Lunin mrk

Lunin mrk

Jutri se srečamo s prvim od trojice mrkov v letošnji pomladi – luninim mrkom.

Lunin mrk nastane, ko so Sonce, Zemlja in Luna v ravni liniji in je Zemlja na sredini. Ko se to zgodi, se od Lune svetloba ne more odbijati, saj je v senci Zemlje. Lunin mrk je vedno ob polni Luni: le ta postane temna, del svetlobe pa Luno vseeno doseže. Večina modre svetlobe se zaradi kisika in ozona v ozračju razprši in ostanejo v glavnem odtenki rdeče barve, v katerih posledično sveti Luna.

Ja, res je – mrki so obdobje, ko je potrebno biti bolj pazljiv – na cesti, v prometu, pri poslovanju, odnosih

Res je tudi, da to ni dobro obdobje za začetek novih stvari, saj smo vsi neločljivo povezani z naravo in naravnimi ritmi in obdobje mrkov ne daje dobre popotnice za nadaljnji potek aktivnosti.

Ampak bolj pomembno se je zavedati nečesa drugega. Ne gre za zunanji vpliv planetov na nas. Nikoli. Tudi pri mrkih ne.

Dogajanje in stanje na nebu samo odraža tisto, kar se dogaja v nas samih. Je kot ogledalo tistega znotraj in zato tako čudovit smerokaz – kam, kako, zakaj…..Nismo nemočni opazovalci dogajanj, smo kreatorji, vsak trenutek, na vseh nivojih. In karkoli se nam že dogaja, čisto nobenega slučaja ni. Sreča in smola ne obstajata. A tudi ne usoda, kot nekaj nespremenljivega.

Najboljši nasvet, ki ga lahko dam v trenutkih, ko so stvari zunaj in znotraj nas malo bolj razburkane je:

TIŠINA.

Usesti se, zapreti oči in iti v tišino. 20 minut vsak dan, če je možno 2x na dan. Tako preprosto, a v resnici dela ogromne čudeže, ker se stvari začnejo spreminjati. Mi se spreminjamo. Škoda, ker nas tega ne učijo že v šolah, pa bi bilo življenje sigurno lažje.

Ker nič ni bolj osvobajajoče kot trenutek popolne tišine. Praznine. BITI TIŠINA in praznina, iz katere se vse rodi – ljubezen, zdravje, sreča, ustvarjalnost, denar….

In potem tudi vse stare stvari (»karmične«), ki ob mrkih tako rade še bolj  pokukajo na plano niso več moteče. Še vedno obstajajo seveda – ne smemo se slepiti da ne. Ampak mi nismo samo to 🙂

In življenje je lepše, srečnejše, bolj zdravo in usklajeno z naravo in naravnimi ritmi.

Avtor: Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka
www.eroja.si

Tags:
Deli to s prijateljem