Astrološke napovediFeatured

Napoved za april 2016

V aprilu vstopamo v nov veliki cikel Cesarja, ki je cikel ustvarjalnosti in vodstva. To pomeni, da vas bo vse do konca leta, ta energija, podpirala k novim začetkom, vas silila, da se postavite zase in začnete kakorkoli ustvarjali na svojo lastno pest.

V tem velikem ciklu, vas bo energija skozi vsak mesec gnala, da začnete v svojem življenju vladati, saj se z aprilom začenja odpirati obdobje, ki bo nadvse primerno za gradnjo trdnih temeljev.

Vse v vas in okoli vas bo dobesedno zahtevalo, da se zaveste svojih voditeljskih sposobnosti, še posebno v vseh novih podvigih, ki se jih lotevate. V tej periodi velikega cikla, bo glavna tema vladati, mesečni cikel, pa vam bo dal področje, kjer bo to »vladanje« potrebno izražati. Ta cikel pogosto odkriva tudi vzorce, ki jih nezavedno ponavljate, in vse dokler se jih ne zaveste in odpravite škodljiive navade, vas te vežejo in omejujejo vaše voditeljske sposobnosti.

Pred vami je čas za prevzemanje avtoritete in nikakor ne klonite več ali le slepo sledite.
Mogoče boste znotraj v sebi začutili močno potrebo po spremembi, selitvi ali potovanju, razmišljali boste o novih potezah. Nagibali se boste k odpiranju novih življenjskih področij, predvsem pa bo to dober mesec za razčiščevanje odnosa z očetom ali očetovskimi figurami.

Lahko se boste soočali z možnostjo prevzemanja vodilnih položajev, zato se pripravite. Cesar je moški – jang vidik, gnal vas bo, da se postavljate zase, da vladate in zdaj vam bi, še posebej dobro šla od rok pogajanja in mirovniške poteze. To bo tudi idealno obdobje za razreševanje napetosti z ljudmi, rojenimi v znamenju Ovna (21.marec – 21. april) ali da postavite razmerja s temi ljudmi popolnoma na nove tire. Bodite pozorni tudi na ugodne priložnosti, ki vam jih bodo odpirali pomembni starejši moški ali pomembni ljudje, rojeni v znamenju Ovna ali vsi, ki imajo to znamenje v svojih rojstnih kartah povdarjeno.

Če ste v lanskem mesecu Ovna in maju nekaj začeli, bo zdaj čas, da stvari speljete do konca, kajti ta čas zdaj, zahteva nove podvige ali prihajajoče nove priložnosti. Cesarjevo obdobje zahteva premik v smer, ki vas bo privedla do izvora lastne moči in voditeljskih sposobnosti.

Zdaj boste lahko dokazali svoje voditeljske sposobnosti, lastno odgovornost in zanesljivost ter odpravili stare neproduktivne vzorce vedenja.

Čas bo za gradnjo trdne osebnostne osnove in zlahka boste ugotavljali, kaj počenjate z lahkoto, kaj vam gre težje od rok in zlahka boste prepoznali stare ponavljajoče vzorce, ki vas silijo vedno v iste situacije, le z drugimi igralci.

Napočil je čas za nove projekte, za poslovne podvige ali
odpiranje novih področij v življenju.

Nikakor se ne smete v obdobju Cesarja predati …
… vzpostaviti morate svojo avtoriteto

Cesarjevo obdobje je najboljše za celjenje ran in razreševanje odnosov s pomembnimi moškimi, očetom ali avtoritetami. Za moške je ta čas najbolj ugoden za očetovstvo, oziroma odločitev ali si očetovstva sploh želijo.

V tem obdobju dokažite sposobnost sporazumevanja, proizvajanja, pogajanja, dajanja energije in poglabljanja v smisel in izzive svojega življenja. Vedite pa, da se bo zdaj vse dogajalo zelo silovito in močno.

In kaj se vam lahko še dogaja?

Lahko ustanovite podjetje ali začnete kako drugače ustvarjati na lastno pest, lahko boste veliko na poti in kar je najbolj pomembno, prevzeli boste odgovornost za pomembne stvari.

Mars planet vojne, sile in strasti

V mesecu aprilu bodo v retrogradni poziciji kar 4 planeti… Saturn je retrograden že od 27. marca, prav tako Jupiter, Mars se obrne 17. aprila, z 20. aprilom, pa se za piko na »i« obrne še planet transformacije, regeneracije in podzemlja, planet Pluton. Izraz retrogradno, pomeni v astrologiji navidezno gibanje planeta, ki daje vtis, da se je ustavili (stacionaren) in se potem začel pomikati nazaj (retrograden). Vse to zato, ker če opazujemo z Zemlje, je navidezna pot planeta vidna, kot da se planet giblje nazaj, čeprav se po svoji orbiti giblje dalje. Velja vedeti, da vsi planeti, razen Sonca in Lune so lahko retrogradni različno dolgo. Mars je retrograden na dve leti, približno 60 do 75 dni.

planet mars

Mars nam prinaša akcijo, silo in borbenost… ta bo zdaj obrnjena navznoter.

Ključne besede, ki lahko opišejo Marsa so: sila, moč, akcija, borbenost, brat, delovanje, grobost, hitrost, kriminal, moč, moški – jang princip, nagon, napad, nasprotnik, navdušenje, nestrpnost, orožje, osvajanje, pogum, prepir, pretep, samozavest, seks, strast, tekmovanje, vzdržljivost, vojna. No, to so tudi teme in področja, ki bodo zdaj na vročem stolu.

Retrogradna faza Marsa, bo porinila v ospredje močno akcijo, silo in naslije. Vse to, ker sta vpletena tudi oba socialna planeta Saturn in Jupiter, bi lahko to najbolj močno obČutili v družbi. Ker je vladar leta 2016, bodo sicer njegova aktivnost, naSilnost, Moč in borbenost v času od 17. aprila do 29. junija malce upočasnila vaša življenja. Njegov vpliv bo čutiti približno, kot bi se sprva peljali 100 km na uro, v času retrogradne faze, pa vas bo ustavil z ročno zavoro… no, samo, da si približno predstavljate, da bo proces divje vožnje marsikomu prinesel veliko slabosti na plan. Tam bo zato, da se impulzivni del v vas ustavi, povsod tam, kjer se vam mudi z namenom, da bi vendar le še enkrat pogledali cilje, ki ste si jih zastavili v vašem življenju. Prepričajte se, da ste na pravi poti in ne tečete slučajno v krogu.

Zdaj morate imeti nadzor nad svojimi čuti, čustvi in notranjimi potenciali in jih usmerjati v pozitivne cilje, ki ste si jih zastavili. Morali se boste uskladi tudi s tistimi okoli vas, ki so vam pomembni, saj boste samo na ta način, lahko poglobili svoje odnose.

Največji izziv bodo imeli Ovni, saj se bodo dobesedno lahko soočili s svojimi »karmičnimi dolgovi«, sledijo Strelci, Tehtnice, Škorpijoni, Biki, Raki in Kozorogi. Če imate svoje Sonce ali Ascendent v Ovnu ali Škorpijonu, ki jim tradicionalno vlada Mars, boste ta vpliv občutili še močneje.

Retrogradno obdobje Marsa izkoristite za načrtovanje in strategijo.

To je faza, ko boste morali resno razmisliti, predvsem pa počakati predno se boste odločili, da začnete z novo službo, vlogo tožbe, da bi kupili nov avto, se poslužili kirurških posegov ali celo imeli poroko. Tisti, ki ste rojeni z retrogradnim Marsom, črpate energijo za svoje strasti skozi svojo jezo, ki jo izražate lahko v tožbah in konfliktih v zvezi z globalnimi vprašanji. Sicer pa… Mars bo v znamenju Strelca, zato bo nestrpnost do tujcev v tem obdobju izbila sodu dno.

Retrogradnost planetov, pa ima sicer vpliv, da se nekaj v vašem življenju preoblikuje.

Poglejmo zakaj…

Planeti v retrogradnem gibanju povzročajo zaviranje, oviranje in časovne zakasnitve, upočasnitev in zavlačevanje. Retrogradnost povzroča obrat navznoter. Vsak retrogradni planet pa vsebuje možnost velikega razvojnega potenciala, zato ga smatramo sicer zelo pozitivno. Vpliv retrogradnih planetov na naša življenje se kaže predvsem v njihovem drugačnem izražanju. Lahko rečemo, da natalni retrogradni planet izraža sebe veliko subjektivnejše kot direktno gibajoč planet. Oseba je usmerjena bolj v svojo notranjost in zdi se, da ji ni toliko do zunanjega izražanja.

Tako boste zdaj občutili to silo retrogradnosti v precejšnji meri tako, da boste zaposleni s svojim podzavestnim umom. Z retrogradnimi planeti so povezane tudi zakasnitve, ker ni tako neobičajno, kar pomeni, da si bo potrebno zdaj vzeti več časa za odkrivanje svojih potreb in življenjskih ciljev. Lahko bi čutili, da so se nekatere stvari upočasnile, da boste postali leni, pa vendar… bo precej zmanjšana vaša aktivnost in osebna samozavest. Mars bo svojo vladavino v mesecu aprilu zasedal v znamenju Strelca, od 28. maja pa se bo premaknil v Škorpijona.

Retrogradni natalni Mars v slabem aspektu z drugimi natalnimi planeti je vzrok za nizko seksualno naravo. Te osebe so nagnjene zadrževati jezo, kar botruje »usteklenjenim« čustvom, ki pa na dolgi rok prispevajo k razvoju telesnih bolezni. Tako pri moških kot ženskah kaže prizadet retrogradni Mars na frigidnost in impotenco.

Kako bo vpliv retrogradnega Marsa vplival na družbo in odnose?

V tem obdobju lahko vodi k zatiranju jeze ali agresivnosti. Kot primanjkljaj, pa se to lahko kaže v nekontroliranih izbruhih jeze, na obdobja z nedejavnostjo in potem s pretiranim delom. Pri otrocih bi lahko čutili zavrto motivacijo, pri moških pa se lahko pojavijo problemi s potenco in seksualnostjo. Retrogradni Mars lahko povzroča tudi samomorilnost oz. samodestruktivnost, kar pa v širšem družbenem okviru, glede na situacijo v Evropi in svetu, ne prinaša ravno obdobje miru in harmonije.

Retrogradni Mars, planet vojne, bo prinesel probleme na družbeno-socialnem nivoju, na področju religije, vere in višjega študija.

Kot sem omenila, sta tudi oba socialna planeta, Saturn in Jupiter, v retrogradni poziciji. Retrogradni Jupiter se bo zdaj izražal v obliki odklanjanja običajnih vrednot družbe ali staršev. Zdaj se lahko postopoma razvije nekakšna lastna življenjska filozofija, ki bi vas popolnoma prevzela. Zdaj bi tudi vse, lahko imelo poseben pomen, saj boste ocenjevali po lastnih vrednotah.

Meditacija in zavest vam bosta bolj pomembna kot družbeni status ali blaginja. Jupitova velikodušnost bo nihala v skrajnosti vseh vrst, med optimizmom ali pesimizmom. V tem obdobju pa bodite pozorni tudi na svojo telesno težo, saj bi lahko pridobili tudi kakšen kilogram.

Retrogradni Saturn v Strelcu, planet modrosti, učenja in meja, bo zdaj delal »red v družbi«. Ja, postavljale se bodo meje, na novo. Veliko bo lahko čutiti problemov z avtoriteto, zato se lahko vnamejo različni boji in upori, kar se lahko na družbenem nivoju izrazi skozi veliko strahu in zaskrbljenosti.

Proti koncu aprila, pa bo retrograden še Pluton v Kozorogu, ki bo vso silo, ki jo bo povsod čutiti dovolj, usmerila v notranjost. V družbi se bo to čutilo, kot bi nekdo zaprl ekonom lonec.. vrelo bo. Na družbenom-socialnem nivoju bo občutek tempirane bombe, na drugi strani pa se lahko začne razvijati sposobnost psihološkega razumevanja in samoregeneriracije. Zdaj bo res potrebno paziti, da ne uide vsa agresija ven, katera bi lahko, v kolektivnem smislu, naredila veliko škode.

Zdaj vam bo pomembno tudi vaše iskanje notranje resnice in miru in kako biti neusmiljen. Sočutni del narave bo zdaj pod drobnogledom, saj bo dober čas, da očistite vašo notranjo dušo.

Kaj lahko v aprilu še pričakujete?

Vsi tisti, ki so vaši vodniki in učitelji, bi se lahko pokazali, kot zelo trdi in neizprosni pogajalci. Zaupajte ostrim in modrim učiteljem svojega življenja, ker vedo, kako dragoceni ste. Vedite, da njihove občasne trde besede vsebujejo tako veliko Resnice: zato poglejte globlje od tega, kar se zdi nepravično, in iščite Modrost v tem, kar vas učijo. Pomislite na mojstra borilnih veščin in strogosti, skozi katere morajo iti mladi vajenci, da bi se naučili. Ta mojster je trenutno vaš najbolj nadarjeni vodnik in Luč na vaši poti iskanja sebe.

Veliko se boste spraševali, če ste predani in ali boste dokončali naloge, ki ste se jih odločili končati. Čas bo, da se zavzamete za svoje življenje, saj bi lahko postajali precej nepotrpežljivi ob bolečinah, ki si jih ustvarjate sami, zato se ne vračajte nazaj.

Čas, da začnete znova in sprejmete odgovornost v življenju.

Zdaj torej izberite vodstvo in se naučite naukov, s katerimi ste že delali … in ko se jih boste končo naučili, poučujte, delite in širite kar znate. S kazanjem kvalitet in vrednotami, ki jih želite videti v svetu, z dejanji in discipliniranjem svojih sanj, bo tudi vam odleglo, ker vam ne bo potrebno še enkrat ponavljati lekcij. Potrpežljivost bo na preizkušnji! Vedite tudi, da ne glede na to, kako veliko mislite, da ste se že naučili in kako pametni morda ste, se imate še vedno veliko za naučiti. V tej novi šoli, v katero vstopate, boste ponovno vajenec, obkrožen z drugimi, ki so prav tako zagnani, širokih oči in prepričani vase!

Mesec april vam prinaša velike Priložnosti, realizacija, pa bo vidna že čez nekaj mesecev, v juliju.

Kaj bo največji izziv v tem mesecu?

Resen študij, delo proti željenemu cilju, želja po opustitvi naloge pred njenim koncem, nespoštljivo vedenje, občutek ogroženosti, pristop k učenju, želja po prenehanju »šolanja« tik pred koncem, težave z avtoriteto…

Vzemite se v roke, zastavite odgovorno in resno svoj študij ter bodite pozorni na sporočila. Trenutki, ko se vam bo zazdelo, da se vsi spravljajo na vas, naj vam bodo opozorilo, govorilo morda o tem, da niste na pravi poti. Bodite praktični v vseh korakih. Če želite pisati, pišite. Poslušajte notranji glas in bodite ustvarjalni. Ne iščite le zunanjih zadovoljitev – ustvarjajte iz sebe in pošljite to v svet skozi vaš trud in disciplino. Bodite proaktivni in se ne zanašajte na moči, ki obstajajo. Zanašajte se nase. Bodite obzirni do naukov in imejte integriteto; kar mislite, čutite … tudi delajte v skladu s tem.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !