Leto 2014… leto globalnih premikov

To bo leto Saturna, leto velikih preizkušenj, lekcij in učenja, velikih Sprememb na vseh področjih, migracij, selitev in sprememb na področju dela, statusa, življenskih poti… seveda, če ste temelje postavili dobro, je zdaj čas za nagrade.

Konec marca se bo aktivirala tudi nova karmična os, zato bodo vsi rojeni v znamenju Ovna in Tehtnice ali tisti, ki imate ta znamenja poudarjena v svojih rojstnih horoskopih… pred večjimi preIzkušnjami, ko bo posegla Usoda – Saturn –  v vaša življenja in hotela spremembe, ki jih niste naredili že pred 7 leti, v letu 2007… lekcije, bi znali nekateri celo ponavljati.

Čas popravnih izpitov bo…

V letu, ki je pred vami, se bi lahko v mnogih partnerskih odnosih pokazalo veliko trikotniških razmerij, prevar in laži… vse kar ste ali niste postavili »prav« v letu 2011 v razmerijh, tako partnerskih, prijateljskih, poslovnih se lahko zdaj pokaže tako kot je v Resnici… no, če ste bili samo glavna vloga v igri, ki ste si jo sami ustvarili v svoji glavi, da bi ugajali, potem je čas za resnico… zdaj se bo potrebno »prizemljiti« in se postaviti zase. Pokazala se bo Resnica, ki bo od vas zahtevala v življenju premik naprej skozi Učenje… vse z namero, da pustite staro za seboj in se podate v Novo. Vse do meseca decembra bo njegova vladavina v Škorpijonu, zato bodo sile Sence prežete z globokimi emocijami in skrivnostnostjo. Iz globin bo prinašal vse, kar je bilo »varno in priKrito«.

V tem letu se boste spogledovali s »karmo«,
z vsem, kar niste predelali iz leta 2007 in z vsem,
od česar ste zbežali v letu 2011.

Ponovno boste odpirali vrata svoji zgodovini, ko boste morali preveriti, kako dobro ste postavili svoje temelje… v odnosih, pri svojem delu, doma, v družini, kako dobro postavljate meje in … ali ste prevzeli Odgovornost za svoje življenje. Ste odgovorni zase? Ko govorim o karmi, mislim s tem o lekcijah, ki ste jih ali pa jih niste obvladali in bi se lahko zdaj ponovno soočali z »znanimi temami« na nov način. Morda bi se mnogi izmed vas lahko celo znašli v svojih poznanih priljubljenih igrah, ki se vam ponavljajo tako na poslovnem kot privatnem življenju. Izgovori… strahovi in igre žrtve… znan scenarij drame in epiloga »zakaj vedno jaz«… Kje se torej izmikate in zakaj to počnete? Zdaj bo čas akcije, ki vas bo silil k spremembam in vaša naloga bo, postavljanje temeljev v vašem življenju. Ti bodo morali temeljiti zdaj na Resnici. Soočali se boste s starim na nov način. Celo z odnosi, ki jih na kakršenkoli način niste razrešili, bi se akterji znali pojaviti skozi znane iste teme in skozi podobne. Ljudje iz preteklosti bi se znali vrniti in morali se boste soočiti od česar ste zbežali, postaviti boste morali meje ali razrešili kar niste prej. Ja pred vrati je soočenje.

Vodilo leta 2014 …
pred vami so Spremembe vseh Vrst,
na vseh področjih vašega življenja.

V mitologiji je bil rimski Saturn poosebljen skozi grškega Kronosa, velikega učitelja, boga časa. Njegova vladavina je zemeljska, polna omejitev in oBremenitev, saj sam predstavlja vaše meje in pot učenja malih korakov. Njegova ključa sta Vztrajnost in Čas. Zelo je vztrajen in zlepa ne odneha in on ima čas… kar pomeni, da bo trkal na vaša vrata vedno znova in znova, dokler se ne bodo odprla in boste naredili Vse, tisto kar morate oziroma bolje rečeno, kar bo od vas zahteval…  V astrološkem pomenu sta Sonce in Saturn par. Sonce pa pooseblja vašo osebnost, karizmo in je tisto s čimer se kažete navzven. Saturn kaže na vaše sence in je tisto, ki kaže kako na kakšen način se soočate z avtoriteto. Vaš izziv zdaj bo sprejeti tako senco kot svetlobo in seveda zgraditi pravi odnos do sebe… vsi, ki imate nizko samopodobo ali težave s svojo identiteto, z izražanjem sebe, boste v tem letu imeli kar veliko dela s sabo in odnosi okoli vas.

Vladar tega leta je Saturn ali Kronos, bog časa… veličastni vladar globine, teme in senc…
in za nekatere bo tokrat, pravi mUčitelj.

Ker predstavlja vse, kar je trdno in varno, bo zdaj bo vaš »materjalni svet« pod drobnogledom. Saturn predstavlja ogrodje, skelet, kosti… okvir in temelj… zato bo to v dobesednem in prenesenem pomenu velik izziv vam in vam dragim. Morali se boste zagledati vase in postaviti meje tam, kjer ste šli izven okvira moralnega, dopustnega, zakonskega, finančnega, izven neResnice,… povsod, kjer ste stopili na stran pot, ko niste bili realni in niste trdno stali na realnih tleh v okvirih svojih zmožnosti. Zdaj bi vas lahko doletela pretekla »neodgovornost« kot strela z jasnega in vas vrgla s »prestola« ugodnega, ki si ga niste zaslužili s svojim lastnim delom.

Usoda ali Izbira?
Izbirate vi Njo ali Ona izbira vas?

Saturn je vidik vas, ki vas najbolj tesno povezuje z zemeljskim utelešenjem…  je veliki učitelj, ki želi, da se učite po vrsti, da ste dosledni, se učite postopoma in pazljivo. Ker predstavlja vašo moč koncentracije, je tisti vzgib s katerim se disciplinirate in dosledno izvajate svoje dolžnosti… in ker predstavlja vse omejitve, bi se znali mnogi izmed vas znali ponovno pobliže srečati svojimi strahovi. Vsa znanja, ki jih imate so zdaj vaša Moč, ki se lahko prelijejo skoz Modrost, ki jo boste morda tudi modro uporabili pri premiku naprej.

Ne ustavljajte se predlogo za zaprtimi vrati.
Čas je … Pojdite naprej. 

Veliki letni cikel, ki se je začel pred štirimi leti, nas uči sočutja, predanosti in poskrbeti zase. Ta se iz lanskega cikla odnosov in odLočitev z novim letom 2014 prevesil v aktivnejši vidik, arhetipa Kočije. V tem letu bo vse prej, samo miru ne bo. Polno bo konkretnih sprememb, kar pomeni, da boste zdaj lahko celo preverjali, kako ste začeli in ali ste sploh prav zastavli v letu 2011. V tem letu sledijo prvi testi in preverjanje. Leto, ki je pred vami, je leto velikih premikov in sprememb. Jah, morda spoznate celo, da princ na belem konju ne obstaja, da je prijezdil osel na katerem še vedno ponosno sedite in da se je princeska poleg vas prelevila nazaj v pepelko in žal… njeno Mesto je tam, od koder pravzaprav prihaja.

Pot domov… je pot nazaj k Izvoru.

Letos bo najboljši čas za selitev, potovanje ali spremembo zaposlitve. O teh konkretnih korakih okoli tega, boste o vsem tem o čemer ste v lanskem decembru razmišljali in se morda samo odločali, boste v februarju 2014 intenzivno ukrepali in dokončen korak v septembru doKončali. Spremenili boste svojo pot. Pot usode je pred vami… kaj boste izbirali… je odvisano od vas. Mnogi izmed vas, bi v temu času lahko doživljali spremembe povezane z domom in družino, bodisi tako, da se preselite ali tako, da spremenite domače okolje z obnovo prostorov ali selitvijo enega od članov družine… Morda je čas, da pogledate svojo situacijo tako kot je, se soočite, si nalijete v svoj kozarec čistega vina – Resnico –  in »stopite iz oblakov« dol, nazaj na zemljo.

Vse kar ste se odLočili v lanskem letu…
no, vsi Vi …. boste zdaj v fazi aktivnega delovanja.

Ne bodite presenečeni, kajti tudi spremembe v poslovnem življenju ne bodo neobičajen pojav, s širšega stališča pa vse spremembe, ki se vam bodo zgodile v temu letu, vodijo v razvoj in razcvet na osebnem in poslovnem področju. Pazite na križišča in premike v februarju in septembru, da ne boste zamudili Priložnosti. Lahko boste notranje zaČutili, kot, da življenje zahteva od vas vse te spremembe… neUsmiljeno in to na vseh področjih. Spremembe smeri v poslu, morda hobi postane vaša služba, in vaša služba postranski del prihodkov… morda se odnosi na delovnem mestu izkažejo za nelojalne, »trikotniki vseh vrst« se bodo kazali… zato bodite pozorni in budno Opazujte, kaj se dogaja okoli vas. Vsi, ki ste rojeni v znamenju Kozoroga in Vodnarja ali imate znamenje Kozoroga povdarjeno v vaših rojstnih kartah, bo to leto dobro, polno Priložnosti in boste deležni nagrade, ki jih boste zasluženi za svoja pretekla dela. Rojeni v znamenju Raka, pa bi vas znali kot naravna ogledala usmerjati v iskanju tega, kar bo spodbujalo vašo osebno in poslovno rast.

Tako z osebnega kot tudi z ekonomskega stališča, bo to leto polno vzponov in padcev… vse kar je bilo pridobljeno »nahitro« na način »vse k sebi« in »zase«… vsi ti so prispeli do konca, lahko celo do propada in bodo morali stvari postavljati ponovno od začetka… tako privatno, kot poslovno. To pomeni, da vsi tisti, ki so imeli koncept in plan, bili vztrajni, gradili sebe, vlagali v svojo kariero, v partnerski odnos in utrjevali svojo pot z znanjem, skozi predajanje, sočutje in bili odgovorni za vse kar so delali, ti boste želi uspeh za uspehom. Za vas bo potem to čas žetve, ki vam bo odpiral nova vrata. Mesec april bo za vas mesec novih Priložnosti in preObratov, ko bi se lahko mnogim pot življenja obrnila na glavo in vas odpeljala na popolnoma nove tirnice.

Na poti Sprememb se boste Učili…
kako združiti mir in dejavnost.

Vsi, ki ste od česarkoli zbežali, niste prevzeli odgovornosti in ste tekli svoj častni krog, da ste izživeli… kaj že? zaMilsite se malo nad sabo… no, ker krog ste pretekli, pa zdaj? Kam pa zdaj? Je kaj drugače? Vedite, da vas je vse počakalo… in če tečete še enkrat… veste, vse se enkrat vrne… ker vsak začetek ima svoj konec… in tudi vaš krog, življenska pot, enkrat pride naoKrog. To najverjetneje ugotavljate sedaj. Imejte svoje misli naravnane, da vas vse spremembe, ki se bodo zgodile v temu letu, bodo vodile v razcvet in razvoj, četudi bo to s seboj vodilo obilo napora, težkih trenutkov in sprememb, ki vam sprva ne bodo po volji, saj bi vas lahko dobesedno vrgle iz varne »cone ugodja« na realna tla Auč…

Čas bo za moč pozitivnih misli. Pazite se »jalovih Misli«, kar pomeni hkrati si želeti in verovati, da tega ne morete dobiti… ko se zadosti dolgo izgovarjate najprej pred sabo, potem še pred drugimi, sledi druga nadloga… »Razvrat«, kar pomeni zelo znana in ustaljena praksa; pretirano vdajanje navadam ali načinov vedenja, ki vam pijejo energijo; da mašite svoje nezadovoljstvo in opravičujete sebe skozi pretirano garanje, uživanje hrane, opojnih snovi, alkohol, žuriranje, bezljanje sem in tja, kajenje… no preverite pri sebi, kajti morda je čas, da odrastete. Vaš tretji izziv tega leta bo »Poraz«, kar pomeni, da se boste soočali s strahom pred propadom… in to povsod, saj se nanaša tako na denar, zdravje, medsebojne odnose ali druge zunanje situacije.

