Lunarni cikel in leto ognjenega Petelina

Lunarni cikel in leto ognjenega Petelina

Leto Ognjenega PETELINA – 28. januarja 2017 – 15. februarja 2018

Vstopamo v nov lunarni cikel, ki bo pod taktirko ognjenega Petelina. Ognjena Opica, vladarica leta 2016, nam je prinesla prožnost, saj je bilo »vse mogoče«, v dobrem ali slabem… Njena značilnost nam je dala moč v mentalnem delovanju, vztrajnost in zmožnosti, kar pomeni, da smo v letu njene vladavine lahko prišli do uspeha samo, če smo se prepustili priložnostim in bili aktivni. Vodilo Opice je bil humor in prožnost, ki jo rešujeta v stresnih situacijah. Njena vladavina nam je vse do 27. januarja omogočala, da na lahkoten, »zabaven in humoren način« prebrodimo vse izzive, ki so nam še ostali od leta 2016.

Leto ognjenega Petelina, pa se začne z 28. januarjem 2017. Ker je to znamenje zore in prebujanja, zmage in uspeha, je vse to mogoče doseči v tem letu, s trdim delom in potrpežljivostjo. Znamenje ognjenega Petelina je 10 znamenje kitajskega horoskopa, ki bazira na luninem ciklu, naš zodiak, kot ga poznamo, pa na sončevem. Lastnosti Petelina so, da je dober opazovalec, zelo deloven, samozavesten, pogumen, talentiran, odprt in zvest, nadarjen… Ognjeni Petelin je zaupanja vreden, dosleden in natančen ter zelo odgovoren na delovnem mestu. Tako je to leto naklonjeno vsem, ki delate kot prodajalec, lastnik restavracije, atlet, učitelj, pisatelj, novinar, kirurg, natakar-gostinci, policist, gasilec, zobar, kmet, varnostnik…

V tem letu bodo tako vsi, ki so pozorni in zelo delovni, prišli v ospredje…

Karakteristike petelina so velika pazljivost, pridnost, iznajdljivost, pogum in nadarjenost, saj gre za vidik osebnosti, ki je zelo prepričana o sebi. Vedno so aktivni, zabavni in priljubljeni med množico. Petelini so zgovorni, glasni, iskreni, odprti in zvesti posamezniki. Radi bi bili v središču pozornosti, zato so vedno privlačni in lepi. Najsrečnejši so, ko so obdani z drugimi, ali na zabavi ali pa gre samo za neformalno druženje. Uživajo v ospredju in svoje čare bodo pokazali ob vsaki priložnosti. Dobro je vedeti, da Petelini pričakujejo da jih drugi poslušajo, medtem ko govorijo, nasprotno lahko postanejo vznemirjeni, če tega ne dobijo. Petelini se radi hvalijo o sebi in o svojih dosežkih. Njihova slabša stran je, da neprestano iščejo pozornost drugih in tako s tem občasno motijo ljudi okoli sebe.

Dobra plat Petelinov pa je, da so praviloma zdravi ljudje. So aktivni in uživajo v športu, kot so pohodništvo in plavanje. Zelo redko zbolijo, če pa že, se zelo dobro borijo proti bolezni in hitro okrevajo. So tudi zelo senzitivni in pogosto so lahko na trenutke muhasti in občutljivi.
To so vidiki, ki vas v tem letu, vsekakor na vaši poti lahko podprejo. Zdaj se boste morali vsesti na najvišji plot in zakikirikati naglas, tako, da vas bodo vsi poslušali in tudi slišali.
V letu Petelina boste vsekakor veliko bolj motivirani okoli kariere, ki bi v vašem življenju lahko celo postala celo prioriteta.

Lahko boste trdo delali, morda se boste lahko celo začeli ukvarjati z različnimi drugimi deli in vsekakor lahko v ospredje stopijo vaši različni talenti, ki so v vas. Poslovno bo zdaj v ospredju zvestoba in predanost v odnosih, saj se bo ta realizirala v uspehu in blaginji. Če te ne bo, se lahko mnogi odnosi in sodelovanja zaključijo in končajo.

Zdaj bo predvsem pomembo držati svojo obljubo in biti zvest v svoji besedi. Hvaljene o sebi in svojih dosežkov bo zdaj, če ta ne bo na mestu, in bi se hoteli še naprej »kititi s tujim perjem«, bi vas ljudje hitro spregledali, kar bi lahko pripeljalo do sila neprijetnih situacij. Leto petelina je nekakšna mešanica pravičnosti in pravice, konkretne in logistične učinkovitosti… zato bo to leto, leto resnice. Pravica bo zdaj resnično vsakogar našla.
Ja, petelinje bo. Čas bo, da se postavite v ospredje in naredite nekaj zase. Napnite jadra in se zapeljite proti obilju… izbirajte, kreirajte in vztrajajte, predvsem pa bodite delovni in odločni na poti k svojemu cilju.

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem