Moč misli

Moč misli

Naše energetsko telo je zelo občutljiv in zanimiv mehanizem. Nanj vpliva praktično vse, kar ga obkroža v fizični in nefizični obliki. Razumevanje njegovega delovanja je ključno za »lažji« in hitrejši duhovni napredek. Največji vpliv pa imamo seveda mi sami. Že prej sem omenil, kako pomembne so naše misli in čustva. To dvoje najbolj zaznamuje naše energetsko polje. Če želimo resnično duhovno napredovati, se moramo zavedati, da se vse začne v naši glavi (ja, to sem enkrat že rekel 🙂 ) Zato je dobro, da razumemo, kako deluje ta naša glava, naše misli. Po naših glavah se podijo take in drugačne informacije, pretekle izkušnje, občutki, informacije itd.

Misli kot take načeloma niso škodljive. Če sama misel ni pospremljena s čustvi –  energijo, nima praktično nobenega vpliva. Čustva + misli = energija. Večina ljudi pozna samo ljubezensko energijo, vendar obstaja še ena, ki je ravno obratna od nje in ima “nepojasnjen” izvor. Torej, ko mi nekaj mislimo, čustvujemo, želimo, izustimo, ustvarjamo energijo. Naše misli v obliki želja gredo v vesolje, do samega Svetega Duha, pri katerem se zadeva prefiltrira, in če nekaj zares potrebujemo za svoj obstoj in poslanstvo na tem svetu, nam bo vesolje to tudi poslalo. Načeloma lahko vsak človek dobi vse, kar si želi ali pa postane vse, kar hoče, a če je imelo vesolje z nami drugačne namene, bo doseganje teh ciljev veliko težje. Če pa nam je nekaj, kot pravijo, »usojeno«, potem zadeva steče mnogo lažje. Zato pravim, da se ne borite proti vesolju in samemu sebi. Prepustite se toku in temu, kar vas dela v življenju srečne.

Kar mislimo, to tudi smo! Če si neprestano govorimo, da smo nesrečni, bolni, grdi, stari, brez volje, brez denarja … to tudi postanemo! Seveda s pomočjo vesolja. Negativni monologi nam čisto nič ne pomagajo! Zato je ključno, da take stvari zavestno nehamo izrekati (v mislih in naglas). Po drugi strani pa spet ni prav, če si polnimo ego s tem, da si zatrjujemo: »Sem najlepši, najbolj pameten, najbolj talentiran, najbolj bogat …« To je prav tako skrajnost, ki nam škoduje. Vse te oznake so relativne in dajemo si jih sami, brez pravega razloga. Vse oznake pospravit v koš za smeti! Zdaj! Navsezadnje si lahko tudi rečemo: »Jaz bom postal pingvin,« ampak je bolj konstruktivno, če svoje misli usmerimo na bolj realno področje. Zavedanje naših potencialov in možnosti v tem primeru ne bi škodilo. Tudi avtomatizirano ponavljaje: »Vse je v redu« nikakor ni dobro! Včasih nas vesolje želi opozoriti, da nekaj delamo narobe, mi pa mu rečemo »Vse je ok«?! Prepričevanje samega sebe, da je na svetu vse lepo, pelje samo v pogubo. Najboljše je najti ravnovesje. Samo si. Pika. Drugega ne potrebujete. Ko samo si, si brezpogojno srečen in videvaš lepe stvari, kar ustvarja lepe misli. Tako uvidiš realno stanje in ne stanje, ki si ustvariš z trditvami in oznakami.  Vem, da to ni najlažje sprejeti in udejanjiti, a če nekaj delamo proti vesolju, nas bo le-to prej ali slej poslalo nazaj tja, kjer smo skrenili z njegove načrtovane poti. Krajše poti obstajajo, a ljudje raje zahajamo na počivališča. Tudi tam, kjer jih ni 🙂

Kakšne so koristne misli? Hvaležnost, lepota, mir, ljubezen do sebe in našega okolja … Takšna je torej povezava med mislimi in vesoljem. Ves čas se je treba zavedati, kaj mislimo! Na to temo je na internetu ogromno objav. Samo pobrskajte malo. Je pa važno, da se zavedamo, kaj nam hodi po glavi. Tu se duhovnost začne in če ni v glavi vse pospravljeno, se težko karkoli premakne. Sam predlagam, da raje nič ne razmišljate, kot pa da razmišljate nekaj iz navade.

Vaja: fokusirajte se na eno točko in ne mislite popolnoma nič za vsaj 10 min. To je težje narediti, kot si mislite  🙂

Lep dan vam želim

Avtor : Marko Polž

Deli to s prijateljem