In kaj morate imeti v tem letu v izobilju?
»Drznosti«.

Ta je vaša pot, s katero si lahko pomagate do rasti in sprememb, kajti če si drznete podpreti tisto, kar cenite in v to tudi Verjamete, potem si boste to seveda zelo olajšali, isto pa lahko to storite tudi za druge. Drznost bo tudi zahtevalo sprejemanje resnice, ki jo bomo deležni na kolektivni ravni, kaj sploh je resnica in ali je sistem v katerem smo Resničen? Ja zgodovina resnična? Smo mi resnični? Smo res tako edinstveni in Edini na Zemlji? No, v temu letu se bodo marsikateri »zemlji«, kot tudi »znanosti« zatresla tla pod nogami, kot tudi ustaljeni praksi in nauki, ki jih tako sveto častimo bodo odzvanjali v praznini, v svoji… resnični Iluziji… v Njihovi izMišljenosti, vsega kar je.

Nič ni tako, kot mislimo da je. 

Drznost, pa bo zahteval tudi Konj. Konec januarja, z 31-im, namreč vstopimo v novo znamenje po luninem ciklu in sicer vstopamo v leto Konja in pod njegovo vladavino ostanemo vse do 18. februarja 2015. Ker je Konj izjemno temperamenten, jang vidik, ki pooseblja ogenj in strast, bo ta živahen znak v temu letu še posebno izgoreval, kajti njegova vladavina bo element lesa. Leseni Konj izčrpava sam sebe, kar pomeni, da bo temperament vseh vas, ki se hitro razburite in ste nagle jeze, v tem letu največji izziv da boste ohranjali ravnotežje in brzdali svoj temperament. Na plan lahko privrejo globoka čustva, ki bi vas lahko razdražila in sprožila kopico slabih in sovražnih čustev v odnosih s prijatelji, bratih in sestrah. Poleg tega se brzdajte hitrosti pri naložbah, saj bi lahko slaba preHitra naložba in izguba denarja prinesla kasneje tudi finančne težave. Po drugi strani pa je hitrost njegova vrlina in vam lahko s pomočjo strasti, svobode in pravega vodstva uspe priti tudi do hitrega uspeha. Konji radi tekmujejo z drugimi… zato bo ta lastnost, zdaj izjemno povdarjena. V tem letu lahko tiste prave strasti vzplamtijo in se rodijo prave ljubezni ali pa vse tiste lažne dokončno pogorijo.

Najbolj pomembni vidik v letu Konja je… da boste rabili zelo jasen plan in Cilj… sicer…
boste spet  na začetku in »iztirjeni« na celi črti. 

V letu 2014 nam bo planet Merkur mešal štrene, ko bo v svojem Retrogradnem gibanju. Njegova  vladavina bo v vodnih in zračnih znamenjih, kar bo še dodatno medlo ljudi in preklapljajo proces iz miselnega na čustveni nivo in tako ne misli, ne čustveni odzivi ne bodo ravno delovali v skladu z vašimi namerami. Prvi obrat bomo deležni 6. febraurja, ko se obrne v znamenju Ribe, proces pa zaključi 28. februarja u Vodnarju.  Drugič se bo obrnil poleti, 7. junija v Raku in se s 1. julijem obrnil nazaj v znamenju Dvojčka. Tretji obrat, pa bo imel 4. oktobra v Škorpijonu in ga zaključil 25. oktobra, ko se v znamneju Tehtnice ponovno aktivira še karmična os Tehtnica – Oven.

se nadaljuje…

Avtor: Shana Flogie
www.MyChi.si

foto: splet

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: