Astrološke napovedi

Napoved za april 2015

V aprilu vstopamo pod okrilje vladavine arhetipa Obešenca. Prav Obešenec je simbol, ki vam bo pokazal zelo nazorno, kje ste v svojem življenju pristali. Soočali se boste namreč s svojim in tujim egom, kar pomeni, da bodo v ospredju vzorci, ki jih še niste razrešili. Skozi ogledala, ki vam jih bodo kazali odnosi vseh vrst, se boste soočali s svojimi nepredelanimi vzorci. Ker bo zdaj najboljše obdobje za aktivno prekinjanje vseh uničujočih navad, ki vas kakor koli vežejo ali omejujejo v rasti ali razvoju, bo to čas osebnostne rasti, v smislu, kako boste od zdaj naprej poSkrbeli zase.

Predani boste prekinjanju ponavljajočih se vzorcev. V vas se bo zbujala želja po gledanju na stare teme z novega gledišča.

Zdaj se vas bodo spomnili ljudje iz preteklosti… ali pa bo preteklost ponovno potrkala na vaša vrata sedanjosti, ko boste imeli občutek, da ste se ponovno znašli v zgodbi za katero ste mislili, da je že za vami. Ti ljudje ali situacije vam bodo kot ogledala, pokazali vzorce iz preteklosti, ki ste jih ali jih še niste prelomili ali se jih znebili. V tem mesecu boste lahko izkoristili globje sprejemanje in sočutje do lastnega jaza, ko boste opuščali omejujoče egove potrebe. Predali se boste globji ljubezni in modrosti, ki čaka na izraz v vaši duhovni notranjosti.

4. aprila bo Lunin mrk… in še zadnjič aktivirana karmična os Tehtnica – Oven

Ker smo še vedno v fazi »med mrkoma« bo ta, intenziven čas, mnogim izmed vas prinesel velike spremembe. Pripravite se na misijo neMogoče. Najbolj turbulentno obdobje tega leta se že odvija. Od pomladnega enakonočja, natančneje od 20. marca, ko je bil sončev mek, pa vse do 20. aprila, ko bo trajal ta vpliv, se pripravite vsi vi, ki temeljev niste postavili. Prav aprilski Lunin mrk, bo sprožil situacije in odnose, ko bi se prav Ovni in Tehtnice ponovno lahko soočali z vsebinami, ki bodo privrele iz temnih globin preteklosti. Pokazala se bo nerešena družinska dinamika, ki bi vam lahko kar dobro zagrenila vaše trenutno življenje. Vaša lekcija bo soočenje, da se aktivno lotite reševanja odnosa ali situacije v kateri ste se znašli. Predvsem vam bo izziv sprejemanje, saj bo mnogim težko sprejeti prav to, da kar ste dajali sami drugim, ste zdaj dobili sami. Dobro z dobrim… slabo s slabim.

Obešenec predstavlja vdajo in premik onstran sebičnih potreb, da bi lahko zaupali globlji notranji duhovni modrosti, ki si želi biti izražena.

April bo mesec sprejemanja in predaje… konec upiranja, saj vas bodo okoliščine silile k dokončanju preteklih zadev, če jih niste dokončali v mesecu Puščavnika, v januarju. Če ste jih, lahko v tem mesecu pričakujete nagrado. Obešenec je močan simbol prehoda, saj že njegovo ime pomeni, da gre za naveličanost starih vzorcev in volje do njihovega prekinjanja, sicer bi vas vaš lastni ego lahko dobesedno »obesil«. Zdaj imate tudi priložnost za razrešitev karmičnih zadev. Je arhetip, ki vam pomaga razkriti kdo ste onstran ega. V tem mesecu se boste lahko rešili tudi iz škodljivih odnosov ali razmerij.

Če ste zamudili svoje priložnosti v lanski jeseni, boste imeli še eno priložnost zdaj, spomladi in poleti 2015. Jupiter bo v trigonu z Uranom od sredine februarja do začetka aprila 2015, vendar pa bo to čas, ko je Jupiter začel z retrogradno fazo. Zdaj je čas, da dodate svojemu načrtu še nekaj velikega… po potrebnem odmiku in ponovnem pregledu, bo čas pravi, da se vrnete nazaj in zasijete. Jupiter bo od 8. aprila dalje, prišel nazaj v direktno gibanje in tako še naprej deloval v sožitju z Uranom vse do julija 2015. Velike spremembe lahko pričakujte v svojem življenju vse do poletja… in ja, nič kaj planskega ne pričakujte… vse bo »nenadno«, skoraj kot pravimo »čez noč«.

Lunin mrk, »krvava Luna« in usoda

Kot sem že pisala v napovedi za leto 2015 je »krvava Luna« impresiven astronomski dogodek, ki se navadno zgodi v času mrka. V času mrka se namreč na nebu v isti liniji pojavijo Sonce, Zemlja in Luna. Takrat se Luna nahaja v zemljini senci, do nje pa prodre samo del sončne svetlobe. Velik del sončne svetlobe se v zemeljski atmosferi razprši, Luno pa doseže predvsem rdeči del barvnega spektra in ker se Luna obarva rdeče, govorimo o krvavi Luni. Zaporedje štirih zaporednih popolnih Luninih mrkov pa imenujemo tetrada. Zanimivo je to, da do 20. stoletja, pred tem nismo imeli nobene tetrade, po 20. in 21. stoletju pa smo priča povečanemu številu tetrad. Od leta 1909 pa do leta 2056 bo vidnih kar 17 tetrad, eno od tetrad bomo spremljali tudi mi, ponovno v začetku aprila in nato še ob koncu septembra.

Za tetrado pravijo, da Bog s takšnimi nebesnimi pojavi komunicira z nami. Takrat, ko se pojavijo, pa lahko v naslednjih dveh letih pričakujemo dramatične dogodke na bližnjem vzhodu, ki bodo spremenili potek zgodovine in vplivali na ves svet. Svoje napovedi utemeljujejo tudi prerokbe iz Biblije in ena od njih pravi:

»…pred sodnim dnem se bo Sonce pretvorilo v temo in Luna v kri…«

Tetrade krvavih lun so že od nekdaj pripisovali usoden pomen. Tetrado, ki jo imamo priložnost spremljati od lanskih mrkov, je tudi aprilski lanski premik karmičnih osi Tehtica – Oven. Če pogledamo z astrološkega vidika, bo tetrada – serija štirih popolnih Luninih mrkov  – na osi Oven Tehtnica, ki simbolizira težnjo po združevanju nasprotij in raznotežju. To je zdaj tema tega leta, težnja po združevanju znotraj sebe kot tudi v svetu, ki nas obdaja. Velika lekcija, ki jo je prinesla os Tehtnica – Oven je, doseganje raznotežja, za kar pa bo potrebno izstopiti iz stališča »jaz sem,« (Oven) in v svoj svet sprejeti tudi »druge« (Tehtnica) skozi sodelovanje.

Popolni Lunini mrki so bili v lanskem letu vidni 15.4.2014, 8.10.2014, letos pa bomo tega spremljajli v tem mesecu, 4.4.2015, jesenski pa bo konec septembra, 28.9.2015, ko se aktivra druga dinamika karmične osi, saj se takrat zamenja tudi znamenje. Dva mrka sta mimo in mnogi lahko potrdite, da sta vam lahko v lanskem letu prinesla večje preobrate v vaših življenjih. Ker lunini mrki vedno nakazujejo pomembne življenske spremembe, lahko tudi zdaj pogledate, kje natanko se bodo dotaknili vaših življenj. To pokažejo hiše, kjer imate v svoih rojstnih kartah znamenji Ovna  – karmičen princip, ki kaže lekcijo skozi razreševanje in darmičen princip, kaj morate narediti, ki ga kaže nasprotna Tehtnica. Prav hiša kjer je, vam pokaže področje, kje boste vi v svojem življenju zdaj doživeli največje transformacije in življenjske spremembe.

V tistih delih sveta, kjer je mrk viden, lahko pričakujemo napetosti in spremembe. Ti deli sveta ali mesta lahko, še kar nekaj mesecev po mrku, pričakujejo obdobje nemirov in različne preobrate na družbenem nivoju. V času mrkov je vedno povečano tudi število ekstremnih vremenskih nevšečnosti, vulkanskih izbruhov, tsunamijev, potresov in padcev meteroitov. Prav mrk v Tehtnici prinaša širjenje nalezljivih bolezni, slabo vreme in veter, v Ovnu pa lahko prinese smrt uglednih ljudi, spore, vojne, požare in religiozne spore. Ne pozabite, da je zadnji viden mrk v lanskem letu bil najbolj viden v vseh delih ZDA in v Afriki… kmalu zatem, pa se je prav na tem področju  »čudežno« pojavil izbruh ebole. Tudi tale bi lahko nakazal izbruh kakšne različiče virusnega obolenja… ki bi lahko celo mutiral.

V katerih delih sveta bo lunin mrk viden letos?

Sončev mrk bo že konec marca, dan pred spomladanskim enakonočjem, 4. aprila 2015, pa bo popoln mrk v večina delih severne in južne Amerike, v Aziji in delih Avstralije. Deli mrka pa bodo vidni v regijah Azije, Avstralije, velik del severne in južne Amerike, Pacifika, Atlantika, Indijskega oceana, Arktike in Antarktike. Zadnji del tetrade bo 28. septembra 2015, ko bo popoln mrk na področju celotne Amerike, v Evropi, zahodni Aziji in nekaterih delih Afrike. Nekatere dele mrka se bo videlo v Evropi, JV Aziji, Afriki, večji del S in J Amerikie, Pacifiku, Atlantiku, Indijskem oceanu, Arktike in Antarktike. Kjer bo mrk polnoma viden, na tistih delih sveta lahko pričakujemo velike globalne spremembe.

Predvsem je pomembno, da uravnotežite, poenostavite vse stvari in odnose, ki so trenutno neuravnoteženi in kaotični. Ker si boste želeli doseči jasnost pri pomembnih stvareh, o katerih zdaj le premišljujete, boste v drugi polovici leta vse to prizemljili na zelo konkreten način, skozi realizacijo. Kar ste posejali boste poželi. Ne dvomite v pretekle odločitve, ki so bile posledica nujnih sprememb, da ste danes tam kjer ste.

Ker je dinamika leta 2015 že v polni aktivnosti, sledite vsem spremembam, ki ste jih naredili v preteklem letu. Ne vračajte se nazaj na stare tire. Čas je za novo poglavje. Ne sodite, obsojajte in vsekakor ne delujte iz ega! Za ohranjanje ravnotežja sta pomembna dva vidika, ki naj vas v tem letu spremljata. Ko boste naleteli na oviro ali probleme, jih boste razrešili  z odkritim sporazumevanjem in hitrimi dejanji. Pomembno je, da delujete modro, brez silnega zadrževanja ali prizadevanja. Vedite, da ravnotežje ponavadi povzročite s pretiranim razčlenjevanjem samega sebe, prekomernim razsipavanjem svoje energije, saj prav s tem najpogosteje povzročite v sebi zmedo in dvom. To je način, ki vas meče iz ravnotežja, hkrati pa vas lahko vodi v izčrpanost, lenobo in razne vzorce odvisnosti čustvene narave.

Pred vami je mesec, ki vas bo opominjal, da bodite pozorni na svoja čustva.

Predvsem, če ste se v svojih razmerjih znašli v navzkrižju, je morda čas, da ugotovite, zakaj. Postavite si več vprašanj… a nujno se vprašajte… Ali ste resnično srečni, ko pogledate v svoje srce? Ali skrbite za svoje notranje potrebe? Ali ste samozavestni in se dobro počutite v sebi? Ali prisluhnete sebi in spoštujete svoje besede sebi? Vse te stvari imajo neposreden vpliv na vaše odnose in sposobnost komuniciranja s svetom okoli sebe. Prav ta pa bi znala v tem mesecu biti mnogim izziv, saj bi vam vzorci preteklosti lahko natrosili kar nekaj večih preizkušenj, kako se boste v situaciji odzvali.

Predvsem… brez drame in ne merite Moči iz svojega ega, da se potrjujete v svojem okolju skozi svojo lastno večVrednost.

Ravno v času luninega mrka, pa bo letos tudi Velika noč. Ta je vsako leto, vedno na nedeljo po prvi pomladni polni luni; na ponedeljek po Veliki noči, pa je praznik Vstajenja. Na ta dan se praznuje Jezusovo vstajenje od mrtvih. Na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Ker bo prav prvi vikend v aprilu izjemno pomemben prav zaradi simbolike vstajenja in mrka, ki prinese preteklost v sedanjost, boste lahko veliko stvari, prav zdaj spravili v red, odpustili, se preRodili in začeli znova. Simbolika pomladi je zajec, ki simbolično predstavlja  rojstvo, nov začetek in plodnost… naj bodo to, tudi vaša vodila, kako naprej v tem letu.

Kje bo letos vaše Vstajenje od mrtvih? Od česa se poslavljate in kje začenjate z življenjem na Novo?

Muhasti april nam bo prinesel poleg vremena, tudi takšno razpoloženje, zato skušajte biti naravnani na »dobro v vsem«. Čas bo za ponovno vzpostavitev harmonije, najprej v sebi, nato pa še v svoji okolici. Resnična harmonija srca lahko obstaja le takrat, ko skrbite zase. Ne morete poskrbeti za druge, če ne boste najprej zase. To vam bo zdaj vaš največji izziv in hkrati vaša največja lekcija, ki jo boste deležni v odnosih. April bo tudi dober čas za pisanje dnevnika, čas za oddih in sedenje na kraju, ki vas spodbuja k razmišljanju. Prisluhnite tudi ciklom… prav ti vam znajo povedati mnogo o vas in vaši zgodovini… prav cikel iz preteklosti vam zdaj prinaša Vse, kar žanjete zdaj… cikel polne lune, cikli narave… cikel rojstva, življenja in smrti… razmislite, kako zelo pomembni so, za naš obstoj, kajti so del vsakega izmed nas.

Osredotočite se na svoja občutja in potrebe, ki so nujne, da se počutite najprej celi v sebi. Poiščete tisti ljubeči prostor, ki obstaja… ta je v vašem srcu. Čas bo tudi, da se resnično odprete Ljubezni, Prijaznosti, Dobrosrčnosti in Odpuščanju. Da bi vam to uspelo, si boste morda res morali vzeti čas in občutiti Ljubezen in Prijaznost… a najprej do sebe. Šele, ko se boste resnično okrepili, bo lahko Izobilje ljubezni in veselja, ki obstaja v vas, steklo v svet. In… šele takrat boste lahko ustvarili resnično Harmonijo z drugimi na jasen in uravnotežen način, brez dram, sodb in primerjanja.

In za konec… snemite maske. Dol z njimi. Prav to, že nekaj mesecev, lahko opazujete na naši družbeno-socialni in politični sceni. Maske padajo in z Njimi Iluzija. Se spomnite morda mitološke zgodbe o Meduzi? Meduza je bila gorgona, žensko bitje z lasmi iz kač in močnih strupnikov. Vsak, ki jo je pogledal v obraz, je okamenel. Zgodba pravi, da je bil edino le Perzej tisti, ki se ji je uspel približati. S pomočjo svojega ščita, ki ga je uporabil kot ogledalo, se ji je lahko dovolj približal, da ji je odsekal glavo. Iz njenega vratu je ven skočil veliki mitični konj s krili, Pegaz, in veliki heroj Kruzaver, lastnik zlatega meča.

Zakaj omenjam to zgodbo? Simbolično Meduza predstavlja najgloblje strahove, ki se skrivajo v notranjih jamah, notranje pošasti, ki imajo moč, da nas spremenijo v kamen – otopelost in rutina. Meduzina glava predstavlja masko ki, ko je odrezana, ustvari Pegaza, ki postane konj muz na uslugo pesnikom. Pravijo, da povsod, kjer pade Pegazovo kopito, vznikne nov izvir navdiha… zato, naj bo tudi ta zgodba vaš navdih za mesec april… Meduza vas naj spominja na Moč, ki se prikaže, ko si snamete maske, ki skrivajo vaše najgloblje strahove. Ti strahovi niso več pošasti in naj postanejo zdaj čarobna bitja navdiha. Če morda prav zdaj, na nekem področju svojega življenja okušate strah, ki vas je paraliziral, in ne zmorete napredovati, je tukaj edini način, kako premagati te strahove… z uporabo zrcala. Kar je v vas, se odraža skozi situacije, ki so okoli vas. Torej… začnite pri sebi.

Ko sodite druge, vedite, da v sami biti pravzaprav veliko poveste o sebi.

Soočite se s svojimi strahovi in ti se bodo pognali k višku kot novo življenje v vas. Soočite se s svojim egom in večnim »imeti prav«. Saj veste, da Strah čarobno ne izgine, če vam tako ukaže vaš Razum. Čustva bodo sledila Dejanjem. Prav razumevanje, od kod prihaja vaš strah in zakaj ni dobro, da se ga oklepate, vas bo Osvobodilo. Konec koncev pa… vsi se morate soočiti s svojimi strahovi, biti prestrašeni in se pomakniti naprej. Le tako se lahko Prepustite,… da dovolite Sprejeti nova Čustva v svoje življenje ter vse druge rezultate, ki so posledica prePuščanja in Sprejemaja. Ukrepajte zdaj, ne glede na svoje strahove… in življenje se vam bo odprlo.

Tagi
Pokaži več

Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !