sreda, 25 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Merkur v znamenju devica – jasne misli, a budno in kritično oko za podrobnosti

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Merkur v znamenju Devica poskrbi, da je naša presoja realna in nepristranska, a tudi za izgubljanje v podrobnostih.

V znamenju Devica se bo nahajal od 20.08.2020, pa vse do 5.09.2020, ko prestopi v znamenje Tehtnica. Zato so lahko naše misli v tem času povezane z vsakodnevnim življenjem in opravki, lahko pa smo tudi preveč kritični, dlakocepski in natančni. Dobro pa je pomisliti tudi na to, kaj dobrega lahko storimo za svoje zdravje.

Merkur v znamenju Devica v rojstnem horoskopu

Oseba z Merkurjem v tem zemeljskem znamenju ima veliko sposobnost analiziranja in logičnega mišljenja. Ima prav poseben dar opazovanja, predvsem ostro oko za podrobnosti, zato zlahka odkrije še tako prikrite napake v delovanju ali razmišljanju drugih ljudi. Ker pa ni precej taktne narave, velikokrat brez dlake na jeziku izreče prav tisto kritiko, ki bi si jo najmanj želeli slišati.

Je zelo bistra oseba in ker ima močan intelektualni poudarek, je izjemno uspešna pri reševanju zapletenih problemov. Vsako besedo razčleni in jo poskuša razumeti ter premisliti ali se morda kje ne skriva kakšna zanka za napako. To ji še kako pride prav tam, kjer si za nobeno ceno ne smemo privoščiti napak. A kjer je potrebno bolj široko razmišljanje, se lahko začne izgubljati v malenkostih in pogosto spregleda pomembnejše povezave.

Ker želi vedno delovati odlično, se o vsem natačno pouči in v sogovorniku nehote vzbudi občutek, da je vsevedna. Povrhu tega pa vedno najde možnost izboljšave zato deluje kot tista, ki vse ve veliko bolje od drugih. To pa jo žal vodi v osamo, saj jo ljudje, ki so bolj filozofskega duha in zmožni širšega pogleda, hitro popihajo iz njene bližine in označijo kot tisto, ki je preveč kritična, dlakocepska in natančna.

Sporočila planeta Merkur v znamenju Devica v aspektih

  • Merkur trigon Uran (25.08.2020)

Ta aspekt prinaša sveže, inovativne ideje, ki jih je dobro uvesti v svoje delo, saj se boste težko ustalili ob nalogah ali delovnih razmerah, ki zahtevajo običajen delovni postopek ali ob starih in že preživetih idejah. Povečala se bo potreba po svobodnem izražanju, zato je dobrodošla izbira pravih besed, da ne pride do nepotrebnih kritik.

  • Merkur trigon Jupiter (29.8.2020)

Čas, ko se nikar ne izgubljajte v podrobnostih, da ne spregledate pomembnih povezav. Jupiter vam tokrati širi vašo zavest zato, da boste lahko ideje, informacije in vse besede prenesli na višjo raven razumevanja ter iz posameznih koščkov sestavili celotno sliko. A nikar ne delajte ˝iz muhe slona˝ za prazen nič.

  • Merkur opozicija Neptun (30.08.2020)

Tokrat bodo še kako dobrodošle energije znamenja Devica, da vas ne odnese med sanjače. Pojavlja se lahko občutljivost, čustveni stres in zmeda. Pomembna bo prizemljenost, praktičnost in realna presoja. Zato kakšno delo na vrtu ne bo odveč.

  • Merkur trigon Pluton (1.09.2020)

Nikar ne izvajajte pritiska nad sabo. Res je, da delo krepi človeka, ampak, če ga je preveč, lahko zaradi izčrpanosti pride do težav z zdravjem. Če ste izmučeni in ste izgubili veselje do svojega dela, je sedaj čas za spoznanje, da je potrebno odnehati in si privoščiti počitek. Je pa tudi odličen čas, da preverite katera omejujoča prepričanja vas zaustavljajo na poti do cilja.

  •  Merkur trigon Saturn (3.09.2020)

Tokrat so praktičnost, prizemljenost, premišljenost in natančnost povečani na kvadrat. A jih pri odločitvah nikar ne uporabite preveč, da ne bo prepozno za delovanje, preden boste sposobni o vsem dobro in natančno premisliti. Strah pred napako je lahko tokrat prevelik, zato pazite, da ne ostanete pasivni.

  •  Merkur inkonjunkcija Mars, Merkur sekstil Venera (4.09.2020)

Dva aspekta v enem dnevu, ki si močno nasprotujeta. Uporabljajte Venero, vladarico lepih besed, ker z Marsom, vladarjem agresivnosti, lahko povzročite nepotrebne prepire in bolečino. Kritiko in arogantne komentarje tokrat na stran in več prilagajanja, poslušanja in sklepanja kompromisov.

Zaključna misel planeta Merkur

Včasih je potrebno stopiti iz okvirja lastnih predstav in vstopiti v tuje čevlje. Ne kritika, ampak pohvala in topla beseda sta tisti, ki sta zmožni spodbuditi ljudi k pozitivni spremembi. Če nekdo ne razmišlja tako kot vi, to še ne pomeni, da je njegovo razmišljanje napačno, je le drugačno. Postanite bolj sočutni in sposobni vživeti se v druge.

  • Članki
Avatar of LidijaRepas
Sem astrologinja Lidija. Pred osmimi leti sem stopila na svojo življenjsko pot in začela skozi življenjske izkušnje odkrivati zakone narave s pomočjo magije. Svoje znanje astrologije sem tako združila z močjo magije po vodstvom mentorice parapsihologinje Suzane Antolin Glavan.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij