pripadnike vseh religij in tudi za tiste, ki ne pripadajo nobeni religiji.
Sedaj, ko smo v obdobju velike politične, gospodarske in socialne krize, bo Maitreja navdahnil človeštvo, da se bo prepoznalo kot ena družina in zgradilo civilizacijo, ki bo temeljila na delitvi dobrin, ekonomski in socialni pravičnosti in mednarodnem sodelovanju.

Pozval bo k delu za rešitev milijonov ljudi, ki vsako leto umirajo od lakote v svetu obilja. Med Maitrejevimi priporočili bo tudi sprememba v socialnem delu, tako da bodo preskrba s hrano, prebivališčem in obleko, izobrazba in zdravstvena oskrba postale splošno priznane pravice.

Z Maitrejevim navdihom bo človeštvo izpeljalo potrebne spremembe in zgradilo bolj zdrav in pravičen svet za vse.

Vir: www.share-international.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: